22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DİDİM'DE TURİZM HAFTASI KUTLANDI

Ülkemizin en önemli turizm kentlerinden biri olan Didim'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kurumlar arası işbirliği ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

Didim'de Turizm Haftası Kutlandı

21 Nisan 2015 / 03:00

TURİZMİN SESİ

Bu kapsamda 19 Nisan Pazar Günü bu yıl 3'sü gerçekleştirilen Geleneksel Kutsal Yol yürüyüşü yapıldı.Binlerce yıl önce Miletos Antik Kenti ile Apollon Tapınağını birbirine bağlayan kutsal yoldaki yürüyüş ülkemizin en güzel sivil mimari örneklerinin bulunduğu Akköy'den başladı. Kutsal Yolun Apollon Tapınağına kadar olan 13 km'lik kısmı yüzlerce doğa ve tarih meraklısı tarafından kat edildi.Başlangıç kısmında katılımcılara Didim Ticaret Odası'nın hediyesi olan tişört ve şapkalar dağıtıldı, Yine Ticaret Odası tarafından yürüyüşün başlangıç ve bitiş noktalarında havadan çekimler yapıldı. Görüntüler #tariheyuruyoruz Hashtagiyle resmi iletişim kanalları ve sosyal medya hesaplarından basın ve halkla paylaşıldı.Kutsal yol yürüyüşü vesilesi ile çevre İl ve İlçelerden çeşitli yürüyüş ve doğa sporları gurupları Didim’de bir araya geldi.
 
didim,didimde-turizm-haftasi,2.jpg
 
İlçede neredeyse tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Ticari İşletmelerinin örnek işbirliği ile gerçekleşen yürüyüş yaklaşık üç yüz Kişinin katılımı ile sabah saatlerinde  Akköy'de başladı.Dünyanın tarih yönünden en zengin tatil beldelerinden biri olan Didim'de antik dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Milet ile en görkemli tapınaklarından biri olan Apollon Tapınağı arasında gerçekleşen yürüyüşte Kaymakam İskender Yönden'le birlikte  Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi Mekin Subaşı ve  ilçe protokolü başlangıç ve bitiş noktalarında yürüyüş meraklılarına eşlik etti. Yürüyüş sonrasında Apollon Tapınağı'ndaki bitiş noktasında gerçekleşen şenlikte yürüyüşe katılanlara otellerin hazırladığı yiyecekler ikram edildi.
 
KUTSAL YOL
Hellen-Roma dünyasının en büyük tapınaklarından biri olan Didyma Apollon Tapınağına insanların deniz yoluyla tapınak yakınındaki Panormos Limanı’nın bulunduğu koydan yürüyerek ulaşabildikleri bilinmektedir. Panormos Liman’ından tapınağa ulaşan; sfenks, aslan ve oturan rahip heykelleri ile çevrili bu yola “Kutsal Yol” adı verilmiştir.
           
Miletos Antik Kenti'nden gelen kutsal yol Didyma'nın limanı olan Panormos'tan sonra 3.5 km kadar güneydoğu yönünde ilerler ve Apollon Tapınağı'nın girişinde son bulur. Taş döşeli olan yolun toplam uzunluğu yaklaşık 17 km'dir. Didyma'ya gelmeden önce kutsal yolun hemen yanında yer alan bir temenosta "Anta Yapısı" ve "Doğu Yapısı" olarak tanımlanmış iki yapı bulunmaktadır. Kutsal yolda MÖ 6. yy'a ait; oturan heykeller bulunmuştur. kaynak: www.aydinkulturturizm.gov.tr
           
Görüntülerin Tüm Yayın Hakları Didim Ticaret Odasına aittir. Görüntülerin haber maksatı dışında haber kanalları veya ajansları logosu olmadan ve Ticaret Odası'nın ismi geçirilmeden Facebook, Twitter, Youtube ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması yasaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.