23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DENİZ BUKLET’TEN TEKNOKENT'E ZİYARET

Antalya’nın her geçen gün büyüyen firması olan ve 20’ye yakın çalışanı ile Otellere buklet malzemesi temin eden Deniz Buklet Firması sahibi Deniz Danışman da Teknokent’i ziyaret etti

DENİZ BUKLET’TEN TEKNOKENT'E ZİYARET

28 Aralık 2015 / 11:14

TURİZMİN SESİ

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi Antalya Teknokent’i başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Antalya Teknokent, yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için büyük ve küçük şirketlerin, yeni girişimcilerin, üniversite ve sanayi iş birliği sağlayan bir sistem olarak göze çarpıyor.

Deniz Buklet, Teknokent’te…
Antalya’nın her geçen gün büyüyen firması olan ve 20’ye yakın çalışanı ile Otellere buklet malzemesi temin eden Deniz Buklet Firması sahibi Deniz Danışman da Teknokent’i ziyaret etti. Ziyarette Teknokent Genel Müdür Yardımcısı  Öğr.Gör.Kenan Yüce, Destek Programı Proje Yönetim Uzmanı Songül Yazıcıoğlu, Endüstri Mühendisi Ali Arıkan ve Kurumsal Pazarlama ve İş Geliştirme Uzmanı Fırat Çağlar tarafından çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
 
Firma sahibi Deniz Danışman yaptığı açıklamasında, Teknokent’in Antalya’da yer alan firmalar için bir şans olduğuna dikkat çekerek, “ Burayı ziyaret ettikten sonra bakış açımız oldukça değişti. Teknokent Antalya için ve biz firmalar için bir şans. Bizde yapacağımız işbirliği ile bu şansı kullanmak istiyor ve gereken desteği almak istiyoruz” dedi.
 
Hedefimiz, Türkiye’nin küresel pazardaki teknoloji payını arttırmak!
Antalya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kenan Yüce ise her gün onlarca firma sahibini Teknoknet’te misafir ettiklerini ve Deniz Buklet firma sahibi Deniz Danışman’ı da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yüce,  “Üniversitemizin akademik bilgi birikimi ile yüksek teknoloji kullanan firmaların inovatif fikirlerini birleştirerek ülke ekonomisindeki teknolojiye dayalı payı sürekli arttırmak, teknoloji kullanan veya üreten firmalar arasında sinerji yaratarak küresel rekabete kaynak oluşturmak amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversite alt yapı olanakları ile desteklenen Arge çalışmalarımızı ekonomik güce dönüştürerek üretilen teknoloji ile doğru orantılı olarak Türkiye’nin küresel pazardaki teknoloji payını arttırmak hedeflerimiz arasında. Bu vesile ile gelen Teknokent’i ziyarete gelen ve bizlerden destek isteyen Deniz Buklet Firmasına ve sahibi Deniz Danışman’a teşekkür ediyor, işbirliğimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum ”dedi.
 
Türkiye’nin 61 tane Teknokent’inden 48 aktif Teknokent'lerinden birisi.
Antalya Teknokent 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Kampusu içinde kurulurken, bir tanesi kuluçka merkezi olmak üzere üç aktif binası ile hizmet veriyor. Antyalya Teknokent bünyesinde ki 117 firma ve 500’e yakın çalışanla Türkiye’nin 61 tane Teknokent’inden 48 aktif Teknokentlerinden birisi. Teknokentler,  AR-GE ve İnovasyonun desteklendiği vergisel açıdan avantajları olan özel bölgeler haline gelirken, teknolojiye ayak uydurmak, artan beyin göçünün azaltılmasını sağlamak ve ülke gelişmişlik seviyesinin arttırılmasını temel amaç ediniyor. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.