23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DAVUTOĞLU’NUN MARDİN ZİYARETİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İkinci Büyükelçiler Konferansı Değerlendirme Toplantısı çerçevesinde geldiği Mardin'de Kasımiye Medresesi ile Dara antik kentini gezdi

DAVUTOĞLU’NUN  MARDİN ZİYARETİ

11 Ocak 2010 / 15:12

TURİZMİN SESİ


Mardin ziyaretinin ikinci gününde Davutoğlu ve beraberindeki büyükelçiler heyeti, Mardin'in tarihi ve kültürel mekanlarını gezme imkanı buldu. Davutoğlu, ilk olarak eşi Sare Davutoğlu, kızı Hacer Bike ve oğlu Mehmet ile birlikte Kasımiye Medresesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Davutoğlu, medreseyi ziyaret eden turistlerle de sohbet etti.

Daha sonra da Mardin yakınındaki Dara antik kentini giden Davutoğlu, burada Mardinli öğrenciler tarafından karşılandı. Davutoğlu, öğrencilerin söylediği Çanakkale türküsüne eşlik etti ve onlara kitap hediye etti.
Öğrencilerin Çanakkale türküsünü söylemesinden etkilenen Davutoğlu, yanındaki Mardin Valisi Hasan Duruer'e Çanakkale Valisi ile temasa geçerek bu öğrencilerin Çanakkale'de misafir edilmesini sağlama talimatı verdi. Davutoğlu, daha sonra antik kenti gezerek yetkilerden bilgi aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.