22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇOCUKLARA TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde psikolog eşliğinde 10-14 yaş grubuna göre özel hazırlanan fotoğraf eğitim programlarıyla çocuklar dünyaya farklı bir gözle bakıyor

ÇOCUKLARA TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ

29 Mart 2011 / 18:11

TURİZMİN SESİ
Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki merkezde gerçekleşen eğitimlerde çocukların ve gençlerin zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkıda bulunularak, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları sağlanıyor.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek Çocuklar için Fotoğraf Atölyesi Temel Fotoğraf eğitimi 10 hafta, 2.5 aydan oluşuyor. Uzun soluklu bir eğitimle çocuklara fotoğraf sanatının sevdirilmesi ve ilerleyen dönemlerde farklı projeler geliştirilmesi hedefleniyor. 11 Nisan'da başlayacak program kapsamında öğrenciler temel fotoğraf bilgilerini öğrenerek, uygulama çekimleriyle birlikte bir yandan dış dünyaya tanıklık ederken, diğer yandan fotoğraf sanatıyla kendi iç dünyalarını keşfedecekler.

Pazartesi günleri 17:00 - 19:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan atölyenin eğitim içeriğinde aşağıdaki konu başlıkları yer alıyor:

• FOTOĞRAFÇILIĞA BAŞLARKEN, FOTOĞRAF MAKİNESİNİ OLUŞTURAN PARÇALAR
OBJEKTİFLER ve GÖRME BİÇİMLERİ
• FOTOĞRAFTA POZLAMA, HAREKETLİ FOTOĞRAF ÇEKİMİ
• DİYAFRAM ve ALAN DERİNLİĞİ YARATMA
• ÇEKİM GEZİSİ
• GEZİ DEĞELENDİRME
• ISO; FOTOĞRAF ÇEKİMİNDE IŞIK VE GÖRSEL ETKİLERİ
• FOTOĞRAFTA RENK VE DOĞRU KOMPOZİSYON
• ÇEKİM GEZİSİ
• GEZİ DEĞELENDİRME; PICASA ile FOTOĞRAF İŞLEME
• DOĞAYI KEŞFETME VE YAKIN ÇEKİM
• ÇEKİM GEZİSİ
• GEZİ DEĞERLENDİRME
Eğitim kapsamında 3 uygulama gezisi yapılacak. Toplamda 3 ayda gerçekleşecek atölye sonunda öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir sergi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Atölye:11 Nisan- 13 Haziran
H.içi: P.tesi günleri
Saat: 17:00- 19:00

Bilgi ve kayıt için: 0216 418 19 76
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, “Neden çocuklar için fotoğraf eğitimi?” sorusuna şu yanıtlarda bulunuyor;
Zihinsel gelişime katkıları
Görsel algıları güçlenir. Farklılıkları ve detayları daha iyi görürler. Dikkat süreleri artar. Düşünme, odaklanma ve kurgulama becerileri gelişir. Estetik bakış açısı kazanırlar.

Duygusal gelişime katkıları
Duygu ve düşüncelerini farklı bir yöntem ile ifade edebilmeyi öğrenirler. Yeni ve kendilerine özgün şeyler üretebildiği için mutlu olurlar. Merak duyguları gelişir. Sezgileri güçlenir. Yaratıcılıklarını, onlara sunulan ortamda özgürce gösterirler.

Sosyal gelişime katkıları
İçinde bulundukları her grupta özgün eserleri ile kendilerini gösterebilirler. Farklı olmaktan çekinmezler. Aynı konuya farklı şekillerde bakabilmeyi öğrenirler. Empati duyguları gelişir. Ekip içinde çalışmayı ve paylaşımda bulunmayı severler.

Hareket gelişimine katkıları
El-göz koordinasyonları gelişir.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi:
Farklı bakış açısı, etkin çalışma metodu ve yenilikçi uygulamaları ile “Fotoğraf Platformu” olma görevini iki yıldır başarı ile yürüten PhotoWorld, faaliyetlerini PhotoWorld Fotoğraf Merkezi olarak tek çatı altında topluyor.

Dersler
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde Temel, ileri, portre, doğa, makro, still life fotoğraf dersleri, Marka/model bazlı makine ve lens eğitimleri, Konulu atölyeler, Püf noktası eğitimleri, Usta fotoğrafçıların katıldığı atölyeler, Ev hanımları için pratik fotoğraf eğitimi, Çocuklar için eğlenceli fotoğraf eğitimi, Fotoğraf makinesi ile video çekim dersleri, Temel ve ileri görüntü işleme programları eğitimi, Baskı atölyesi, Amatör sinema/video dersleri ve amatör post prodüksiyon dersleri (montaj) veriliyor.

Etkinlikler
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde ayrıca fotoğraf sergileri, Usta fotoğrafçıların katıldığı söyleşiler, Periyodik slayt gösterileri, Fotoğraf konulu film gösterileri, Donanım ve yazılım konulu film gösterileri ve Periyodik fotoğraf gezileri düzenleniyor.

Bilgi Merkezi
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde yer alacak Fotoğraf Müzesi'nde filmler, makineler, lensler, baskı aparatları, dijital ve analog makine parçaları sergileniyor. Kütüphane bölümünde farklı dillerde yüzlerce fotoğraf yayını ve dergiye erişim imkanı bulunuyor.
Merkezde bulunacak KIOSK'lardan farklı dillerde binlerce e-dergi, e-kitap, soft dokümanlar, videolar ve fotoğraf belgeleme arşivine kolayca erişilebiliyor.

Baskı Merkezi
Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların farklı boyutlardaki fotoğraf baskı talepleri PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde karşılanabiliyor.

Canon Görsel Akademi
Canon makine satın alanlara fotoğraf veya video eğitimi veren Canon Görsel Akademi, PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde faaliyet gösteriyor.

İletişim: www.photoworldfotografmerkezi.com
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.