22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DÜNYA TURU TAMAMLANIYOR

Kıyılar Bozulmasın, denizler temiz kasın” sloganıyla dünyayı dolaşan Özkan Gülkaynak 2006 yılında başladığı dünya turunu tamamlıyor

DÜNYA TURU TAMAMLANIYOR

16 Haziran 2009 / 14:04

TURİZMİN SESİ


17 Haziran 2009 tarihinde Milta Bodrum Marina'ya giriş yapacak olan Gülkaynak için Milta Marina içerisinde karşılama töreni düzenlenecek.
2006-2009 yılları arasında "Kayıtsız III" adlı teknesi ile dünyayı dolaşan Özkan Gülkaynak, 1965 yılında İzmir'de doğdu. Küçük yaşlarda denizciliğe başlayan ve solo yatçılık konusunda kendisini geliştiren Gülkaynak Türk Bayraklı Kayıtsız III adlı teknesi ile tek başına (solo) dünya turuna çıktı.

Ufak teknesiyle, hiçbir elektronik aygıt bulundurmaksızın dünyayı dolaşan Özkan Gülkaynak 17 Haziran 2009 tarihinde Milta Bodrum Marina'ya giriş yapacak. Kayıtsız III teknesi, Batı Karadeniz'de bir tersanede Bristol Channel Pilot Cutter tipinin Amerikalı tasarımcı Y. Marie Tanton ile Gülkaynak'ın kısa bir omurga ve V biçimli bir karina uyarlamasına göre yapılmış. Boyu 7.95 metre, eni 2.93 m olan ahşap teknede elektronik aygıt bulunmamakta. Bu boyu ile "dünyayı dolaşan Türk Bayraklı en küçük tekne" unvanını Uzaklar teknesinden devralmakta.

Gülkaynak, 1 Temmuz2006'da Foça'dan başladığı seyahatine "Kıyılar bozulmasın, denizler temiz kalsın" sloganıyla devam etmektedir. Seyahatinde hiç bir elektronik seyir aygıtı kullanmayan denizci, Atlantik Okyanusu dışındaki tüm etaplarda yalnız seyahat etmiştir. 30 Mayıs 2009 tarihinde Antalya Çelebi Marinadan Türkiye'ye giriş yapan denizci, dünya seyahatini 1 Temmuz günü İzmir Pasaport Limanı'nda sonlandıracağını açıkladı.

Koyu bir Karşıyaka taraftarı olan Gülkaynak' a 1 Temmuz Kabotaj Bayramında Karşıyaka Spor Kulübü Yelken tesisleri önünde de Karşıyakalı sporcu taraftarlar tarafından bir karşılama töreni düzenleneceği açıklandı. Amatör olarak, yelken ve denizcilik dergilerinde yazıları yer alan Gülkaynak, yelkenli tekne yapımı ve inşaatı ile uğraşmakta, Özkan Gülkaynak navigasyon ve açık deniz yelken seyri ile ilgilenmekte.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.