22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DÜNYANIN EN İLHAM VERİCİ KENTİ

İstanbul'un hızla gelişmekte olan kültür ve sanat yaşamının daha da hareketlenmesi ve ivme kazanması noktasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında hayata geçirilen proje ve etkinlikler büyük rol oynadı

DÜNYANIN EN İLHAM VERİCİ KENTİ

22 Aralık 2010 / 18:25

TURİZMİN SESİ


Avrupa Kültür Başkentliği unvanının son demlerinin yaşandığı bu günlerde, 2010 yılı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve turizm sektörü temsilcileriyle birlikte mercek altına alındı.İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç'in ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır'ın katılımlarıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında, Avrupa Kültür Başkentliği unvanının turizm sektörünü nasıl etkilediği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programının İstanbul turizmine neler kazandırdığı konularında bilgiler verildi.

'Dünyanın en ilham verici kenti İstanbul' sloganıyla çok kapsamlı bir yurtdışı reklam kampanyasına imza atan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul'un kültür turizmine sürdürülebilir katma değer sağlamak üzere yıl boyunca çok sayıda etkinlik ve yatırım gerçekleştirdi. Operadan klasik Türk müziğine, edebiyattan dansa sanatseverlerle ilk kez buluşan festivaller, ev sahipliği yapılan dünya prömiyerleri, açılan müzeler, uluslararası sanatçılara İstanbul'da çalışma ve üretme olanağı sağlayan sanat üretim merkezleri, İstanbul'un uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu restorasyon ve renovasyon projelerinin tamamlanmasıyla, İstanbul'un dünya kültür turizmi arenasındaki cazibesi güçlendi.


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programının İstanbul turizmine neler kazandırdığı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç'in ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu üyesi Başaran Ulusoy ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu üyesi Timur Bayındır'ın katılımıyla, 22 Aralık Çarşamba günü Radisson Blu Bosphorus Hotel'de düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Avrupalı Sanatseverlerin Ajandalarına Girmeyi Başardık…
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “Yola çıktığımız günden bu yana faaliyetlerimizi 14 farklı disiplin altında sürdürdük. Bu disiplinler içinde Turizm ve Tanıtma Direktörlüğümüz çatısı altında gerek yurt içi gerekse yurtdışında onlarca tanıtım projesi hayata geçirdik, turizm sektörüyle işbirliklerimizi geliştirerek onların çeşitli projelerine destek verdik. Öte yandan I.İstanbul Uluslararası Opera Festivali, U2 360º Tour İstanbul Konseri, Arvo Pärt 'Adem'in Yakarışı' Dünya Prömiyeri, İstanbul Uluslararası Bale Yarışması gibi farklı alanlarda hayata geçirdiğimiz ve İstanbul'da ilk defa düzenlenen etkinliklerle Avrupalı kültür sanat takipçilerinin ajandalarına girmeyi başardık. İstanbul'a özel şimdiye kadar yapılan en yüksek bütçeli tanıtım kampanyası ile Avrupa'nın farklı metropollerinde, 'Dünyanın En İlham Verici Kenti İstanbul' sloganıyla yer aldık.

Geriye dönüp baktığımızda, tüm bu faaliyetlerimizi gururla anıyor ve İstanbul'un tanıtımı bağlamında çok önemli çalışmalar ve kültür turizmine yönelik yatırımlar gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hedeflerine Ulaştı…

BAŞARAN ULUSOY
Avrupa Kültür Başkenti sürecinde hedeflenen ideallerin gerçekleştiğine değinen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı sayesinde ülkeler arasında kültürel işbirliğinin sağlandığının, kültür turizminin bu yolla geliştirildiğinin ve kentin yeniden yapılanmasına öncelik vererek kültürel miraslarının toplumun kullanımına açıldığının altını çizdi.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecinin, İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunduğunu belirten Ulusoy, “İstanbul'un esasen hızla gelişmekte olan kültür ve sanat yaşamının daha da hareketlenmesi ve ivme kazanması noktasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında hayata geçirilen proje ve etkinlikler büyük rol oynamıştır. Yurtiçinden ve yurtdışından İstanbul'a ziyaretlerde talep artışı olmuştur ve birçok tur operatörü İstanbul katalogları çıkarmıştır” diye konuştu.

TİMUR BAYINDIR
Tohumlar Atıldı, Bereketini Toplayacağız…
İstanbul'un, binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla, dünya kentleri arasında çok özel ve ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu ifade eden Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, tüm dünyada önemli çekim merkezlerinden biri olarak kabul edilen İstanbul'un; tarihi ve kültürel zenginliklerinin bir kez daha kamuoyunun gündemine taşınması, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile İstanbulluların ve turistlerin kaynaştığı bir ortamın hazırlanması noktasında İstanbul 2010 AKB Ajansı'nın, yıl boyunca çok başarılı ve uluslararası katılım düzeyi yüksek projeler hayata geçirdiğine değinerek, “İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasının yaşaması ve dünyaya tanıtılması noktasında, İstanbul 2010 AKB Ajansı tohumlar attı, gelecek yıllarda yeşeren mahsulleriyle bereketini hep birlikte toplayacağız” diye konuştu. İstanbul turizminin 2010 yılında başarılı bir yıl geçirdiğinin altını çizen Bayındır, otellerdeki doluluk oranlarından memnun olduklarını ve özellikle son aylarda otellerdeki doluluğun üst seviyelerde olduğunu belirtti.
Toplantıda ayrıca, turizm sektör kuruluşları arasında geliştirilen işbirliği sayesinde hayata geçirilen etkinlikler de kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda, İstanbul'a ilişkin yeni tanıtım materyallerinin üretilmesi, rehber kitapların oluşturulması, şehir haritalarının hazırlanması, turizm enformasyon ofislerinin yenilenmesi gibi etkinlikler tanıtıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.