22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DHL ORTADOĞU TİCARET KÖPRÜSÜ KURDU

DHL Freight karayolu ile Avrupa-Türkiye-Orta Doğu arasında ticaret köprüsü kurdu

DHL ORTADOĞU TİCARET KÖPRÜSÜ KURDU

02 Nisan 2010 / 11:05

TURİZMİN SESİ


Dünya taşımacılık sektörünün lider şirketlerinden DHL, 2004 yılı sonunda Türkiye'de kuruluşunu gerçekleştirdiği kara taşımacılığı şirketi DHL Freight ile Avrupa-Türkiye ve Orta Doğu arasında ticaret köprüsü oluşturdu. DHL Freight, Türkiye İstatistik Kurumu 2009 verilerine göre Türkiye'nin yakın ve Orta Doğu ülkelerine 29 milyar Dolara dayanan ticaret hacmiyle birlikte, Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Katar, Bahreyn, Ürdün, Yemen ve Kuveyt dahil toplam 10 ülkeye başlattığı komple ve parsiyel kara taşımacılığı hizmeti, Türkiye'yi karayolu taşımacılığında önemli bir üs haline getirdi.

31 Mart 2010, İstanbul- Deutsche Post'un dünya taşımacılık ve lojistik sektöründe lider kargo şirketi DHL, DHL Freight ile Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu arasında karayoluyla “komple ve parsiyel taşımacılık” hizmeti sunmaya başladı. Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Katar, Bahreyn, Ürdün, Yemen ve Kuveyt'in yer aldığı toplam 10 ülkeye ulaşan DHL Freight, hava taşımacılığına göre daha ekonomik, deniz taşımacılığına göre daha hızlı hizmetiyle Avrupa'yı Türkiye üzerinden ticari olarak Orta Doğu'ya bağladı. Böylece DHL Freight Orta Doğu ile ticaret yapan büyük ithalat-ihracat şirketleri ve KOBİ'leri de çok daha hızlı ve ekonomik çözümlerle birbirine yakınlaştırdı.

DHL Freight Türkiye'nin parsiyel taşımacılığı, KOBİ'lere Orta Doğu'da ihracat kapısını aralıyor

Avrupa'yı Türkiye üzerinden kara yoluyla Orta Doğu'ya bağlayan DHL Freight, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'nin de en hızlı büyüyen kara taşımacılık şirketi oldu. DHL Freight Türkiye'nin, karayolu taşımacılığı sayesinde iş dünyasına, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere önemli fırsatlar sunduğunu belirten Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörü Selçuk Boztepe, “Avrupa-Türkiye-Orta Doğu üçgeninde her gün düzenli seferler yapıyoruz. Yeni hizmetimizle Türkiye'ye ve iş dünyasına önemli bir katma değer sağlıyoruz. DHL Freight olarak biz yük sıkıntısı yaşamıyoruz ve her iki yöne de sefer gerçekleştirdiğimiz için bu avantajımızı fiyatlarımıza yansıtıyoruz. Bu sayede ihracat ve ithalat yapan büyük şirketler ve KOBİ'lere en uygun ve ekonomik hizmeti verebiliyoruz.” dedi.

Orta Doğu'da Suriye, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerin yer aldığı Levant bölgesi operasyonlarının Amman'dan, Körfez ülkeleri operasyonlarının ise Dubai'den yönetildiğini söyleyen Selçuk Boztepe, DHL Freight'in Orta doğu ülkelerinde, Ramazan ayı da dahil 7/24 hizmet verdiğini, tüm teslimatlarını gümrük işlemleri tamamlanmış olarak, kapıdan kapıya ve kesintisiz tarifelerle gerçekleştirildiğini belirtti. DHL Freight'ın filo sahibi olmak yerine hizmet verdiği ülkelerin mevcut insan kaynağı, ekipman ve altyapısını da kullanarak yerel nakliyecilere destek olduğunu vurgulayan Boztepe, bu yöntemle hem istihdam olanağı sağladıklarını hem de şirketin kaynaklarını daha verimli kullandıklarını söyledi.

Orta Doğu'da ticaret hacminin gittikçe arttığını, böylece Türkiye ve özellikle İstanbul'un artan potansiyelden pay alarak Avrupa ve Orta Doğu'yu bağlayan en önemli ticaret köprüsü olacağını ifade eden Boztepe sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2009 verilerine göre Türkiye'nin yakın ve Orta Doğu bölgesi ülkelerle toplam ticaret hacmi yaklaşık 29 milyar Dolar. DHL Freight Türkiye olarak Orta Doğu ile artan ticaret hacmimizi dikkate aldık ve İstanbul'da kargo toplama ve yükleme merkezi açtık. Orta Doğu ülkelerinden gelen kargoları İstanbul'da TIR'lara yükleyerek Almanya, Fransa veya Kuzey Avrupa ülkelerine, Avrupa'dan gelen kargoları ise yine İstanbul'da toplayarak Orta Doğu ülkelerine ulaştırıyoruz”dedi.

Orta Doğu'daki en büyük müşterileri arasında enerji sektörününde yeraldığı değişik endüstri gruplarından birçok yerel ve çok uluslu şirkete hizmet sağlayan DHL Freight, Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da toplam 53 ülkede, 160'ın üzerinde ana terminal ağı, 10 bini aşkın çalışanı, yıllık 40 milyon ton taşıma kapasitesi ve 2 milyon adet TIR taşımacılık hacmiyle Avrupa'nın önde gelen kara taşımacılık şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, grupaj, komple TIR, parsiyel, demiryolu, intermodal, fuar taşımacılığı ve gümrük alanlarında ağırlıklı olarak yaşam bilimleri-sağlık, teknoloji, uzay-havacılık, mühendislik-imalat, perakende-moda, kimya ve otomotiv sektörlerine hizmet sunuyor.

DHL Freight Türkiye
 Yılda 170.000 ton uluslararası yük sevkiyatı
 Yılda 8.500 TIR'lık uluslararası taşımacılık operasyonları
 Geniş kapsamlı depolama kapasitesi
 Alternatif kara taşımacılığı ürün ve hizmetleri

DHL Freight Hakkında
DHL Freight, 220'den fazla ülkede 300 bin üzerinde çalışanı ile uluslararası bir ağ olarak taşımacılık lojistik sektöründe dünya lideri olan DHL'in uluslararası kara taşımacılığı hizmeti veren şirketidir. DHL Freight, Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da olmak üzere toplam 53 ülkede, 160'ın üzerinde ana terminal ağıyla 10 bini aşkın çalışanı, yıllık 40 milyon ton taşıma kapasitesi ve 2 milyon adet TIR taşımacılık hacmiyle faaliyet gösteren Avrupa'nın önde gelen kara taşımacılık hizmeti veren şirkettir. Türkiye'deki faaliyetlerine DHL Express çatısı altında organik bir iş ünitesi olarak başlayan DHL Freight Türkiye, Ocak 2009'dan itibaren ayrı bir şirket olarak hizmet vermeye başlamıştır. DHL Freight Türkiye, 305 bin metrekare depolama kapasitesi, yıllık 8 bin 500 TIR lık operasyonları ve 170 bin ton uluslarası kara taşımacılığı hizmeti veren ve sektörde hızla büyüyen şirkettir.

Selçuk Boztepe
DHL Freight Türkiye ve Ortadoğu Bölge Direktörü
Selçuk Boztepe, Satış ve Pazarlama alanında değişik sektörlerde geliştirdiği kariyerini 1998 yılında Satış Müdürü olarak görev aldığı DHL'de sürdürdü. Değişik yetkinliklere sahip ekipleri yönetmekteki başarısıyla sonuç odaklı bir profesyonel olarak tanınan Boztepe, 2000 yılında DHL Express'in Avrupa ve Gelişen Pazarlar (EMEA) Bölgesinde 'En İyi Satış Yöneticisi' ödülünü kazandı. İş Geliştirme, Satış Yönetimi ve Müşteri İlişkileri Yönetimi alanlarında sahip olduğu diğer yetkinlikler ile 2003-2004 yıllarında DP DHL'in Avrupa'daki entegrasyon projelerinde Proje Yöneticiliği görevini üstlenen Boztepe, Satış Ekipleri Entegrasyonu, Ciro Yönetimi ve Avrupa Satış Programı gibi projeleri başarıyla gerçekleştirdi.

2004 yılında DHL'in Türkiye'deki uluslararası kara taşımacılığı faaliyetlerini başlatma sorumluluğunu üstlenen Boztepe, önce İş Geliştirme ve Satış Direktörü (2005–2006), daha sonra Genel Müdür (2007–2008) pozisyonlarında, ekibiyle birlikte oluşturduğu operasyonel ve ticari altyapıyı kullanarak DHL Freight'in Türkiye'deki pazar payının bugünkü seviyelere ulaşmasını sağladı. Boztepe, ayrıca 2008 yılı boyunca yönettiği kapsamlı proje çalışmaları sonucunda, DHL Freight Türkiye'nin Avrupa ile Ortadoğu arasındaki kara taşımacılığında konsolidasyon ve aktarma noktası haline gelmesini sağladı. Boztepe 2009 yılı başlangıcında Türkiye ve Ortadoğu Bölge Direktörlüğü görevine getirildi.

Marmara Üniversitesi mezunu olan Selçuk Boztepe, ABD Maine Üniversitesi Modern Yönetim Teknikleri Executive MBA programını 2001 yılında tamamladı. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) üyesi olan Boztepe, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.