22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKEN FESTİVAL

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Göl Festivali muteşem başladı

DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKEN FESTİVAL

11 Temmuz 2011 / 19:15

TURİZMİN SESİ


Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Göl Festivalinin ilk gecesi; Türkiye, Hırvatistan, Kanada, İspanya, Meksika, İsviçre, Rusya, Senagal, Kırgısiztan ve Romanya'nın göl kenarındaki dans gösterileri ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Zara'nın muhteşem konseriyle açılışını yaptı.

Küçükçekmece Gölü Kenarı'ndaki amfi tiyatroda bir hafta boyunca sürecek olan festivalinin ilk gününde mehter takımının ufak konserinden sonra yabancı ülkelerin halk dansları gösterileri ve ardından Zara'nın muhteşem konseri izleyicilerle buluş.

Altı yıldan beri yapılagelen bu önemli etkinliğin her yıl daha farklı duygular yaşattığını söyleyen Başkan Aziz Yeniay, Göl Festivali'nin dünyanın ilgisini çekmeye devam ettiğini söyledi. Festivale destek veren CIOFF (Uluslar arası Halk Dansları Kurulu) yetkililerinden aldığı bilgileri aktaran Başkan Yeniay, “CIOFF yetkilileri bu festivalin dünya çapında önemli olduğunu yakından takip ettiklerini söylüyor.

Bunun nedeni Küçükçekmece'nin güzelliğidir. Konuklarımız bir hafta boyunca burada çok güzel anlar yaşayacak ve Türkiye'den ayrılacaklar. Ülkelerine gittiklerinde hepsi birer Türkiye gönüllüsü olacaklar.” dedi. Başkan Yeniay, Küçükçekmece'nin kültür, sanat ve sosyal yaşam merkezi haline getirmek istediklerine de vurgu yaparak, gelecek yıl ki festivalin, yapımı devam eden 40 bin kişilik Arena'da gerçekleşeceğini bir kez daha açıkladı.

ZARA şarkılarıyla ağlattı sonra da oynattı
Festivale katılan halk dansları topluluklar ülkelerine özgü kıyafetleriyle şenlik alanını renklendirirken halk danslarını Türkiye için sahnelediler. Küçükçekmece Gençlik ve Spor Kulübü Yedi Renk Halk Oyunları topluluğu da festivale Mardin yöresi oyunları ile katıldı. Dans gösterilerinin ardından Türk Halk Müziği'nin çok sevilen seslerinden Zara, Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini yumşak sesiyle iletti.Zara söylediği ezgilerle önce hüzünlendirip ağlattı sonra ise canlı ve neşeli parçaları ile oynattı. Festivali izlemeye gelenlerin amfi tiyatroyu hınca hınç doldurduğu izlenirkenZara'nın türküleriyle de dans edip doyasıya eğlendiler. Festival alanında kendilerine yer bulamayanlar da şölene sahnenin iki yanına kurulan dev ekranlardan festivali izleyerek eğlenceye ortak oldular.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.