22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DENEYİMDEN SÜZÜLENLER

Şaban Ali Yaşaroğlu'nun deneyimlerimden Süzülenler” adlı kitabı yayımlandı

DENEYİMDEN SÜZÜLENLER

02 Nisan 2009 / 20:59

TURİZMİN SESİ
Turizm sektöründe 60 yıllık deneyime sahip Şaban Ali Yaşaroğlu'nun, bu birikimini geleceğin turizm elçileri, gençlerimize sunduğu “Deneyimlerimden Süzülenler” adlı kitabı yayımlandı. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Turizm Bölümü Başkanı olan Şaban Ali Yaşaroğlu'nun kitabı, İTÜ Vakfı Yayınlarından piyasaya 68 sayfa olarak çıktı. Kitap, “Öğrencilerimle konuşmalar”, Başarıya giden yolun yapıtaşları”, “Mektuplar” ve “Fotoğraflarla İTÜ Vakfı Turizm Otelcilik Okulu” başlıklarıyla 4 bölümde toplanmış

Sektördeki birikimlerini, 1991 yılından bu yana İTÜ Vakfı Turizm Otelcilik Okulu yöneticisi olarak edindiği deneyimlerle harmanlayan Şaban Ali Yaşaroğlu, gençlere, yaşamın her alanında başarılı olabilmenin püf noktalarını, çok sayıda özdeyişle zenginleştirerek sunuyor.

Yaşaroğlu, kitabın önsözünde hedefini şöyle özetliyor: “Bu yapıt, ailemin, çalışma hayatımın, siyasal, sendikal, yöneticilik, eğitimcilik ve toplumsal hizmetlerde bulunmamın bana sağlamış olduğu deneyim ve bilgi damlacıklarından oluşmuş bir bardak suya benzer.
Genellikle sınıfta öğrencilerimle yaptığım konuşmalarımı; 'Deneyimlerimden Süzülenler' başlığı altında toplayarak, geçmiş konuşmalarımdan yeni gelecek olan öğrencilerimin de yararlanmalarını hedefledim.”

Kitabın, bugüne kadar sektöre 850 civarında nitelikli eleman yetiştiren İTÜ Vakfı Turizm Otelcilik Okulu'nu tanımak isteyenlere ve gençlere katkı amacıyla ücretsiz olarak dağıtılacağı belirtiliyor.

İsteme adresi: İTÜ Vakfı Sosyal Tesisler İşletmesi, İTÜ Maçka Kampüsü, Teşvikiye-İstanbul

Tel: 0212 243 27 33 – 296 31 47, Faks: 0212 233 10 19 – 244 22 02
E-postal: [email protected]


Yaşaroğlu'nun kitabı için ne dediler?
Prof. Dr. H. Faruk KARADOĞAN İTÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı: “Şaban Ali YAŞAROĞLU büyüğümüz, size bir cevher kutusu hazırlamış bu kitabıyla. Yaşam süzgecinden geçirdiği ve özümsemiş olduğu düşüncelerini, duygularını derleyip toparlamış, bu kutuya yerleştirerek size armağan ediyor.

Gerçek bir mücevher kutusunu açar gibi, içinden bir küpe seçer gibi, içinden bir kol düğmesi seçer gibi, içindeki o güzel düşünceleri gözden geçirerek hep yanınızda taşıyacaksınız. Onlardan ayrılmak istemeyeceksiniz. Elinizdeki mücevher kutusunu zaman zaman açınız. Taşların daha çok parladığına inanamayacaksınız, hele çoğaldığına hiç inanmayacaksınız.”

Ahmet GÜZEL 21. Dönem İstanbul DSP Milletvekili: “Bazen sizin hiç kötü şeyler bilmediğinizi, hep iyi şeyler bildiğiniz için iyi şeyler söylediğinizi düşünmüşümdür. Güçlü yüreğiniz ve azminizle çoğumuza örnek oldunuz. Siz, örgütlenme anlayış ve azmi, mücadele etme yeteneğinizle görünmeyen bir öndersiniz. İçinizdeki ülke ve halk sevgisi hiç bitmesin. Özverili, yürekli dost Sn. Şaban Ali YAŞAROĞLU ağabeyimiz; Yüreğindeki sevgiyi yıllarca bizimle paylaştığın için teşekkürler.”

Deniz TÜFEKÇİ SEVEN TOUR Yönetim Kurulu Başkanı: “Yazıyorsun, anlatıyorsun, koşturuyorsun... Evinde oturmak varken; çoluk, çocuk, torun, bağ bahçeyle uğraşmak varken, bıkmadan usanmadan, aman yoksa bu vatana borçlu kalıp ölüp giderim dercesine uğraşıyorsun.

Bir kişiye bile katkın olsa, borcunun birazını daha ödemiş sayıyorsun bu vatana...
Etrafında hangi ulusun böyle ışık saçan bilgeleri var? Sizin mideniz hiç büyümedi! Hep bir sürü şeye karnınız tok oldu, sizin yüreğiniz büyüdü; sevgi saçtı etrafa...
Elinize, kaleminize sağlık...”

Nuran ÇAKMAKÇI Hürriyet Gazetesi, İKA Editörü: “İyi haber kaynağım, Şaban Ali YAŞAROĞLU. Meğer kişisel gelişim dehasıymış. Bireysel başarıda zirveye yükselmiş bir eğitimciymiş. Barmenlikten, eğitimciliğe uzanan yolda meğer neler yaşamış...

Size önerim; benim gibi şaşkınlık yaşamamak için, utanmamanız, kendinize kızmamanız için, sadece başınız sıkıştığında aradığınız, saygı duyup sevsenizde ihmal ettiğiniz yakınınızdaki insanlara bir kez daha bakın. Dönün iyice bakın. Bakınca görecek, görünce şaşıracaksınız...”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.