22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİ NASIL İSTERSİNİZ?

Osmanlı mutfağının 600 yıllık demirhindi şerbeti geleneği bazı restoranlar tarafından hâlâ yaşatılıyor

DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİ NASIL İSTERSİNİZ?

28 Temmuz 2013 / 16:34

TURİZMİN SESİ


Güler Osmanlı Mutfağı bu geleneği yaşatanlardan sadece biri.
Demirhindi şerbetini 365 gün müşterilerine sunuyor, üstelik bu yıl bir yenilik yaparak... Türkiye'nin her neresinde olursanız olun bir siparişle şerbet sofranıza geliyor, hem de kargo ücreti ödemeksizin.
Sıcak havaların iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde herkes 'Nasıl serinleyebilirim?' derdinde.

Bu sıcak havalarda oruçlu olduğumuzu da düşününce serinlemenin yollarını arıyoruz. Ancak unutmayalım ki ferahlamak için tükettiğimiz yiyecek ya da içecekler vücut ısımızı etkiliyor. Hem sağlığınıza fayda edecek hem de ferahlatacak bir içecek öneriyoruz size. Bu ikisini bir arada bulabileceğiniz bir içecek hangisi mi? Tabii ki Osmanlı mutfağının 600 yıllık demirhindi şerbeti.

Ferahlatıcı özelliğiyle bilinen şerbeti birçok restoranda bulmanız mümkün. Son yıllarda yeniden keşfedilen bu içeceği, Güler Osmanlı Mutfağı 365 gün müşterilerine sunuyor. Üstelik bu yıl farklı bir hizmet ile. Türkiye'nin her neresinde olursanız olun demirhindi şerbetini sipariş edebiliyorsunuz. Hem de kargo ücreti ödemeksizin. 15. yüzyıldan beri her derde deva olarak bilinen bu şerbet, 38 çeşit baharatı içinde barındırıyor. Güler Osmanlı Mutfağı da hem bu geleneği sürdürüyor hem yaymak için uğraş veriyor. İsterseniz 1 ya da 2 litrelik şişelerde, isterseniz yüzlerce şişe sipariş edebiliyorsunuz. Güler Osmanlı Mutfağı sahibi Ali Güler, demirhindi şerbetini aslına uygun baharat çeşitleriyle harmanlayarak damak zevkinize sunuyor.

Kargoyla gönderilen demirhindi şerbetinin 10-12 gün içinde tüketilmesi gerekiyor. 1 litre şerbetin fiyatı ise 15 TL. Güler Osmanlı Mutfağı, müşterilerine 20'nin üzerinde şerbet sunuyor. Frambuazdan tutun da böğürtlene, kayısı ya da nar şerbetine kadar çok farklı şerbetleri burada bulmanız mümkün. Mekânda, demirhindi şerbeti her gün, diğer şerbet çeşitleri ise mevsimine göre müşterilerine sunuluyor. Güler Osmanlı Mutfağı şerbet tiryakisi müşterilere de sahip. Müşteriler hangi mevsimde hangi şerbetin yapıldığını bilerek geliyor. Demirhindi ise dört mevsim tüketiliyor.

Osmanlı mutfağından 720 çeşit yemek
Güler Osmanlı Mutfağı, Osmanlı ve Türk mutfağından 720'nin üzerinde çorba, yemek, zeytinyağlı ve tatlı çeşitleri sunuyor. Güler yüzlü personeli ile her gün birbirinden farklı 25 çeşit yemek nezih ve temiz bir ortamda müşterilere sunuluyor. İşletmenin sahibi Ali Güler, yemek ve şerbet çeşitlerini Osmanlı mutfağının aslına sadık kalarak hazırladıklarını anlatarak, "Osmanlı sofrasını konuklarımıza sunarak tarihi yaşatıyoruz." diyor. Güler Osmanlı Mutfağı, Kadıköy Hasanpaşa'da sıcak bir atmosferle sizleri bekliyor.

Demirhindi şerbetinin faydaları
Ferahlatıcı etkiye sahip.
Enerji verir ve kan yapar.
Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı rol oynar.
Bağırsak faaliyetlerini düzenler.

Susuzluğu giderir ve serinlik verir.
Sindirim bozukluğuna iyi gelir.
İçeriğinde B3 vitamini barındırır.

 Adres   : Kurbağalıdere Cd. Hasanpaşa Mh. No: 74/A Kadıköy İstanbul  
 Tel        : 216 348 2245  
 Faks     :  216 348 2245  
Gsm      : 05326417355
 e-mail  : [email protected] 
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.