22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EFES ANTİK KENTİ’NDE UNESCO SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Dünya mirası listesine Efes harabelerinin de eklenmesi için başvuru yapılacağı dile getirildi

EFES ANTİK KENTİ’NDE UNESCO SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

08 Mayıs 2009 / 17:41

TURİZMİN SESİ


Efes Antik Kenti'nin UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmesi için çalışma başlatıldı. Selçuk'taki kazıevinde, Efes Antik Kenti'nde bu yılki kazı programıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, burada yaptığı konuşmada, UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde Türkiye'den 9 eser olduğunu, Efes için de başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Başvuru için en temel şart olan alan yönetim planının hazırlanmasına çalıştıklarını ifade eden Düzgün, ''Alan yönetim planının hazırlanması için İzmir Kalkınma Ajansı adına Vali Cahit Kıraç'la protokol imzalayacağız. Plan hazırlandıktan sonra önümüzdeki aylarda diğer adaylık kriterlerini tamamlayarak gelecek yıl UNESCO'ya başvuracağız'' dedi.

Düzgün, Efes Antik Kenti'nde etkinliklere kapatılan antik tiyatro bölümünün restorasyonu konusunda çalışma yapıldığını, Koruma Kurulunun vereceği rapora göre seyirci ve gürültü sınırına bağlı olarak, prestijli etkinlikler için tiyatronun kullanılabileceğini bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.