11 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

DAHA ÇOK MARİNAYA İHTİYAÇ VAR

Kamu ve Deniz Turizmi Birliği Derneği Sektör Toplantısı ve Deniz Turizmi Birliği Derneği 9. Olağan Genel Kurulu İzmir'de Gerçekleşti

DAHA ÇOK MARİNAYA İHTİYAÇ VAR

05 Nisan 2012 / 09:33

TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Deniz Turizmi Birliği Derneği'nin (DTB) 2012-2014 dönemini kapsayan 9. Olağan Genel Kurulu ve Deniz Turizmi Sektörünün, 2012 sezonu öncesi temel konularının değerlendirildiği Kamu ve Deniz Turizmi Birliği Derneği Sektör Toplantısı İzmir'de gerçekleşti. Toplantıda DTB Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkan Bezirgan, dünya çapında yaygınlaşan yat turizminin ve yatçılığın Türkiye kıyılarını yatçıların uğrak yerleri arasına soktuğunu belirtti. Bezirgan, “Daha çok bağlama yerine duyulan ihtiyaç, kaliteli hizmet sunan ve çevresiyle bütünleşik marinaların yapılmasını gerekli kılmıştır. Deniz turizmi için gerekli altyapıların en önemlilerinden biri olan marinalar inşa edilmeden deniz turizm sektörü oluşturulamaz” dedi.

Deniz Turizmi Birliği Derneği 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde kamu kurumlarında çözümlenmesi gereken konularla ilgili kamu kurum yetkilileri ve sektör profesyonelleri bu yıl İzmir'de bir araya getirdi. D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan'ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü DTB 9.Olağan Genel Kurulu'na ilgili bürokratlar, sektör temsilcileri ve Deniz Turizm Birliği'nin üyeleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan DTB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkan Bezirgan, dünya çapında yaygınlaşan yat turizmi ve yatçılığın Türkiye kıyılarını yatçıların uğrak yerleri arasına soktuğunu belirtti. Bezirgan, “Daha çok bağlama yerine duyulan ihtiyaç, kaliteli hizmet sunan ve çevresiyle bütünleşik marinaların yapılmasını gerekli kılmıştır. Deniz turizmi için gerekli altyapıların en önemlilerinden biri olan marinalar inşa edilmeden deniz turizm sektörü oluşturulamaz” dedi.

Yat turizminin gelir kaynağı olmasını sağlayan unsurlardan birinin yatların bakım, onarım ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ali Erkan Bezirgan, “Buradan hareketle marina sayısını arttırarak bakım onarım hizmetlerinin fiyat, kalite ve güvenilirlik açısından gelişmesi ve yabancı yatların Türkiye'de kışlamaya teşvik edilmesi gerekmektedir” dedi. “Marinalardaki gelişim ülkemize olan talebe katkıda bulunmaktadır” Bezirgan, “Marinaların yatların barındırılması dışında da işlevlerinin olduğu açıktır. Marinaların yatırım yapılan bölgede gelişme süreçlerini başlattığı ve etraflarında onlarla gelişen bir kıyısal turistik ekonominin doğmasına neden olduğu görülmektedir” dedi. Bezirgan sözlerine şöyle devam etti: “Marinalarımızdaki profesyonel hizmet anlayışı, yat çekek yerlerinde sunulan bakım onarım hizmetleri ve yatçılık sektöründeki kaliteli turizm hizmetleri sürekli gelişmektedir. Marinaların sadece yat park yeri veya yatların bir geçiş yeri olduğu anlayışı bitmiştir. Marinalar artık geniş potansiyelli topluluklara hizmet veren aktif mekanlar olmuştur. Bu gelişim, ülkemizde sınırlı sayıda marinada yaşamasına rağmen yapılan tanıtım çalışmalarıyla uluslararası alanda duyurulmakta ve ülkemize olan talebe katkıda bulunmaktadır.”

“Türkiye'de kruvazer turizmi için istenilen standartta tesisler yaratılırsa pastadan daha fazla pay alınabilecektir” Ali Erkan Bezirgan, dünya turizm hareketi içersinde en büyük yükselme trendine kruvaziyer turizminin sahip olduğuna dikkat çekerek Türkiye'de kısa sürede istenilen standartlardaki tesisler yaratılmasıyla pastadan daha fazla pay alma imkanı yaratılabileceğini belirtti. Deniz Turizm Birliği Derneği olarak, deniz turizminde yaşanan sıkıntıların çözümü için ilgili kurumlarla yapılan çalışmalarla sektörün sorunlarının çözümlenmeye çalışılacağını dile getiren Bezirgan, “Deniz turizmi sektörü olarak da tüm kamu kurumları ile ilişkilerimizde; devletimizin itibarını koruyacak şekilde hareket edilmesine, yasalardan kaynaklanan işlemlerin doğru, hızlı ve kısa bir sürede tamamlanmasına, kamu kurumlarınca sektör denetiminin adil olarak sağlanmasına, sektörün uluslararası rekabet gücünü arttıracak çalışmaların yapılmasına, kamu kurumları ile karşılıklı güven ve saygıya dayalı bir çalışma ortamı yaratılmasına yardımcı olmalıyız” dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.