22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DAVUT GÜNAYDIN: HİÇ KİMSE ÜYEYLE TÜRSAB ARASINA BİR DUVAR ÖRMESİN

Kimsenin adamı olmadığını belirten Davut Günaydın, " Hele hele de hiç kimsenin de devamı değilim dedi

Davut Günaydın: Hiç kimse üyeyle TÜRSAB arasına bir duvar örmesin

30 Kasım 2019 Cumartesi 21:37

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB Başkan adaylarından Davut Günaydın'da konuşmasında Türkiye'nin 75 milyar turist 65 milyar dolar gelir hedefi koyduğunu herkesin konuştuğunu bir tek TÜRSAB'ın konuşmadığını savunarak " Otelci, rehber adeta TÜRSAB’ın önüne bir set çekmiş." diye konuştu. Kimsenin adamı olmadığını belirten Günaydın, " Hele hele de hiç kimsenin de devamı değilim. Benim pusulam sizsiniz. Kimseden icazet almadım.

 

Sizden aldığım güçle buradayım." ifadelerini kullandı. Basının seyahat acentaları parayı kasaya sığdıracak yer bulamadığı gibi yayınlar yaptığını savunan Günaydın, " Ama bitiyoruz, kimse bunu yazmıyor. Böyle giderse bir sonraki genel kurula aramızdan bir çok arkadaşımız gelemeyecek." dedi. Yeni bir sayfa açmak için yola çıktıklarını belirten Günaydın şöyle konuştu: " Birlik ve beraberlik içinde tek ses olalım.

davut-gunaydin-001.jpgHiç kimse üyeyle TÜRSAB arasına bir duvar örmesin. Üyeleri kategorize etmeyelim. Bunu aklımıza bile getirmeyelim. Bizim en büyük eksiklerimizden biri de itibardır. Sorunlarımızı çözmek için itibara ihtiyacımız var. Başta Bakanlık olmak üzere herkesle işbirliği yapmak zorundayız. Lobi faaliyetleri yapacağız. Siyasi partilere gideceğiz ve bu lobi çalışmalarını sizlerle yapacağız. Kaçak faaliyetler almış başını gidiyor. Denetimleri de kendi araçlarımıza yapıyoruz. Ceza yiyen araç sayımız 20 bini geçti. Neden kaçak faaliyete katılan araca, rehbere ceza veremiyoruz. Neden kaçak faaliyete oda veren oteli 'TÜRSAB dostu değildir' diye lanse edemiyoruz. Biz bunu yapmak zorundayız. Ekmeğimizle oynayan otelleri 'TÜRSAB dostu değil' diye ilan edeceğiz.

davut-gunaydin-002.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müze biletlerine yaptığı zamları eleştiren Davut Günaydın, " TÜRSAB’ın garantörlüğünde gri hizmet pasaportu alabiliriz. Bunu çok rahat alabiliriz. Yurt dışı fuarlara gittiğimizde bunu kullanabiliriz. Türkiye’yi tanıtmak için hangi otelci Avustralya’ya gidiyor. İnşallah devlet de bunun farkına varır. " diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turist başına geliri 1000 dolara çıkarmak gibi bir hedef koyduğunu söyleyen " Çok samimi söylüyorum biraz öksüz kaldık, inşallah bakanlıkla aramızdaki buzla erir ve bakanlık bize sahip çıkar. Beni yönetime alan Firuz Başkanıma teşekkür ediyorum. O beni yönetime aldı. Emin olun benimle gurur duyacak pişman olmayacak. Çözemediği sorunları birlikte çözeceğiz." ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.