22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇORUM KÜLTÜR SANAT DERGİSİ ÇIKTI

Çorum, kültür ve sanat geleneğini devam ettiren, çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış, değişik kültür ürünlerini ve tarihi mirası bünyesinde barındıran kültür, sanat ve turizm değerleri yönünden ülkemizin en zengin illeri arasında yer almaktadır

ÇORUM KÜLTÜR SANAT DERGİSİ ÇIKTI

30 Aralık 2010 / 23:33

TURİZMİN SESİ
İl kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Kültür ve Sanat Dergisi'nin özel sayısının yayımlandığını bildirdi. Özüdoğru, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Çorum, kültür ve sanat geleneğini devam ettiren, çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış, değişik kültür ürünlerini ve tarihi mirası bünyesinde barındıran kültür, sanat ve turizm değerleri yönünden ülkemizin en zengin illeri arasında yer almaktadır. Bilindiği üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu bilinçle kültür, sanat ve turizm değerlerimizi korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla, İlimizdeki kültür ve sanat dostlarının katkılarıyla da “Çorum Kültür sanat” adlı bir dergi yayınlamaktadır. “Çorum Kültür Sanat” dergimizin son sayısında, geçtiğimiz Haziran ayında Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Anitta Otel'de düzenlenen "Tarihsel-Arkeolojik Miras ve Kültür Varlıklarının Turizmde konulu hizmetiçi eğitim seminerinde sunulan bildirilere yer verilerek, Çorum Kültür Sanat Dergisi özel sayı olarak çıkarılmıştır” dedi.

Dergide; Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Emre Madran "Turizm ve Koruma", Bahçeşehir Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. İpek Altınbaşak "Turizmde Pazarlama Politikaları", Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu "Kendini Koruyan Kentler", Zirve Üniversitesi'nden Yard. Doç Dr. Metin Çelik "Marka Kent Olma Süreçleri", Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı N. Serhatd Akcan "Koruma ve Kullanma Ölçeğinde Kültürel Miras", İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından Ceyda Bakbaşa "Markalaşmada Kültürel Miras", Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Öcal Oğuz "Türkiye Kültürel Mirasın Korunması, Uluslararası Sözleşmeler", TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu "2010 Turizm Trendleri", Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden Doç. Dr. Rüstem Aslan "Arkeoloji ve Turizm", Gazi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Gülcan "Kültür Turizmi ve Kültür Varlıklarını Turizm Ürünü Haline Getirme", ODTÜ'den Doç. Dr. Neriman Şahin Güçhan "Kültürel Varlıkların Yönetimi ve Uygulamaların Paylaşımı" konuları yer almıştır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.