23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DEDEMAN ALEPPO’DA İKİ ÖNEMLİ İSİM

Yıllara meydan okuyan duayen sanatçı Atilla Yelken Dedeman Damascus'dan sonra Dedeman Halep'de. Otelin Genel Müdürü 1970 yılından beri mesleğe gönül vermiş Yurtdışı otellerinde Genel Müdürlük görevlerini başarıyla sürdürmüş Erol Olcan

DEDEMAN ALEPPO’DA İKİ ÖNEMLİ İSİM

02 Aralık 2009 / 11:24

TURİZMİN SESİ


Suriye'nin kuzeyinde bulunan Halep, dünyadaki ilk yerleşim alanı olan şehirlerinden. Aynı zamanda günümüzde Akdeniz Bölgesi ile Ortadoğu arasında stratejik bir ticari bölge konumunda. Halep'in eski bölümleri 5 km. çapında ve 7 kapılı bir duvar ile çevrilmiş ve Halep Kalesi olarak bilinen eski çağlardan kalma devasa kale şehrin tam merkezinde konumlanmış. Eski bir ticari merkez olan Halep'te bugün etkileyici çok sayıda alışveriş sokağı ve ticari bölgeler bulunmakta. Dedeman Hotels & Resorts International, Suriye'de biri Palmyra diğeri Şam'da açtigi iki otelinin yanısıra, geleneksel "Dedeman Misafirperverliği"ni uluslararası misafirlerine tanıtmak için Halep'i de ideal bir şehir olarak belirlemiş.

Pek çok tarihçinin "Doğunun Kraliçesi” olarak kabul ettiği Halep'de yer alan Dedeman Aleppo 30 süit ve 1 kral dairesi olmak üzere toplam 244 odası ile hizmet veriyor. Yumuşak iklimi, kültür ve sanat çevresi, eğlence hayatı ve zengin mutfağıyla insanları kendine çeken şehir, Dedeman kalitesiyle hizmet veren yepyeni bir otele kavuşarak, Dedeman Misafirperverliği ile Halep'in tüm güzelliklerini bir araya getiriyor.

 
6 restoran ve cafe barı ile konuklarına eşsiz lezzetler sunan Dedeman Aleppo, 1 balo salonu ve 4 toplantı salonu ile sadece tatil değil, iş amaçlı seyahat eden konuklarının ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Sinema salonları, açık ve kapalı yüzme havuzları, Life Style Sağlık Merkezi ile keyif ve konforu da bir arada sunuyor. Otelin Genel Müdürü Erol Olcan. Otelcilige ilk olarak 1970 yilinda Istanbul Macka Otelinde baslayan Olcan; 1975-1976 Istanbul Sheratonda ; 1976-1977 Istanbul Intercontinental Hotel de ; 1977 de ise London Portman Intercontinentale transfer olarak meslek hayatina Ingiltere de devam etti.

Daha sonra 1978-1984 arasi Birmingham Holiday Inn de Konferans ve Banquet Mudurlugu ;1984-1986 Albany Hotel Birming da Asst.F&B Manager ;1986-1987 Midland Hotel Birmingham da F&B Manager ;1987-1989 West Bromwich Moat Hause da Deputy General Manager ; 1989-1990 Novotel Birmingham da Deputy Manager ;1990-1992 Ankara Hilton Hotel de F&B Manager ;transferle 1992-1995 Ethiopia Adis Ababa Hilton da Executive Asst.Manager ;1995-2002 arasida Prince Rubert Hotel ;County Hotel ;Dudley Hotel ;The Comfort Inn ;1995-2002 arasida Prince Rubert Hotel ;County Hotel ;Dudley Hotel ;The Comfort Inn ;Best Western ve Quality Hotel lerinde General Manager olarak gorev yapti.13 Ekim 2003 tarihin den beride Kaya Ramada Plaza Istanbul Hotel de Genel Mudur Muavini olarak devam etti. Golf oynamasini seven Olcan; ayni zamanda A.H.C.I.M.A Kursu almış. Olcan ayrıca`British Institution of Innkeepers` uyesi.

Suriye'de 16 Mayıs 2009 tarihinde açılan Dedeman Damascus otelinin genel müdürü Birol Kaymas'ın in ricası üzerine sahne alan duayen sanatçı Atilla Yelken de Dedeman Damascus'dan sonra Dedeman Halep de sahne almaya devam ediyor. Yelken; Ortadoğu da en uzun sahne alan sanatçı ünvanını taşıyor. Türkiye de tüm sanatçıların batıya açılma sevdası varken Atilla Yelken de tam tersine doğuya açılıyor. Dedeman otelinin Türk ahçıları ile Türk yemekleri sunulan Turkuaz restaurant'da piyanosuyla Suriyeli konuklara Türk müziği dinletileri yapıyor. Yelken yaptığı açıklamada; “Suriye de benim yaptığım müziği çok sevdiler onların hemen hemen aynı makamda dinlediği müzikten sonra benim değişik makamlarda ve ritimlerde söylediğim şarkılarla keyif alıyorlar. Şarkılarım onlara hem Türk müziği tadınla ve klavyemle etnik nağmeler ve bati normları ve armonileriyle bir sentez halinde sunuyorum ve beğeniliyor.” dedi.


Yelken ayrıca Ortadoğu da uzun müddet çalışan tek Türk sanatçısıyım. Burada Türk restaurant olduğu için yabancı parçalar söylemiyorum. Türk hafif müziği nostaljik şarkılar sanat müziği ve değişik yörelerden türkülerimizi armonize ederek sunuyorum. Yani hem Anadolu yu hem de İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i buraya taşıdım diyerek açıklamada bulundu.

Sanatçı Ortadoğu da sahne almaya başladığı andan itibaren, Türkiye de de gündeme fazlasıyla geldiğini ve tekliflerin oldukça yoğunlaştığını söylüyor. Duayen sanatçı olmak kolay değil yıllara meydan okumak ve hala isteniyor olmak gurur verici. Dedemanın iki önemli isimle Ortadoğu da adından daha çok söz ettireceği kesin. Suriye'deki bu yeni otellerle Dedeman, Ortadoğu'da büyük bir adım atmış, Türkiye ve Suriye arasında gerçekleşen turizm sektöründe bir Türk şirketi ile yapılmış en büyük işbirliğini imzalamış bulunuyor.Geleneksel DEDEMAN Misafirperverliği her zaman her yerde devam ediyor…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.