22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DOĞAL KUMLA RESİM SANATI

Harun Toksoy, Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcularını sarı lacivert kumdan işleyerek bir sergi açıyor

DOĞAL KUMLA RESİM SANATI

13 Haziran 2010 / 17:21

TURİZMİN SESİ


Harun Toksoy hayalim İstanbul'un tarihi mekanlarını kumla işleyebilmek inşallah yakın zamanda gerçekleşir. Kumlarla resim yapan meslektaşlarım var ama beni meslektaşlarımdan ayıran özelliğim  tekniğim Bu teknikte çok daha iyi sonuçlar alıyorum.Portrede olsun, manzarada olsun, soyut olsun, açık, koyu, orta değerler benim bulduğum teknikte daha verimli sonuçlar ortaya çıkartırılıyor

KENDİME ÖZ TEKNİĞİM VAR
Kum sanatını birçok teknikte deneyen bulunuyor ben kumu harç şekline getirip, bir sıva ustası gibi işlemekteyim. Benim yaptığım teknik çok faklı kendime öz bir çalışma. 2000 yılında renkli kumları inşaat malzemeleri satan bir yerde gördüm. Kumların rengi çok doğaldı. Göze bir başka hitap ediyordu. Bir yağlı boya veya sulu boya gibi değildi. Bunları nasıl renklendiriyorsunuz dedim, renklendirilmediğini doğal olduğunu söylediler. Peki yapıştırmak için ne kullanıyorsunuz diye sordum. Ahşap tutkalı kullandıklarını söylediler. Bütün renklerden bir poşet aldım.

KUMLARLA MACERAM BÖYLE BAŞLADI
10 yıldır çalıştığım kumlarla birçok sergi ve etkinliğe katıldım. Ana sanat dalım yağlı boya ama uzun zamandır kumlarla ilgilendiğim için yağlı boya yapamadım, son olarak Atatürk sergimde yağlı boya ve kumlama tekniğini aynı zeminde kullanarak, yağlı boyaya olan özlemimi giderdim diyebilirim. Evet ana sanat dalım yağlı boya ama bunun yanında ebru sanatı ile de yakından ilgilenmekteyim. Ebru tekniğini başka tekniklerle aynı zeminde kullanma gibi bazı çalışmalarım var ama tabiî ki şu anda doğal kumlarla resim sanatı, benim üzerinde ciddi olarak eğildiğim alan.

SANATIM İÇİN DİRENİYORUM
Harun TOKSOY şu anda sanatım için direniyorum, bütün imkanlarımı kullanıyorum; çünkü bu işimi seviyorum. Kum Sanatı'nın Türkiye'deki öncülerinden ve dekopaj tekniğini ilk kullanan isim olan sanatçı Harun TOKSOY aynı zamanda Zonguldak Çaycuma'da Görsel Sanatlar öğretmeni olarak çalışmalarına devam ediyor.

HARUN AKSOY
1972 yılında Kars İli Sarıkamış İlçesinde doğan İlk, orta, lise ve üniversite hayatını Erzurum da tamamladı. Daha sonra Zonguldak ili Çaycuma ilçesi Nebioğlu Beldesi ilk görev yeri oldu. Halen Çaycuma Şehit Hasan İlköğretim okulunda resim öğretmeni olarak görev yapmakta olan Harun TOKSOY İstanbul Fenerbahçe Stadında 19.07 de Fenerbahçeliler Gününde açacağı sergi ile ilgili atölye çalışmalarına da aynı zamanda devam ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.