22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DOĞADAN BİR DAVETİYE KORE MUTFAĞI !

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu , Woosong Üniversitesi ve MSA iş birliği ile Kore Mutfağı Hansik tanıtım etkinliği düzenledi

DOĞADAN BİR DAVETİYE KORE MUTFAĞI !

01 Haziran 2013 / 11:00


Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu , Woosong Üniversitesi ve MSA iş birliği ile Kore Mutfağı Hansik  tanıtım  etkinliği düzenledi. Etkinlikte davetlilere Kore'nin Woosong Üniversitesi Global Kore Mutfağı Bölümünden Profesör Ahn Myung Wha ve ekibi , Kore lezzetlerini anlattı ve tattırdı. 
 
kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsoloslugu,kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsolosu-tae-dong-jeon-2.jpg
 
MSA 'daki davete Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon ve ailesi ev sahipliği yaptı. İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 Genel Koordinatör Yardımcısı Nurgül Yavuz ve ekibi de katıldı.  
 
kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsoloslugu,kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsolosu-tae-dong-jeon-33.jpg
 
Turizminsesi'nin sorularını yanıtlayan Başkonsolos Tae-Dong Jeon, görevinin gelişen Kore-Türkiye ticaret ve kültür ilişkilerinin arttırmak olduğunu söyledi.
 
kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsoloslugu,kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsolosu-tae-dong-jeon-4.jpg
 
Gaziantep mutfağını  beğendiğini ifade etti.Özellikle mayalanmış tatlar konusunda dünyada bir öncü olan Kore mutfağının bazı özelliklerine değindi. Profesör Ahn Myung Wha , çiğ köftenin marula sarılarak yendiğini görünce mutfaklar arası benzeşen yönlerimiz olduğunu anladım dedi. 
 
kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsoloslugu,kore-cumhuriyeti-istanbul-baskonsolosu-tae-dong-jeon-7.jpg
 
Kore yemekleri ,vücud ve ruha yararlı olan slow food olarak adlandırılıyor. Açılış kokteylinde Kore lezzetlerinin sunumları yapıldı. Profesör ve ekibi ise samgyetang,gujeolpan, tteok galbi, yeongyangbap,kimchi,omija hwachae,songpyeon 'u davetlilere MSA  mutfağında pişirerek Kore mutfağı hakkında bilgi verdi. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.