22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DEMİRCAN’DAN NEVİZADE’YE TAM DESTEK

Nevizade'nin Çağrısına Başkan Demircan'dan Tam Destek“Nevizade Sokak Turizm Amaçlı Restore Ediliyor”

DEMİRCAN’DAN NEVİZADE’YE TAM DESTEK

01 Şubat 2012 / 13:49

TURİZMİN SESİ
Beyoğlu'nun tarihi ve turistik mekanlarından Nevizade sokağı esnaflarının restorasyon çağrısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan sonuna kadar destek vereceğini açıkladı. Nevizade Esnafları Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği toplantıda esnaflar, turizmciler, otelciler ve Beyoğlu Belediyesi “Geleceğin Nevizadesi”ni konuştu.Beyoğlu'nun tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Nevizade Sokak aslını koruyarak yenileniyor. Nevizade Sokak 36 işletme ve 4000 kişilik kapasitesiyle kongre turizmine de hitap edecek şekilde yeniden düzenlenecek. Bölge esnafının çağrısıyla harekete geçen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Nevizade esnafıyla turizmcileri ve otelcileri bir araya getirdi. Turizm sektörü ve otelcilik sektörünün duayenlerinin katıldığı toplantıda geleceğin Nevizadesi konuşuldu.

Beyoğlu Belediyesi Sonuna Kadar Yanınızda
Nevizade esnafının taleplerini dinleyen Demircan, Nevizade esnafının “kalite” arayışında olmasından büyük mutluluk duyduğunu, 8 yıllık belediye başkanlığı döneminde tüm çalışma ve planlarını bu kavram üzerine oturttuğunu söyledi. Talimhanede otelcilerle birlikte yapılan çalışmayı anlatan Demircan, bu dönemde 6000 olan yatak kapasitesinin 21 bine, 30 dolar olan ortalama oda fiyatının 120 Euro'ya çıktığını söyledi. Aynı çalışmayı Nevizade esnaflarıyla birlikte gerçekleştirmeye hazır olduğunu, belediyenin sonuna kadar yanlarında olduğunu ve bundan mutlu olacağını söyledi. Beyoğlu'nun artan turist kapasitesinden Nevizade esnafının daha fazla pay almasını arzuladığını söyleyen Demircan,” Bunu sağlamak için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Beyoğlu'nda İstihdam 8 Yılda 35 Bin arttı
SGK verileri incelendiğinde 2004 yılından 2011 yılı sonuna kadar olan dönemde Beyoğlu'nda 35 bin kişilik bir istihdam artışının olduğunu söyleyen Demircan bu sonucun tesadüf olmadığını, yıllardır Beyoğlu'nun doğru planlama ve doğru stratejiyle yatırım alan bir bölge haline geldiğini söyledi. Demircan Beyoğlu'nda 2004 yılında 800 yeme-içme hizmeti veren işletme varken, bugün 3000 yeme-içme hizmeti veren işletmenin ilçede ekmek kazandığını, ilave 20 bin kişinin bu işletmelerde çalıştığını söyledi. Demircan göreve başladığından bu yana Beyoğlu'nun geleceği olarak turizmi gördüğünü ve bu alanda yapılan yatırımlara elinden gelen her desteği verdiğini belirtti.

Turizmciler ve Otelcilerin Nevizade Esnafından Talebi
Hijyen, servis kalitesi, lisan bilen eleman ve çeşitlilik

Toplantıda söz alan turizmciler ve otelciler İstanbul'da büyük grupları ağırlayacak turistik tesis açısından sıkıntı yaşadıklarını, bu açıdan Nevizade Sokağı'nın 4000 kişilik kapasitesi ve tarihi atmosferiyle buna çok uygun olduğunu söylediler. Nevizade'nin hijyen, servis kalitesi, lisan bilen eleman ve yemeklerde çeşitliliği tam anlamıyla sağlaması halinde müşterilerini bu bölgeye yönlendirmelerinin, büyük grupları burada ağırlamanın mümkün olabileceğini söyleyen turizmciler ve otelciler, belediye başkanının yanlarında olmasının Nevizade için bir şans olduğunu söylediler.

Nevizade'de Hareket Başladı
Beyoğlu Belediyesi, Nevizade esnafı, turizmciler ve otelcilerin bir araya geldiği toplantıdan hemen harekete geçme kararı çıktı. Alınan kararla Nevizade Sokak altyapısından tentesine, tuvaletinden masalarına, personel eğitiminden menü planlamasına, kaldırımından yangın merdivenine kadar bütüncül bir konseptle gelecek sezona hazırlanacak. Çalışmaları yürütmek üzere mimarlar ve belediye ekipleri çalışmaları başlattılar.

Toplantıya Kimler Katıldı
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, toplantıya Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve ilgili müdürleri ile katıldı. Nevizade Esnafları Yardımlaşma Derneği Başkanı Tülay Ece, Nevizade esnafları, VİP Turizm CEO'su Ceylan Prinççioğlu, Universal Turizm Genel Müdürü Hülya Altıntaş, Talimhane Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Point Otel sahibi Dursun Özbek, The Marmara, Pera Palas, Yenişehir Palas, Lares Park gibi otellerin temsilcileri toplantıya katılanların arasındaydı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.