22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DEĞER OTİZM GÖNÜLLÜLERİ İFTARDA BULUŞTU

Değer Otizm Gönüllüleri Kartal Merkez Bina Bahçesinde, Çelebi Hava Servisi Sabiha Gökçen İstasyon Müdürü Kürşat ULUTAŞ sponsorluğunda iftarda buluştu

Değer Otizm Gönüllüleri  İftarda  Buluştu

18 Haziran 2016 / 11:23

TURİZMİN SESİ


"Değerlerimizin farkındayız, Çocuklarımızın yanındayız!" Sloganıyla çıktığığı bu yolda Değer Otizm gönüllüleri iftarda buluştu. Değer Otizm İftarında, Skal Marmara Başkanı Murat Yumak Ali Can Aksu,  TRİSAD Başkanı Mustafa BALKUV, PETROL İŞ NE SENDİKASI Başkanı Kudret ÖRGEL,VAKIFAY Başkan Yardımcısı Haşim İSKENDER, Değer Otizm Enstitü Başkanı Müşerref Sümer, Makina Üreticileri Eski Başkanı Yusuf ÖKSÜZÖMER, Öz Petsot İs Sendikasi Baskani Kudret ORGEL, Off Road Team Direktörü Ali GÜNPAY, Sabiha Gökcen Gümrük Müdürü Yücel TANC, Çelebi Hava Servisi Sabiha Gökçen İstasyon Müdürü Kürşat ULUTAŞ  STK Başkanları ve Değer Otizm Ggnüllüleri iftarda bir araya geldi. 

deger-otizm,sule-gokirmak,22.jpg

Otizme gönül vermiş ve  her zaman destek olan Değer Otizm Yönetimi ile DEĞER gönüllüleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Değer Otizm Başkanı Nihat Boztepe; Bizler burada yaklaşık 6 aydan bu yana gönüllülük esaslı görev yapmaktayız. Otizmli çocukların bakımları, eğitimleri gibi bir çok konularda faaliyet gösteriyor ve bunun yanı sıra öğrencileri kendi becerilerine yönelik eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Otizmli çocukları evde bakabilmek oldukça zordur. Sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri ve eğitim görebilmeleri için gerekli şartları derneğimizde oluşturduk. Otizmli bireylerin genellikle soyut kavramları anlayıp, içselleştirmekte zorluk yaşadıkları bilimsel bir gerçektir. Dolayısıyla, bu zorlukların üstesinden gelebilmek için geliştirilmiş olan etkili öğretim yöntemleri ile değerlerimizin yanındayız.  Otizmli çocukların temel gereksinimlerini karşılayabilmek ve toplumla kaynaşabilmek üzere eğitim gereksinimlerinin temel önceliği uzman kişiler tarafından Değer Otizm Derneğinde eğitimin fayda sağladığının farkındayız.

deger-otizm,sule-gokirmak6.jpg

Otizmli çocuklar ve gereksinimlerine yönelik ülkemizde bir farkındalığın oluşmaya başladığı bu günlerde bu çocukların eğitim gereksinimlerinin karşılanması, erken dönemde tanılanarak erken müdahale ve eğitim hizmetlerinden yararlanmalarının sağlanması ve bu süreçte bilimsel dayanaklı uygulamaların yaygınlaşmasının sağlanması en öncelikli ve acil konularımızdır. Tüm kaynaklarımızı, enerji ve çabamızı bu yönde kullanılması otizmli çocuklar ve aileleri için yapılabileceğimiz en önemli hizmettir.

deger-otizm,sule-gokirmak6-001.jpg

Değerlerimizin farkındayız  bu yüzden tüm değerlerimiz ile iftar sofrasında bir araya geldik. Ramazan ayı vesilesiyle Gönüllülerimizle  birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

deger-otizm,sule-gokirmak,murat-yumak-,alican-aksu.jpg

Değer Otizm  binamız ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız bitti. Bu alanda sizlerle birlikteyiz. Biz projeler üretiyoruz yeni bir projemiz de Pegasus Havayolu ile olacak. Otizmli çocukların uçak korkusunu yenmek için çalışmalar içindeyiz. Eflatun isimli dergimizi de yayın hayatına  başladı. Hep birlikte değerlerimizin farkındayız diyoruz.

deger-otizm,sule-gokirmak6-002.jpg

deger-otizm,sule-gokirmak2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.