22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM FUARI İTB BERLİN’DE  BATMAN TANITILDI

Dünya turizminin en büyük buluşma noktası ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası 52’nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı

Dünyanın En Büyük Turizm Fuarı İTB Berlin’de  Batman Tanıtıldı

13 Mart 2018 Salı 08:55

TURİZMİN SESİ


Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nın (ITB) bu yıl 52.’si düzenlendi.

itb-berlin,-numan-kurtulmus,-mevlut-cavusoglu,-firuz-baglikaya,-timur-bayindir-,-osman-ayik,-huseyin-baraner--,-angela-merkel-003.jpg Fuarın resmi açılışını  Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımıyla gerçekleşti.  Bu yıl fuara 186 ülke ve bölgeden yaklaşık 10 bin firma katılım sağladı. İTB Berlin’de  ziyaretçi sayısında da önemli bir artış yaşandı. 

itb-berlin,-numan-kurtulmus,-mevlut-cavusoglu,-firuz-baglikaya,-timur-bayindir-,-osman-ayik,-huseyin-baraner--,-angela-merkel.jpgBatman, tüm güzellikleriyle ITB Berlin Turizm Borsası’nda yerini aldı. Batmanı ve bölgenin tanıtımını yapan, GATOB Başkanı Hüseyin Aslan Real Konak Otel’in Genel Koordinatörü olması sebebiyle de Batman’ın en lüks otelini Turizm Borsasında tanıttı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya,TÜROB Başkanı Timur Bayındır , TUROFED Başkanı Osman Ayık ve TÜRSAB Uluslararası Koordinatörü Hüseyin Baraner  Batman standını ziyaret ettiler.

itb-berlin,-numan-kurtulmus,-mevlut-cavusoglu,-firuz-baglikaya,-timur-bayindir-,-osman-ayik,-huseyin-baraner--,-angela-merkel-004.jpg

Batman standında Batmanı en iyi şekilde tanıtan  GATOB Başkanı Hüseyin  Aslan ve  Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan ASLANLI,  Batman valiliğinin hediyesi olan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un isminin yazılı olduğu kilim ile petrolden doğan kentin sembolü olan  olan at başını  takdim etti.    

itb-berlin,-numan-kurtulmus,-mevlut-cavusoglu,-firuz-baglikaya,-timur-bayindir-,-osman-ayik,-huseyin-baraner--,-angela-merkel-001.jpgGATOB Başkanı Hüseyin Aslan, ziyaret ettiği büyük acenta ve tur operatörlerine bölgenin Turizm için çok iyi bir destinasyon olduğunu; Batman, Hasankeyf ve Midyat’ın Turizm rotası, tarihi ve Kültür için çok önemli olduğunu dile getirerek onları bölgeye davet etti. Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan ASLANLI’da Batman standında gelen misafirlere Batman’ın yöresel lezzetlerinden ikram ederek Batman’ı güzel bir şekilde tanıttı. 

itb-berlin,-numan-kurtulmus,-mevlut-cavusoglu,-firuz-baglikaya,-timur-bayindir-,-osman-ayik,-huseyin-baraner--,-angela-merkel-002.jpg3 BİN 79 METREKARELİK DEV STAND
Kültür ve Turizm Bakanlığınca destinasyon odaklı bir tanıtım anlayışıyla oluşturulan  ve Batman, Antalya, Ege, İstanbul / Marmara ile Anadolu’nun öne çıkarılacağı ITB Berlin’deki 3 bin 79 metrekarelik dev Türkiye standında, THY ile birlikte, 20 seyahat acentası, 50 otel, 20 valilik ve 40 birlik, dernek, belediye ile kalkınma ajansı yer aldı.

itb-berlin,-numan-kurtulmus,-mevlut-cavusoglu,-firuz-baglikaya,-timur-bayindir-,-osman-ayik,-huseyin-baraner--,-angela-merkel-005.jpg AVRUPALI TURİST SAYISI YENİDEN ARTACAK
Türkiye’nin en çok ziyaretçiyi ağırladığı Almanya’nın bu yıl turizmde çok daha fazla yükselişe geçeceğini vurgulayan Bakan Kurtulmuş, ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nın Türkiye’yi ziyaret edeceğini ve Avrupalı turist sayısına da doğrudan etki edeceğini belirtti.Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizmi ve kültürü birer yumuşak güç unsuru olarak kullandıklarını dile getirerek, “Türkiye, turizmde geçtiğimiz yıl olağanüstü bir performans ortaya koydu. 2018 yılının ise turizmde fevkalade güzel geçeceğini yabancı tur operatörleri de ifade ediyor ve yüzde 70’lere varan rezervasyon artışlarına işaret ediyorlar. Turizmde hedeflediğimiz bu yıl ki büyük yükselişimizde en önemli paydaşın yine Almanya olacağına ve Alman misafirlerimizin sayısının bu yıl çok daha fazla artacağına inanıyoruz.” dedi. 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.