DEĞER OTİZMDE FARKINDALIK YARATACAK
İstanbul Kartal ilçesinde bulunan Değer Otizm Yardımlaşma Derneği Otizmli çocuklar ve aileleriyle yeni yıla merhaba gecesi düzenlendi
27 Aralık 2015 / 22:00
TURİZMİN SESİ
Otizmli çocuklar ve aileleri için bu yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilerek düzenecek olan yeni yıla merhaba gecesi, bu yıl Değer Otizm Yardımlaşma Derneği yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Kartal’da gerçekleşen gecede Otizmli çocuklar ve aileleri keyifli dakikalar geçirdi. Geceye ayrıca çok sayıda gönüllü katılarak Değer’e gönül vererek daha geniş plartformlara taşıma kararı aldı.
Birlik ve beraberliği gören Değer Otizm Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Boztepe, Değer Otizm Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Şule Gökırmak ve Yönetim Kurulu, konuklarla özel olarak ilgilendi. Değer Otizm Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Boztepe 2016 projelerim içinde Otizmli çocuklar için Televizyon kurmak var diyerek müjdesini verdi.
Ulusal alanda tanınırlığımız artacak. Otizmli çocuklarımız için yatılı bir kurum olacağız. Ülkemizdeki uygulamalara bakıldığında diğer tüm özel gereksinimli çocuklarımız gibi otizmli çocukların da kaliteli eğitime ve bakıma erişebilmelerinde önemli eksiklikler olduğu görülüyor. Televizyon sayesinde Tüm Türkiye’deki otizmli çocuklara ulaşabilecek olmak bize gurur veriyor. Din, dil, ırk, sosyal statü ayırt etmeyen otizmin, günümüzde bilinen tek tedavisi, tek ilacı; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir.
Değer Otizm Yardımlaşma Derneği, Otizmli çocukların temel gereksinimleri doğrultusunda eğitmenleri ve ailesi ile ortaklaşa program hazırlanmaktadır. Otizmli çocukların temel yaşam becerileri, sosyal hayata uyumu önceliklidir. Her bireyin kişisel durumu ve ihtiyaçları farklılıklar gösterdiğinden bireysel eğitim programına gereksinim duyulmaktadır.
Temel olarak otizimli bireyin “ÖZGÜR” kalması amaçlanarak, her çocuğun kendine has gelişim programı hedeflenir. Yaşam sevinci, samimiyet, disiplin, özgüven, toplumsal kabul gibi tüm psikolojik süreçler birlikte vakit geçirilirken işlenir. İletişim otizmli bireyin istekleri doğrultusunda gerçekleşir. Karşılıklı iletişimde onun talep eden olması beklenir.
Otizmli çocukların gündelik hayata uyumu için bir program oluşturulur. Sinemaya gitmek, alışveriş merkezlerini ziyaret etmek, müzeye gitmek gibi sosyal hayat programları yanında, davranış problemlerini düzeltmeye yönelik çalışmalar, özbakım becerilerine yönelik çalışmalar yapılmakta, boş zaman değerlendirme ve spor faaliyetleri uygulanmaktadır. Hayata dair ne varsa Değer onun için var…
Değer vermek için
Ellerinden tutmak için
Gelin birlikte olalım
En değerli çocuklarımızla
DEĞER OTİZM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Kaynak:
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.