22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ TEOS MARİNA'DA

Deniz Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Marina İşletmecileri Meslek Komitesi, sektördeki sorunları tartışmak ve çözümler üretmek amacıyla Sığacık Teos Marina'da bir araya geldi

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ TEOS MARİNA'DA

03 Ekim 2010 / 15:32

TURİZMİN SESİ


30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde gerçekleşen toplantılara Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan yetkililerin yanısıra ÖÇKKB (Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığı)'dan, Denizcilik Müsteşarlığı'ndan, İMEAK (İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz) Deniz Ticaret Odası'ndan ve Türkiye genelindeki çeşitli marinalardan temsilciler katıldı.

Türkiye'nin deniz bürokrasisinden ve denizcilk sektöründen 44 saygın ismin katılımıyla düzenlenen bu koordinasyon toplantıları Teos Marina'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30 Eylül günkü toplantı Teos Marina Yat ve Yelken Kulübü'nde düzenlendi. Katılımcılar, 1 Ekim günü de Teos Marina bünyesinde yeni hizmete giren Riparo Restaurant'ta yapılan toplantıda ekonomi, yeni yatırımlar, çevre ve sektörün geleceği gibi çeşitli konularda görüş bildirdi.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve hem verimli hem de yapıcı geçen toplantılarda şu konular tartışıldı
-Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 04 Eylül 2010 Tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğ'in ilgili maddelerine açıklık getirilmesi.
-Denizcilik Müsteşarlığı tarafından istenen Kıyı Yapı İşletme İzni'nin Devlet tarafından özelleştirilen yat limanlarından istenmemesi ve 2007 öncesinde işletme veya yatırım belgesine haiz marinaların muaf tutulması.
-Yat Limanları/Kurvaziyer Limanları'ndan İş Yeri Açma Ruhsatı istenmemesi.
-Transitlog (Seyir İzin Belgesi) uygulaması hakkında son durum.
-Milli Emlak tarafından alınan % 0,01 'lik pay + deniz alanlarından alınan kira bedelinde, mendirek içi manevra alanından alınmaması.
-ÖÇKK uygulamaları.
-Yat limanlarından atık alım hususu.
-Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürütülen “Bütünleşik Master Plan” çalışmaları ile DLH tarafından yürütülen “Ulaştırma Master Planı”, “Turizm Master Planı” ve “Balıkçı Barınakları Master Planı” çalışmalarının hangi aşamada olduğu.
-Yat işletmeciliği faaliyetlerinin gemi acenteciliği faaliyetlerinden ayrı tutulması.
-Yat limanı işletmelerinin ihracatçı teşviklerinden yararlanması.
Türk denizcilğine yeni vizyonlar kazandırılması amacıyla düzenlenen bu koordinasyon toplantılarında dile getirilen görüş ve öneriler üzerinde mutabakat sağlandıktan sonra sektörün yol haritaları çiziliyor...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.