DÜNYA TURİZMİNDEKİ GELİŞMELER TÜRSAB TV İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU
1 Ağustos’tan itibaren ise İngiliz tur operatörlerinin Türkiye pazarına ciddi bir şekilde giriş yapacak
07 Temmuz 2020 Salı 20:00
TURİZMİN SESİ
TÜRSAB Bilgi Teknolojileri, Medya ve İletişim Grup Başkanı Mesut Kanat’ın moderatörlüğünde yayınlanan “Turizme Global Bakış” bu hafta da dünya turizm sektörünün ana gündem maddelerini TÜRSAB TV izleyicisiyle buluşturdu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İngiltere Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, VOA Londra Muhabiri Barış Çimen, TÜRSAB Kuşadası BTK Başkanı Eda Yurtcan ve Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı (TÜRKODER) Ertan Ustaoğlu canlı yayında sektörün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
- İNGİLİZ TURİSTLER TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?
- FETHİYE, KUŞADASI VE DİDİM’DE TURİZM HAREKETLİLİĞİ NASIL İLERLİYOR?
- TATİLCİLERİN YENİ GÖZDESİ BUTİK OTELLERDE SON DURUM NE?
“GÜVENLİ BİR ŞEHİR OLARAK MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYORUZ”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, pandemi sürecinin başından bu yana bölgedeki tüm paydaşlar ile birlikte olağanüstü bir mücadele verdiklerini dile getirerek, “Pozitif verilerin ışığında şu andaki vaka sayımız 0’a yakın, güvenilir bir şehir olarak misafirlerimizi bekliyoruz” dedi. Vefa grubu ile birlikte toplumsal alanlardaki dezenfekte çalışmalarının tümünü üstlendiklerini vurgulayan Karaca, sağlık çalışanlarının ailelerine ilişkin oluşabilecek risklere karşı konaklama ve transfer hizmetlerini de ücretsiz olarak sağladıklarını belirtti. Bölge turizmi ile ilgili de konuşan Fethiye Belediye Başkanı, “2 halk plajımızın bir tanesini açtık. Diğerini de 10 gün sonra açacağız. FETOB’a bağlı otellerimizin yüzde 60’ı açık. Dışarıdan ilk uçuşları 15 Temmuz tarihinden itibaren bekliyoruz ve sezonu 1 Aralık’a kadar uzatmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda 100 seyahat acentası ile de bir araya geldik. İlerleyen günlerde Fethiye’de bu buluşmanın ikinci ayağını düzenleyeceğiz” dedi.
“İNGİLTERE PAZARI 1 AĞUSTOS İTİBARIYLA PİYASAYA CİDDİ ŞEKİLDE GİRİŞ YAPACAK”
İngiltere’nin Türkiye ile ilgili seyahat ve karantina kararını açıklamasının ardından konuya ilişkin en çok merak edilen açıklamalar ise İngiltere Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Engin Sertoğlu’ndan geldi. 10 Temmuz itibarıyla Türkiye’nin yeşil koridora dahil edileceğini dile getiren Sertoğlu, 1 Ağustos’tan itibaren ise İngiliz tur operatörlerinin Türkiye pazarına ciddi bir şekilde giriş yapacaklarını belirtti. Ada’daki turizm gelişmelerine de vurgu yapan Engin Sertoğlu, “İngiliz operatörler ve charter firmalar Türkiye için planlarını yapmaya başladılar. THY Dalaman için uçuşları haftada 6 güne, Antalya için ise günlük uçuşlara çevirdi. Akdeniz çanağında konu ile ilgili en hassas davranan ülke de biziz. Biz de bu durumu tanıtımlarımızda ve reklamlarımızda duyuruyoruz” dedi. İngiltere’nin Türkiye’ye olan ilgisinin başta İskandinav ülkeleri olmak üzere olumlu etkiler yaratabileceğine de değinen Sertoğlu, sezonun kasım ayına kadar uzamasının mümkün olduğuna vurgu yaparak; “Taşıyıcılar bu işi uzatırlarsa iş yükselir. Bu uzama biraz da low-cost hava yollarının arz talep meselesine bağlı. Sektördeki oyuncularımız, İngiltere’nin diğer şehirlerinden Türkiye’ye uçuş konulmasıyla ilgili olarak temas kurmaları yönünde bir öneride bulunabilirim. THY buradan dolu çıkıyor fakat gelişleri ters bacak olduğu için nispeten boş oluyor” şeklinde konuştu. AB üzerinden İspanya’nın tatil için teşvik edilmesi konusuna da değinen İngiltere Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, “İngilizlerin İspanya tercihi daha ziyade ekonomik. 19-29 pound’lar ile biletler var ve bu rakamlar Türkiye için mümkün değil” dedi.
“1 AĞUSTOS’TAN SONRA İNGİLİZ TURİSTİ KİTLESEL OLARAK GÖRMEK MÜMKÜN”
Programa Londra’dan bağlanan VOA Muhabiri Barış Çimen, İngiliz turistin Türkiye’ye olan bakış açısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İngiltere hükümetinin Türkiye ile ilgili aldığı kararın mutluluk verici olduğuna değinen Çimen, “Kayıpların bir kısmını geri alma ihtimali doğdu. 16’sından sonra British Air Base gibi büyük hava yolu şirketleri de seferlerine başlayacak. Easyjet de 1 Ağustos’tan itibaren yine aktif olarak operasyonlarını Manchester şehri üzerinden Dalaman merkezli olarak sürdürecek. Buradaki turist kitlesi Türkiye’yi çok seviyor” ifadelerini kullanarak Jet2’nin de 16 Temmuz’dan sonra Türkiye uçuşlarına başlayacağını kaydetti. Siyasal perspektiften çok İspanya ve Yunanistan tercihlerinin ekonomik olduğuna dikkat çeken Barış Çimen, İngiltere’deki Türk seyahat acentalarının bizzat uçuş yapmak istedikleri konusuna da açıklık getirerek, bu bağlamda acentaların ciddi desteklere ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Ayrıca programda Barış Çimen tarafından hazırlanan ve Stansted Havalimanı’nda Avrupalı Türklerin ülkemiz ile ilgili seyahat planlarını konu edinen özel bir VTR de TÜRSAB TV izleyicileri ile paylaşıldı.
“HAZIRIZ VE MİSAFİRLERİMİZE KAVUŞMAK İSTİYORUZ”
Kuşadası ve Didim bölgesine yönelik güncel durum hakkında değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Kuşadası Bölge Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 300’e yakın seyahat acentası temsilcisinin katıldığı Aydın info gezisi ile ilgili de duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir an önce misafirlerine kavuşmanın özlemini yaşadıklarını belirten Yurtcan, “Bölgemiz pandemi sürecini çok iyi geçirdi ve kendini korudu. Otellerimiz de çok kısa sürede sertifikasyonlarını tamamladılar. İngiliz pazarının hareketlenmesi ile beraber otellerimiz de açılmaya başladı. Eylül-ekim dönemine uzamayı planlıyoruz. Pandemi süresince tüm paydaşlarımızla iş birliği içerisinde hareket ettik” dedi. Bölgeye dair rağbet gören destinasyonlar ve ilerleyen tarihlerdeki projeler hakkında da bilgi veren TÜRSAB Kuşadası BTK Başkanı Eda Yurtcan, “Organik tarıma dayalı köylerimizde butik otellere olan ilgi arttı. Çadır ve karavan parkı gibi bir turizm projesi olacak temmuz ayı sonunda. Ekim ayında ise belki tüm incoming seyahat acentalarını davet edeceğimiz bir info düzenleyeceğiz. Sonrasında da M.I.C.E. ile ilgili bir etkinlik planlıyoruz” ifadelerini kullanarak bayram periyodundan umutlu olduklarını açıkladı.
“FİYATLARIMIZDA YÜZDE 15 ORANINDA BİR DÜŞÜŞ MEVCUT”
Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Başkanı Ertan Ustaoğlu, pandemi dönemi ile birlikte tatilcilerin küçük ve butik otellere yönelik artan ilgilerini dile getirdi. Şu anda derneğe bağlı otellerin yüzde 50-70 arası doluluk oranları ile hizmet verdiğini kaydeden Ustaoğlu, online rezervasyonlardan ziyade asıl kitlelerini kendilerini tanıyan müşterilerin oluşturduğunu dile getirdi. Pandemi süreci ile birlikte yüzde 15 oranında bir fiyat düşüşü yaşadıklarını kaydeden Ertan Ustaoğlu, “Geçtiğimiz yıla oranla eski fiyatlar artık yok. İngiltere’deki hareketliliğin bizleri de sevindireceğini düşünüyorum. Üzülerek söylemek gerekirse mevcut destekler yeterli değil. Pandemi sürecinin nasıl ilerleyeceğini bilmiyoruz. Tam işler biraz olsun iyi giderken ekim-kasım dönemi gibi yaşanacak olası bir ikinci dalga durumu önümüzü kesecektir. Bu bağlamda KÇÖ’nün mutlaka yıl sonuna kadar uzatılması taraftarıyız. Birçok otelimiz söz konusu kredilerden bile yararlanamadı. Ben bunu seyahat acentası da olan bir işletmeci olarak söylüyorum. Daha kolay olabilmesi lazım” ifadelerini kullandı. Sertifikasyon konusuna da açıklık getiren TÜRKODER Başkanı, “50 odanın üzerindeki otellerin sertifikasyon mecburiyeti var. Bizde de 50 odalı otel çok fazla yok. Küçük otellerin bu anlamda bir sorun yaşamayacaklarını düşünmekle beraber sertifikasyon belgesinin alınması gerektiğini düşünüyorum” sözlerinin ardından küçük otellerin içinde bulunduğumuz dönemde kıymetlerinin daha da anlaşıldığının altını çizen Ustaoğlu, TÜRSAB’dan bu konuda destek beklediklerini de dile getirdi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.