22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DÜNYANIN EN GÜZEL KOYLARI KONGRESİ

Bodrum'un Türkiye'den tek üyesi olduğu Dünyanın en Güzel Koyları 6.ncı dünya kongresi Vietnam'ın Ha Long koyun da yapıldı.

DÜNYANIN EN GÜZEL KOYLARI KONGRESİ

02 Haziran 2010 / 15:07

TURİZMİN SESİ


25 ülkeden 30 koyun üye olduğu organizasyonda Vietnam Dünya kongresine ilk defa ev sahipliği yaptı.Bodrum'dan katılan birlik Başkan Yardımcısı Galip Gür toplantıda Bodrum koyu ile ilgili yapılan çalışmaları ve Bodrum belediyesinin ve devletin uygulamaya koyduğu yeni çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.Gür ayrıca daha önce ön görüşmelerini yaptığı Yunanistan'ın Patmos koyunun temsilcilerini kürsüye davet ederek sunumlarını yapmalarını istedi.

Yapılan sunum ve özellikle Türkiye'nin Patmos'u üye teklif etmesi delegeler arasında büyük memnuniyet yarattı.Birlik başkanı Jerome Bignon bu birliğin çalışmalarının ülkelerarası ilişkilere ne kadar olumlu etkisi olduğunu vurguladı. Toplantı sonunda Patmos üyeliğe kabul edildi.Ayrıca daha önce üyeliğe kabul edilen 2 üyenin resmi töreni gerçekleştirildi.Bunlar Güney Kore'den Yaesu ve Dominik

Cumhuriyeti'nden Samana koyları. Toplantıda alınan önemli bir karar ile her yıl Haziran 8 'i dünya koyları günü olarak ilan edildi. Vietnam televizyonu ile bir röportaj yapan Galip Gür Bodrum ile ilgili tanıtıcı bilgiler verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.