22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DAVULCULAR İLK BAHŞİŞİ ALDI

Mani söyleme eğitiminden sonra yeniden jüri karşısına çıkan Beylikdüzü ramazan davulcuları, ilk bahşişlerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'dan aldılar

DAVULCULAR İLK BAHŞİŞİ ALDI

16 Temmuz 2012 / 20:24

TURİZMİN SESİ
Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Ramazan davulcularının belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz hafta yapılan sınavda başarılı olamayan ve müzik öğretmenlerinden eğitim alan davulcular Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil'in başkanlığını yaptığı jüri önüne çıktı. Eğitim sonrasında davul çalma ve mani söylemede başarılı olan, ritim tutup mani söyleyen davulcuların gösterisini vali Mutlu, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da izledi.

Vali Mutlu; “Ramazan'ın Beylikdüzü'nde görülmeye değer şekilde yaşandığını iyi biliyorduk. Davulcuların bile, özel eğitim alarak itina ile seçildiğini görünce, bu mübarek ayın bu yıl da ilçede yine farklı yaşanacağına şahit olduk” dedi.

Vali Mutlu “Ramazan davulu bir kültürdür”

Ramazanda davulunun gürültü yaptığı soruna vali Mutlu, “Gürültü sözü doğru değil. Vatandaşlarımız, saatlerini de ayarlayarak sahura kalkabilir ancak, 'Ramazan Davulcusu' bizi tarihimize bağlayan bir kültür yansımasıdır. Kulağını davula veren davulu duyar, kulağını vermeyen de davulu duymaz” diyerek gösteri yapan davulculara ilk bahşişlerini verdi.
Başkan Uzun da, 'Ramazan Beylikdüzü'nde Yaşanır' sözü doğrultusunda bu sene de Ramazan'a çok iyi hazırlandıklarını, her akşam kurulacak iftar sofralarında birlikte oruç açmak için, Vali Mutlu başta olmak üzere tüm basın mensuplarını iftara davet etti çağrıda bulundu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.