22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇÖLDE BİR VAHA GRANNOS HOTEL SPA

Haymana Grannos Hotel Genel Müdürü Hüseyin Çiçek ile otel ve sektör hakkında konuştuk

Çölde Bir Vaha Grannos Hotel Spa

04 Nisan 2017 / 19:48

TURİZMİN SESİ

Ankara’nın Haymana ilçesinde bulunan, Ankara’ya 1,5 saat mesafede olan, Fransa’nın Vichy Kaplıcalarından sonra dünya üzerinde en iyi değerlere sahip ikinci termal kaynak niteliğini taşıyan Haymana Kaplıcaları, Grannos Thermal Hotel & Convention Center, 216 oda, 650 yatak kapasitesiyle, toplam 2.000 kişiye hizmet veriyor.

grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek.jpg

Farklı sayıda balo, toplantı salonları ve fuaye alanlarıyla, (Zümrüt Salonu, Yakut Salonu, Safir Salonu, Kuvars Salonu, İnci Salonu, Engürü Balo ve Kongre Salonu) hizmetiyle kurumsal müşterilerin tercihi oluyor.

grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-001.jpg
 
MUTLU PERSONEL İLE MEMNUNİYET SEVİYESİ YÜKSELİR 
Grannos Hotel Genel Müdürü Hüseyin Çiçek, Mutlu Personel, Mutlu Müşteri demek, Mutlu Müşteri, Mutlu Patron demektir diyor ve  Patronu kazandırmak için personelin mutluluğundan başlamak gerekiyor diyerek ekliyor. Patronu mutlu edeceğiz diye uğraşırsak en baştan kaybederiz. 
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-002.jpg
 
ZORLU MÜCADELEDEN SONRA  DEĞER KATTIK
Grannos Hotel Genel Müdürü Hüseyin Çiçek otelin yapımı ile bilgiler verdi. Grannos Hotel’in inşaatı Haymana’da 5 yıl sürdü. Yol yok Tarladan geçildi. Belediyenin ön gördüğü yoldan geçiyoruz ama dönüşte yöre halkı çit örüyordu girdiğimiz yerden geri dönemiyorduk. İş makinesi  işçi giremiyor. Patron giriyor geri çıkamıyor. Köylü yolu kapatıyor zorluk çıkarıyordu.
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-005.jpg
 
Bu zorluklarla Haymana’ya sağlık oteli yaptık. O günlerden bu günlere geldik. Otelimizin personelini öncelikle yolumuzu kapatan içeri girip çıkamadığımız o köylülerin ailelerinden aldık. Grannos Hotel için personel çok önemlidir. Her zaman için istihdamın ve gelişimin yanında olduk.  Haymana halkından gelen gençleri yetiştirip kalifiye personel haline getirip otelde çalıştırdık. Kendi yetiştirdiğimiz personel  bizim için önemlidir. İş ruhumuzu alan güler yüzlü hizmet veren profesyonel ekip oluşturduk. 
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-003.jpg
 
ANKARA’NIN EN GÜVENLİ YERİ HAYMANADIR
Haymana’dan kısaca bahsetmek gerekirse, Ankara’nın en güvenli yeri Haymanadır. Her yerde olay olur Haymana’da olmaz. Emniyet verilerine göre yılda  %40-60 arası olay oluyormuş  o da ikili tartışma ve trafik kazasıdır.  Haymana’nın halkı %95  Kürk kökenlidir. 1960’lerde Tatarlar ve Türkmenler  burada yaşıyorlarmış. Kürtler Haymana’ya gelince Tatalar ve Türkmenler göç etmiş. Haymana’da 9 bin nüfus yaşıyor. Gölbaşı, Polatlı ve Kula’da katılınca 23 bin Nüfus oluyor. 1960’larda Kula, Polatlı ve  Gölbaşı Haymananın ilçesiymiş. Haymana’dan Avrupa’nın bir çok ülkesine özellikle  Belçika ve İsveç’e çalışmaya giden çok sayıda vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız Temmuz ve Ağustos ayında Haymana’ya geliyor. 
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-004.jpg
 
TÜM DÜNYADA HAYMANALI VARDIR
Grannos Hotel Avrupalı Türklerin tercihi oluyor. Bu bölgede mevcut sağlık otelleri bulunuyor. Grannos Hotel 5 yıldızlı konforlu olmasının yanında ekonomik bir sağlık toplantı otelidir. Grannos Hotel A plus hizmet veriyor.  Dünyanın en sağlıklı tescil edilmiş termal suyuna sahip. Grannos Hotel’de 11 havuz bulunuyor. Termal suyun yanında , Aile Banyoları, Türk Hamamı, Buhar Odası, Sauna, Kapalı Termal, Açık Termal,Tuz Odası, Kar Çeşmesi, Dinlenme Alanı, Açık ve Kapalı Karma Yüzme Havuzları, Bayanlara Özel Yüzme Havuzu  bulunuyor.
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-006.jpg
 
ENGELLİYE ÖZEL SERVİS
Grannos Hotel’in 3 engelli odasında  termal su bulunuyor. Engelli vatandaşlara bir ayrıcalık yapılmış. 42 derece direk kaynağından gelen suyu odaya veriyoruz… Yeraltından kaynağından geldiği gibi havuzda kullanıyoruz. Kendilerine rahat bir ortam yaratmak için böyle düşündük. 
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-010.jpg
 
ISINMADA TERMAL DEĞİL LNG YAKITI KULLANIYOR
Grannos Hotel’in Isınma sisteminde LNG yakıtı kullanıyoruz. Ana havuza gelen termal su 42 derecedir. Buradan akıp, büyük havuza giden termal su 32 derece civarında oluyor. Ana havuzdan akan suyu ise 26 derece civarında oluyor, onu da çamur havuzunda kullanıyoruz. Çevreci Grannos Hotel çamur havuzundan arta kalan Termal Suyu da çevredeki ağaçları çiçekleri sulama amacıyla kullanıyor. Yeraltı kaynaklarının sınırsız olmadığı bilincine sahip olarak, atık suyu da değerlendiriyor. 
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-007.jpg
 
ODALARDA TERMAL SU KULLANMIYORUZ
Termal su ile sabunla yıkanıldığında mineraller saça yapışır ve o şekilde akıp gider bir işe yaramaz. Odalarda termal suyun getirmenin olumsuz yanları bulunmaktadır. Termal su tesisatlardan geçerken kıvrımlarda tıkanma yapar boruları patlatır. Bina içinde su damlamaları meydana gelir. Her iki yılda bir tesisat değiştirmek gerekir. Haymana’da 100 metre derinlikte kuyudan termal su çıkmaktadır. Yeni açılan kuyularda ise bu 250 metreyi bulmuştur. Yalova’da ise 800 metreden çıkıyor. Yani biz az maliyetle kuyulardan suya ulaşabiliyoruz.
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-009.jpg
 
SPORCUNUN ÇEVRECİNİN ENGELLİNİN YANINDAYIZ
Sağlık oteli olunca sporda işin içine giriyor. ATV, doğa yürüyüşü, bilardo, tenis kortu veya farklı oyun aktiviteleri ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz…
 
grannos-hotel-spa-haymana-huseyin-cicek-008.jpg
 
TURİZMDE STRATEJİ VE POLİTİKAMIZ OLMALIDIR
Grannos Hotel Genel Müdürü Hüseyin Çiçek, bize okul yıllarında anlatırlardı. Otel yöneticileri ve turizmciler eğitimli ve profesyonel olmalı derlerdi.  Evet biz okuduk tecrübelendik profesyonel bir turizmci olduk. Bugünlere geldiğimizde  bakıyorum hala meslek olarak kabul edilmiyor. Ben turizmin meslek olarak kabul edilmesini arzu ediyorum. Turizmin başına bir iki kişinin dışında işi bilen gelmedi. Atamalar Turizmin içinden gelen, bilen ve tecrübeli kişilerden oluşturmalıdır. Turizmde strateji ve politikamız olmalıdır. Son 5 yılda turizm kötüye gidiyor.
 
TURİZM KAVGANIN GÜRÜLTÜNÜN OLDUĞU YERDE BARINMAZ
Mısır’da bir Alman otobüsüne saldırı oldu ve 8 Alman hayatını kaybetti. 1 yıl sonra ne oldu. Dünya’da en çok ziyaret alan yer oldu. Mısır nasıl oldu da tekrar turist akınına uğradı. Dünya çapında Piramitler, Kızıldeniz, Nil Nehri ve Mısır Firavunlarının içinde oldu Mısır’ın adı geçmediği film çekildi. Tüm Dünya bu filmleri izledi. Herkes o filmde adı geçen yerlere geldi. Mısır kazandı. 
 
UÇAKLAR SİGORTA KAPSAMINDAN ÇIKARTILDI
Daha sonra Mısır’a giderseniz sigorta kapsamından çıkarırım dediler. Uçaklar boş iniş yaptı. Mısır ne yaptı uçağın %50 sini ben ödüyorum dedi.  Acenteler  Mısır’a Turlar yapmaya başladı. Bizde ne oldu. Aynı dönemde Antalya’da patlama oldu. Turizm dibe vurdu. Bizim Tarihimiz, Kültürümüz ve Doğamız Mısır’dan daha üstün. 
 
TÜRKİYE’NİN  TURİZMDE STRATEJİK PLANI OLMALI
Ben bu sene Rusya’dan 3 milyon civarı turist bekliyorum. Ukrayna’dan  1 milyon turist gelecek diyorlardı. Ukrayna’nın en hareketli zamanı 2010 -2011 yıllarında 480 bin turist gelmiş. Daha sonra ekonomik ve siyasal durumdan dolayı çöküş yaşadı. Ukrayna’dan turistler nasıl gelecek? Tur operatörlerinden ikisi batmış üçü küçülmüş durumda.  Her gün 40 uçağı kim kaldıracak indirecek. Bir sürpriz olurda hayaller gerçek olur inşallah. Ülkem için 2017 Turizmi hayırlısı olsun. Grannos Hotel’e  gelin görün sağlıklı  yaşayın diyorum…   
 
GRANNOS THERMAL HOTEL & CONVENTİON CENTER
Medrese Mah. Şehitler Cad. No:10 Haymana - Ankara - Turkey
444 7 490
0(312) 612 99 99
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.