22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DREAM HİLL’DE OSMANLI İFTARI

İftar sofrası Maltepe Dream Hill Hotel'de Türk mutfağının lezzetleri Osmanlı dönemi kıyafetler giyen personel,canlı fasıl eşliğinde sunuluyor

DREAM HİLL’DE OSMANLI İFTARI

24 Ağustos 2009 / 18:53

TURİZMİN SESİ


Ramazan"da iftar sofrası Maltepe Dream Hill Hotel"de Osmanlı saray geleneğine uygun şekilde kuruluyor. Türk mutfağının seçme lezzetleri, saray şerbetleri ve her biri Osmanlı saray kıyafetleri giyen personel ve canlı fasıl eşliğinde sunuluyor. Konuklar kapıda halayıklar tarafından karşılanıyor. Masalara servisi Osmanlı dönemi kıyafetli garsonlar yapıyor. Müzik ise Osmanlı saray geleneğini sürdürüyor.


Maltepe Dream Hill Hotel Genel Müdürü Erol Sonay, “Ramazan ayına özenle hazırlandık. Personel kıyafetinden iftar sofrasındaki mönüye, sahnede müzik icra eden fasıl heyetine kadar titiz davrandık” yıllar öncesinin ramazan eğlencelerini tekrar yaşatmaya çalışıyoruz, hepimizin geleneklerimizi yaşatma ve unutturmama görevi vardır bizler de Dreamhill ekibi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz dedi.

Maltepe Dream Hill Hotel"de Osmanlı saray geleneğine uygun kurulan iftar sofrası ve hanende ve sazendelerin müzikleriyle 600 yıl öncesinin Ramazan eğlenceleri yaşandı. Otelin tüm personeli dönemin kıyafetlerini giyerek misafirlerine nostalji yaşatırken, sahne bayan udi sanatçı Devran"da saz arkadaşlarıyla dönemin müziklerini çaldı.

Önce tasavvuf müziğiyle şarkılarına başlayan udi Devran, daha sonra günümüzün popüler şarkılarıyla konukları coşturdu.

İFTARLARIN RENGİ CANLI FASIL
Aşçıbaşı Mehmet Tonbul"un hazırladığı iftar sofraları lezzet ile konforu buluşturuyor. Ramazan ayı boyunca Türk Sanat Müziği"nin seçme eserlerini sergileyecek canlı fasıl eşliğinde unutulmaz günler yaşanacak.

OSMANLI"NIN GELENEKSEL DEMİRHİNDİ ŞERBETİ
Osmanlı"nın geleneksel şerbeti Demirhindi"nin tadına bakarken üzüm hoşafı ile Türk ve Osmanlı mutfağı"nın muhteşem yemeklerinin keyfine varma fırsatı bulacaksınız. Hurma eşliğinde serpme olarak sunulan pastırma, kayısı ve incir kurusu, zeytin, peynir ile oruçlar açılacak.
Günün çorbası mercimek, domates, ezogelin eşliğinde günün yorgunluğu atılacak. Salata, zeytinyağlı büfe eşliğinde ana yemeklere hazırlanılacak

ZENGİN ANA YEMEKLER
Türk ve Osmanlı mutfağının seçkin lezzetleri kuru fasulye, incik kebabı, tavuk ve et haşlama, kavurma, sebzeli güveç, ızgara köfte, kuzu tandır, piliç külbastı, piliç kavurma, Beykoz kebabı, biber dolma, pide çeşitleri ile doyumsuz tatlara ulaşılacak. İç pilav, perde pilavı, patates püre, safran pilavı, patates tava, tepsi böreği bu lezzetleri tamamlayacak.
Tatlı büfesinden güllaç, sütlaç, muhallebi, baklavadan oluşan Türk tatlı tabağı ile lezzetin doruğuna ulaşılacak.
Bütün bunların üzerine tavşan kanı çay veya kahve iftar sofrasını tamamlayacak.

Rezervasyon
0216 458 0000
[email protected]  
[email protected]

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.