22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DANİMARKA ANTALYA KONSOLOSLUĞU RESEPSİYONU

Danimarka Antalya Konsolosluğuna yeni atanan Ozan Ünal “Geçen yıl 200 binin üzerinde Danimarkalı tatilini Antalya olarak seçti”

DANİMARKA ANTALYA KONSOLOSLUĞU RESEPSİYONU

10 Mayıs 2013 / 11:56

TURİZMİN SESİ


Halil ÖNCÜ- ANTALYA
Danimarka Antalya Konsolosluğuna yeni atanan Ozan Ünal’ın verdiği Resepsiyon Kaleiçi Arma Restaurantta gerçekleşti. Eski Fahri Konsolos Kayhan Öndemir’den bayrağı devralan Ozan Ünal kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti.
 
danimarka-antalya-konsolosluguna-yeni-atanan-ozan-unal,-kaleici-arma-restaurant,-danimarka-ankara-buyukelcisi-ruben-madsen,4.jpg
 
Resepsiyona bürokrasinin tanınmış birçok ismi de katılırken Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen’de bu özel günde yerini aldı. Madsen yaptığı konuşmasında Danimarka-Türk kardeşliğine dikkat çekerek yeni görevinde Ozan Ünal’a başarı diledi.
 
danimarka-antalya-konsolosluguna-yeni-atanan-ozan-unal,-kaleici-arma-restaurant,-danimarka-ankara-buyukelcisi-ruben-madsen,.jpg
 
Danimarka Antalya Konsolosluğuna yeni atanan Ozan Ünal’ın yaptığı konuşmasında “Bugün bu özel günde sizleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Beni bu onursal göreve layık gördükleri için Türk dışişleri ve Danimarka Dış İşlerine de çok teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Antalya Türkiye’nin turizm ve tarım deyince ilk akla gelen isimlerinden birisi. Antalya ve Danimarkalılar dendiği zaman ilk turizm geliyor. Geçen yıl 200 binin üzerinde Danimarkalı tatilini Antalya olarak seçti.
 
danimarka-antalya-konsolosluguna-yeni-atanan-ozan-unal,-kaleici-arma-restaurant,-danimarka-ankara-buyukelcisi-ruben-madsen,3.jpg
 
Gelen turist sayısının her yıl % 15 artış yaşanmaktadır. Bunun yanında Türkiye ile Danimarka arasındaki ticaretin hacmi son 10 yılda yaklaşık 4 kat artmış ve yaklaşık 2 milyar dolara yaklaşmıştır. Ayrıca Türkiye’de yaklaşık 500 Danimarka şirketi faaliyet göstermektedir.
 
danimarka-antalya-konsolosluguna-yeni-atanan-ozan-unal,-kaleici-arma-restaurant,-danimarka-ankara-buyukelcisi-ruben-madsen,5.jpg
 
Görev bölgem Antalya İlini, Kaş’tan Manavgat’a kadar olan içlerini, Burdur, Isparta ve Denizli İllerini kapsamaktadır. Görevim süresince Danimarka vatandaşlarına yardımcı olmanın yanı sıra yanında iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlarının arttırılması için elimden geleni yapacağım” dedi.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.