28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

DÜNYA TÜRK İŞ KONSEYİ TOPLANTISI BUGÜN BAKÜ'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması’na katıldı

Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı bugün Bakü'de gerçekleştirildi

14 Ekim 2019 Pazartesi 21:25

TURİZMİN SESİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bakanların da geniş katılımıyla düzenlenen buluşmaya TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan etkinlikte yaptığı konuşmada Dünya Türk İş Konseyi Buluşması'nın Türk dünyasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artmasına vesile olmasını diledi. Erdoğan, "7'nci zirvesini yapacağımız Türk Konseyi, Türk dünyası olarak son dönemde bu yönde hayata geçirdiğimiz en kritik iş birliği mekanizmasıdır.

Son olarak Macaristan'ın gözlemci üye olarak  katılması ise örgütün geleceği bakımından çok önemli bir kazanımdır. Bu sene 10'uncu yaşını kutlayan Türk Konseyi'nin Türkmenistan'ın da tam üyeliği ile merkezi konumunu pekiştireceğine inanıyorum. Amacımız ve arzumuz tek bir kardeşimizin, tek bir soydaşımızın dahi dışarıda kalmadığı güçlü, kuşatıcı ve kapsayıcı bir yapıyı tesis etmektir." diye konuştu.

Bağlıkaya: Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
Bağlıkaya," 'Bir milletin iki diasporası olmaz' temasının hakim olduğu ve küresel kamu diplomasisi, Türk dünyasındaki ekonomik ilişkiler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı değerli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.