22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DÜNYANIN EN İYİ 100 OTELİNE ÖDÜL VERDİ

Coral Travel Moskova’daki ITM Turizm Fuarı’nda, bu yıl ilk defa açıkladığı “Starway World Best Hotels” listesi ile dünyanın en iyi otellerini ödüllendirdi

DÜNYANIN EN İYİ 100 OTELİNE ÖDÜL VERDİ

18 Mart 2013 / 16:03

TURİZMİN SESİ


Başta Rusya olmak üzere 26 ülkede gerçekleştirdiği operasyonlarla dünyanın önemli turizm oyuncuları arasında bulunan ve OTI Holding’in ‘Global 50 Türk Şirketi’ listesinde 5. sırada yer alan iştiraki Coral Travel, ITM Turizm Fuarı’nda Türkiye’nin gururu olarak boy gösterdi. Coral Travel, bu sene ilk olarak düzenlediği, ‘Starway World Best Hotels’ ödül gecesi ile dünyanın en iyi 100 oteline ödüllerini takdim ederken, 2013 yılında grup olarak yüzde %22 büyüme hedeflediğini ve 2 milyon 300 bin müşteriye hizmet vermeyi planladıklarını açıkladı.
 
Rusya’da merkezi Moskova olmak üzere 24 şehirde, Ukrayna’da merkez ofis Kiev ile birlikte toplam 6 şehirde ve Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’de yer alan ofisleriyle faaliyet gösteren, bulunduğu her ülkenin en önemli ilk 5 operatörü içerisinde yer alan Coral Travel; Moskova’da gerçekleştirilen dünya turizm sektörünün buluştuğu ITM Turizm Fuarı’na damgasını vurdu. 1994 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Coral Travel, sektör deneyimi ve kaliteli hizmet anlayışı sonucu Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya pazarlarında en yüksek güvene sahip markalar arasında yer alıyor. 
 
Dünyanın en iyi 100 oteli’ seçildi
Coral Travel 12 yıldır alt yapısını kurguladığı ve 175 bin müşterisine uyguladığı anketleri baz alarak yaptığı puanlama sonucu ‘dünyanın en iyi 100 oteli’ni listeledi ve bu yıl ilk olarak Moskova’da düzenlediği muhteşem geceyle ‘Starway’ ödüllerini sahiplerine takdim etti. 
 
Ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt “Turistlere yönelik hizmetlerin sürekli iyileştirilmesine büyük özen gösteriyoruz. Son 12 yılda düzenli müşteri anketleri gerçekleştirdik, bilgileri sistemimize otomatik olarak işledik. Bu anketlerin sonuçları gerçekçi ve objektif bir tablo ortaya koymaktadır. Bu yıl, program bazında, ‘ilk elden’ otel değerlendirmesi sistemi uygulamaya kondu. Turistler hizmetin iyi ve kötü taraflarını belirterek gerçek bir değerlendirme yaptı. Anketler 26 ülkedeki dört bin otelde gerçekleştirildi. Her yıl, bu anket sonuçlarına dünyadaki en iyi 100 oteli ödüllendirmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. 
 
Bu yıl yapılan puanlama sonucunda, Starway 2012 World Best Hotel ödülleri, birincilikte Maxx Royal Belek Golf&Spa, Türkiye, ikincilikte Dusit Thani Pattaya, Tayland ve üçüncülükte Gloria Serenity Resort, Türkiye’ye verildi. 
 
İlk 10’a giren diğer oteller ise şöyle ;
4. Mitsis Rinela Beach Resort & Spa, Yunanistan
5. Iberostar Bavaro, Dominik Cumhuriyeti
6. Nana Beach Hotel, Yunanistan
7. Magic Life Kalawy Imperial, Mısır
8. Mitsis Laguna Resort & Spa, Yunanistan
9. Barut Hotels Arum Resort & Spa, Türkiye
10. Eldar Resort Hotel, Türkiye
 
‘OTI şirketleri bugün, yılda 2 milyona yakın turiste hizmet veriyor’
OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, 21 yıl önce yer hizmetleri şirketi ile sektöre girdiklerini belirterek, bugün Türkiye’nin yurtdışında faaliyet gösteren en önemli şirketlerini bünyelerinde bulundurmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını, tecrübeleriyle Türkiye’de ve yurtdışında büyümeyi sürdüreceklerini ifade etti. Bektaş, “Coral Travel ile Rusya’nın en önemli oyuncuları arasındayız. Capital dergisinin 2012 yılında yayınlanan “Yurt dışındaki En Büyük Türk Şirketleri” listesinde 5.sırada yer aldık. Büyümeyi sürdüreceğiz” dedi.Turizmin her kolunda ; tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren 15 iştiraki ve yaklaşık 3 bin profesyonel çalışanıyla, 26 ülkede, 5 kıtada turizme hizmet veren OTI Holding’in, tamamen Türk sermayesi ile sektörde olan ve global oyunculardan biri olma yolunda hızla ilerlediğini  belirten Bektaş; “2012 yılında hedeflediğimiz gibi, bilet satışları dahil 1.9 milyon turiste hizmet verdik. Paketli turlarda yüzde 36 büyüdük. 2013’te yüzde 22 büyümeyi ve hizmet vereceğimiz turist sayısını 2,3 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. 2012’de yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşen ciromuzu 2013 yılında yüzde 15 arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu. 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.