23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EGE SANAT MERKEZİ İSTANBUL’DA

Artistic Nokta by Ege Sanat 17 yıllık deneyimi ve güçlü kadrosu ile herkesi yeteneğini keşfetmeye çağırıyor!

EGE SANAT MERKEZİ İSTANBUL’DA

20 Ekim 2009 / 16:02

TURİZMİN SESİ
17 yıldır İzmir'de sürdürdüğü başarılı sanatsal eğitim hizmetini İstanbul'a da taşıyan Ege Sanat Merkezi, “Artistic Nokta by Ege Sanat” ismiyle eğitim verecek yeni merkezinin kapılarını, 17 Ekim 2009 Cumartesi günü gerçekleştirdiği bir etkinlikle sanat tutkunlarının hizmetine açtı.

Göktürk'ün en hareketli lokasyonunda yer alan Sinasos İş Merkezi'ndeki 2 katlı binasında hizmet verecek olan Artistic Nokta by Ege Sanat'ın açılış etkinliğine çok sayıda sanat tutkunu ünlü isim katıldı. Aralarında Suzan Kardeş, Coşkun Demir, Vedat Sakman, Küçük İskender, Yasemin Göksu, Mahir Karayazı, Emel Şenocak gibi sanatçıların da bulunduğu davetliler gün boyunca süren müzik dinletileri ve dans gösterileriyle keyifli saatler geçirdiler.

“Herkesin bir yeteneği vardır” sloganıyla tüm sanatsal faaliyetlerde eğitim verecek olan merkezin İstanbul kurucuları aynı zamanda Ege Sanat'ın da kurucusu olan ressam Ömer Araz ve sanata tutkusu ve desteğiyle bilinen Doç. Dr. Serdar Kaçar.

Öncelikle, Müzik (Şan, Piyano, Keman - Türk Müziği ve Klasik müzik, Gitar , Bağlama, Tiyatro (Drama, Diksiyon), Resim, Dans, El Sanatları, Kişisel Gelişim ve Okul Öncesi Eğitim bölümleriyle hizmet vermeye başlayan Artistic Nokta'da ayrıca belli aralıklarla tiyatro, film gösterileri, müzik dinletileri ve konserler düzenlenecek. Sosyal duyarlılık projeleriyle sanatsal eğitimi herkese yaymak misyonuyla hareket eden merkez, şimdiden Göktürk ve Kemerburgaz'daki ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Artistic Nokta, bölgenin ağırlıklı olarak çocuklu aileler tarafından tercih edilmesi nedeniyle özellikle 3-6 yaş arası çocuklar için de çok geniş ve seçenekli bir eğitim programı sunuyor.

Eğitim merkezinin Yönetim Danışmanlığı Ayla Akbuar tarafından yürütülüyor. Geleneksel Türk Sanatları uzmanı olan ve aynı zamanda psikoloji yüksek lisansına sahip Akbuar, Hellinger Enstitüsü Türkiye'de 3 yıllık “Fenomenolojik Aile Dizimleri” eğitimine de sahip bulunuyor. 12 yıldır kurumlara yönetim, İK ve eğitim danışmanlığı yapıyor. Bireysel ya da grup atölye çalışmaları dahilinde, “Partner- İlişki ve Aile Dizimleri Terapisi” konularında eğitim veriyor.

Merkezin öğretim kadrosu sanat dünyasının önemli isimlerinden oluşuyor. Özellikle Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mine Mucur, uluslar arası bir şöhrete sahip ve birçok ünlü sanatçının da hocalığını yapmış bir piyano sanatçısı. Yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde birçok ödül ve mansiyon kazanan Mucur, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Solfej ve Armoni hocası olarak 23 yıl görev yaptı ve sayısız sanatçının yetişmesine katkıda bulundu.

Müzik bölümünde ayrıca Mithat Arısoy (Bağlama ve Türk Müziği Keman), Özcan Yılmaz (Keman),Ozan Sezener (Gitar) , Şirin Gürkey (Perküsyon) ve Cenk Bıyık'ın (Şan) da aralarında bulunduğu çok deneyimli bir ekip eğitim verecek. Ayrıca yetişkinler için Türk Sanat Müziği Korosu oluşturulacaktır.

Resim Bölümü Başkanı aynı zamanda merkezin de kurucu ortaklarından Ömer Araz. Bölümde ayrıca resim sanatçısı Zuhar Adacoğlu' da görev alıyor.

Merkezin iddialı bölümlerinden biri de tiyatro. Drama bölümünü Yelda Karataş yönetiyor. Bahçeşehir Üniversitesi'nde eğitim danışmanı ve öğretim görevlisi olan Karataş, birçok tiyatro oyununda da yönetmenlik yapmış, sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isim…
Bu bölümde Gül Kem ve Sibel Dilan'da eğitim verecek.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.