22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DEVLET YAŞLILARA GOLF OYNATACAK

CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenen Health Expo Fuarı ve Kongresi yoğun ilgi görüyor

Devlet yaşlılara golf oynatacak

14 Aralık 2014 / 02:21

TURİZMİN SESİ

Fuara İngiltere,  ABD, Rusya başta olmak üzere 17 ülkeden çok sayıda alıcı geldi.Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, “2 milyon  metrekarelik alanda ‘Yaşlı Bakım Sağlık Evleri’ kuracağız. Yaşlılarımız bu tesislerde golf de oynayabilecek, tarımla bahçeyle de uğraşabilecekler.”
 
Sağlıkta uygulanan yeni teknoloji ve projelerin tanıtıldığı  “İstanbul Health Expo - Medikal Ürün, Hastane Donanımları, Sağlık Bilişim ve Teknolojileri, Laboratuar Sistemleri, Evde Bakım Ürünleri ve Sağlık Turizmi Fuarı ve Kongresi” Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde  CNR Ekspo Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştiriliyor. CNR EXPO Yeşilköy’de 13 Aralık tarihine kadar devam edecek fuar ve kongre yoğun ilgi görüyor. 
 
Denizli termal sağlık şehri oluyor
Açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan Health Expo Kongresi’nde dünyanın ve Türkiye’nin sağlık alanındaki yatırımları ve sağlık hizmetinin sunumu gibi pek çok konu masaya yatırıldı. Kongrede Hükümet’in sağlık alanında yapacağı yatırımları anlatan Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş,  şöyle konuştu: “Sağlık turizmi, artık Sağlık Bakanlığının programına girdi. 2015 yılında Denizli’yi termal sağlık şehri yapma projemiz var. Bu kapsamda Denizli’de 1 milyon metrekare alanda, 14 bin yatak kapasiteli termal tesisi kuracağız.”
 
“Yaşlılıkta keyifli yaşam sürmek”
Hükümet politikaları arasında yaşlılar için de önemli projeler olduğunu belirten Tontuş, “Şu an Türkiye’de 1,600 civarında, 25 bin yatak kapasiteli yaşlı bakım merkezimiz var.  Bu merkezlerde yalnızca yaşlı bakımı üstleniliyor. Yaşlı insanlarımıza hem sosyal hayatlarını devam ettirebilcekleri hem de sağlık hizmetleri alabilecekleri 2 milyon  metrekarelik alanda ‘Yaşlı Bakım Sağlık Evleri’ kuracağız”dedi. Tontuş, Yaşlı Bakım Sağlık Evleri’nin kurulmasındaki amacın yaşlı insanlara hastalık dönemlerinde keyifli bir yaşam sürdürmek olduğunu aktararak,  “Yaşlılarımız bu tesislerde golf de oynayabilecek, tarımla bahçeyle de uğraşabilecekler” diye konuştu. 
 
“Körfez ülkelerinin Hollywood`u estetik için Lübnan’a gidiyor”
Health Expo Kongresi’ne Almanya, ABD, Dubai, İngiltere ve daha pek çok ülkeden akademisyenler ve üst düzey yöneticiler katılarak, kendi ülkelerindeki sağlık faaliyetlerini anlattılar. Dubai Sağlık Strateji ve Politikası eski CEO’su  Laila Al Jasmi Orta Doğu’daki Sağlık Turizmi Politikaları ve Stratejilerini aktardı. Laila Al Jasmi, Dubai ve Ürdün’ün, Orta Doğu’nun sağlık Turizminde lider olma hedefleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Orta Doğu’da her ülke kendi çapında sağlık turizminde etkin olmak için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Tunus, Orta Doğu’nun tatil yeri olmak istiyor. Lübnan, Orta Doğu’da estetik cerrahisinde üs olmak istiyor ve şu an bu konuda iyiler. Körfez ülkelerinin Hollywood`u estetik operasyonu için Lübnan’a gidiyor.”
 
17 ülkeden alıcılar Health Expo’da
Sağlık alanında en son teknolojilerin sergilendiği Health Expo Fuarı’na  İngiltere, ABD, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Sırbistan  başta olmak üzere 17 ülkeden çok sayıda alıcı geldi.  Yabancı alıcılar, firmalarla ikili görüşmeler yaptılar. Sektörde önemli yatırımların önünü açacak görüşmeler, 13 aralık tarihine kadar devam edecek. 
 
Brusella hastalığında erken teşhis
Health Expo’da Akciğer Kanseri, Brusella, Obezite  gibi pek çok hastalığa  dikkat çekiliyor. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Health Expo Fuarı’na gelen ziyaretçileri sağlık denetiminden geçiriyor. Kurum,  ziyaretçilerin vücut yağ oranlarını ve nefeslerini kontrol ederek, kişiye özel diyet listesi çıkararak, sağlık değerleri ile ilgili bilgilendirmeler  yapıyor. Ayrıca süt ve süt ürünlerine bağlı olarak ortaya çıkan Brusella hastalığına da dikkat çeken Kurum, hastalığın erken teşhisinin sağlanması için Ar-Ge mekezi kurmaya hazırlanıyor. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.