22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DİVERSEY İLE CHECK SAFETY FİRST İŞBİLİĞİ

Diversey Consulting eksiksiz gıda güvenliği ve risk yönetim sistemi 'Cristal Programı' için İngiliz Check Safety First şirketiyle işbirliği yaptı

DİVERSEY İLE CHECK SAFETY FİRST İŞBİLİĞİ

28 Eylül 2010 / 09:54

TURİZMİN SESİ


Profesyonel temizlik ve hijyen ürün- sistemleri alanında dünya lideri Diversey'in stratejik iş birimi olan Diversey Consulting, otellerde kalite ve güvenlik standartlarını yükseltmeyi hedeflediği 'Cristal Programı' için dünyanın önde gelen hijyen denetçisi firmalarından Check Safety First (CSF) ile işbirliğine imza attı. Profesyonel temizlik ve hijyen ürün/sistemleri alanında dünya lideri Diversey'in üst düzey danışmanlık, eğitim ve denetim hizmetleri sunan iş birimi Diversey Consulting, eksiksiz bir gıda güvenliği ve risk yönetim sistemi olan 'Cristal Programı' için İngiliz Check Safety First şirketiyle kurduğu stratejik ortaklığı, 27 Eylül Pazartesi günü İstanbul Grand Hyatt Otel'de gerçekleşen basın toplantısında duyurdu. Tüm dünyada bilinen, tanınan ve tercih edilen seçkin otellerin kullandığı, müşteri ve marka güvenliğini korumaya yönelik olarak geliştirilmiş bir risk yönetim sistemi olan Cristal Programı, Gıda Güvenliği'nden Havuz Güvenliği'ne, Lejyonella'dan Yangın ve Genel Müşteri Güvenliği'ne kadar çok geniş kapsamlı modüler sistemlerden oluşuyor.

Diversey, Türk turizmini uluslararası hijyen standartlarıyla tanıştırıyor
Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl artış gösterdiğini belirten Diversey Türkiye Kurumsal Satış Direktörü Cem Yengül, ülkeye daha fazla turist gelmesinin yanı sıra sektörde hizmet kalitesini artırmaya çalışan, pazarlama kanallarını çeşitlendirerek üst gelir gruplarını hedef alan bir yaklaşım olduğuna dikkat çekti. Yengül, “Diversey olarak, Türkiye'nin turizm sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için sektörü kendi uzmanlık alanımızda desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Check Safety First ile işbirliğine giderek, turizm sektörünün ülke ekonomisine ve istihdama sağladığı katkının artırılmasına destek olmak istiyoruz” dedi.

Rekabet ve müşteri beklentilerinin en yoğun olduğu sektörlerden biri olan turizm sektöründe konukların lobiden mutfağa, odalardan banyo ve tuvaletlere, toplantı salonlarından restoran, kafe ve barlara kadar her alanda temizlik ve hijyene büyük önem verdiklerini vurgulayan Yengül, “Sektörün gelişebilmesi için temizlik alanında yanlış uygulamaları ortadan kaldıran ekonomik bir sistemin, otelin bütününe uygulanabilir olması amaçlanmalıdır. Ancak bu sayede her otel işletmesi uluslararası hijyen standartlarına ulaşma hedefini gerçekleştirebilir ve bu da sektörün gelişmesine katkıda bulunur” diye konuştu.

Cristal Programı ile 'güvenli' Türk otellerinin sayısı artacak
Diversey Bölge Sektörel Pazarlama Lideri Deniz Tevfik Alpaslan ise turistlerin sorunsuz bir tatil deneyimi yaşamak istediklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Otellerde uygulanan başarılı risk denetim sistemleri, hem otel yönetimi hem de konuklar için güven ve huzur sağlıyor, markayı koruyor. En önemlisi de mutlu konuklar yaratıp doluluk oranını ve kârlılığı artırarak bacasız sanayinin kalkınmasına ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.” Diversey olarak, 'Daha temiz ve daha sağlıklı bir gelecek' misyonuyla hijyenik ve güvenilir ortamlar sağlamak üzere yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Alpaslan, bu çerçevede dünyanın önde gelen otel risk yönetim sistemi firmalarından İngiliz Check Safety First ile uluslararası çapta bir işbirliğine imza attıklarını belirtti.

Projenin teknik detaylarına değinen Diversey Consulting İş Geliştirme Lideri İrfan Tümer ise; Cristal programının Diversey Consulting ve oteller tarafından nasıl uygulanacağını anlatarak otellerdeki risk yönetiminin önemine dikkat çekti. Toplantıda tekrar sözü alan Alpaslan konuşmasının devamında Cristal programı hakkında şu bilgileri verdi: “Cristal programı, 1996 yılından bu yana 26 ülkede, 1.800 oteli, turistler ve tur operatörleri gözünde 'Güvenli Otel' kategorisine yerleştirmiştir. Bu kategorideki oteller, konaklama sektöründe daha fazla itibar ve küresel rekabette daha fazla bilinirlilik ile daha fazla yeni misafir ağırlamaktadır. Her yıl ulusal ve uluslararası çapta gerçekleştirilen 'En Güvenli Otel' yarışmasında programa dahil olan oteller, Cristal Risk Yönetim Sistemi performanslarına göre değerlendiriliyor. Bu değerlendirme sonucunda Cristal Güvenli Otel beratını kazanan oteller, her yıl 3 milyondan fazla turistin ve tur operatörün ziyaret ettiği, turizm sektörünün tek güvenli otel bilgi bankası olan checksafetyfirst.com sitesinde yer alıyorlar.”Sitede Türkiye'den sadece 3 otelin yer aldığını, ancak Eylül ayı sonu itibariyle 3 ayını dolduracak olan tesislerle bu rakamın artmasını beklediklerini belirten Alpaslan, 2011 yılıda ve devamında bu projeye ciddi katılımın olacağını beklediklerini belirtti. Küresel pazarlama ağının bir parçası olan CheckSafetyFirst internet sitesini ayda 250 bin, yılda ise 3 milyondan fazla internet kullanıcısının ziyaret ettiğini belirten Alpaslan, tüm otelleri bu programa dahil olmaya davet etti.

Turistin kâbusu, tatilde hastalanmak!
Diversey Bölge Sektörel Pazarlama Lideri Deniz Alpaslan'ın verdiği bilgiye göre, kalmış oldukları otellerde hastalanan yerli ya da yabancı turistlerin %88'i aynı otele tekrar gitmeyeceklerini belirtiyor. Turistlerin %43'ü ise tatillerini geçirdiği otelde hasta olmaktan endişe duyuyor. Bu nedenle otellerin küresel pazarda 'güvenli' olarak tanınması büyük önem taşıyor. Otellerde misafirlerin karşılaştığı olumsuz durumların %75'inin gıdayla ilgili olduğu görülüyor. Bu yüksek oran, gıda güvenliğinin önemini gözler önüne seriyor. Otellerdeki hastalıkların %20'si ise öksürük ve soğuk algınlığından kaynaklanıyor. Otel güvenliği yetersizliğinden meydana gelen kazalar ise % 4,9'luk bir orana sahip.

Diversey Consulting hakkında
Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Diversey Consulting, restoran, hazır yemek, perakende, konaklama, sağlık, kamu kurumları, eğitim kurumları ve gıda-içecek üretimi pazarlarındaki müşterilere gıda güvenliği ve risk yönetimi konularında danışmanlık, denetim ve eğitim hizmeti sunmaktadır. Şirketin ana hizmet konuları, Gıda Güvenliği Denetimleri, Gıda Güvenliği Eğitimleri, genel ve özel talep üzerine gerçekleştirilen Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri Danışmanlığı şeklindedir.

Daha fazla bilgi için lütfen www.diversey.com  adresini ziyaret ediniz.

Check Safety First hakkında
Check Safety First, dünyanın dört bir yanındaki otellere, diğer tüm turizm işletmelerine ve restoranlara sağlık ve güvenlik konusunda risk yönetimi denetim sistemlerini temin etmektedir. Şirket, HACCP (kritik kontrol noktalarında tehlike analizi) ve diğer kalite yönetim sistemleri aracılığı ile bu kuruluşların sağlık ve güvenlik konusundaki yerel ve uluslararası standartlarla en iyi uygulama gerekliliklerini karşılaması ve bunların üzerine çıkmasını sağlar. Check Safety First ayrıca 1997 yılındaki kuruluşundan bu yana gıda güvenliği konusunda bir referans noktası ve Dünya Sağlık Örgütü'nün talimatnameleri doğrultusunda geliştirilen bir standart olan Cristal Mark çerçevesinde, düzenli eğitimler, sürdürülebilir değerlendirme ve danışmanlık çalışmaları sunmaktadır.

Kasım 2007'de Şirket, özellikle uluslararası turizm işletmeleri için geliştirilen bir sağlık ve güvenlik sistemi olan Via Cristal'i sundu. Cristal Mark'ın en iyi uygulama ilkelerine dayanan Via Cristal, turizm işletmelerinin, yıllık denetimlerle desteklenen kapsamlı sağlık ve güvenlik ilkelerini sağlayarak, misafirlerin konaklamaları boyunca rahatsızlanma veya yaralanma riskini en aza indirgemelerini temin etmektedir. Bu programın kritik gereksinimlerini karşılayan tüm oteller ve konaklama tesisleri, seyahat eden kişilere sağlık ve güvenlik konusunda mükemmelliğe ulaşan mekânların veri tabanına erişim sunan tek kaynak olan www.checksafetyfirst.com  sitesindeki listede yer almaktadırlar.
Check Safety First, “Foreign & Commonwealth Office” organizasyonunun 'Know Before You Go (Gitmeden Bilin)' kampanyasının bir üyesidir ve bir ABTA Travel ortağıdır. Şirket'in global yönetim merkezi, The Wine Warehouse, The Back, Chepstow, Monmouthshire, NP16 5HH, İngiltere'de bulunmaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.