29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

EKOLOJİ VE GASTRONOMİ TURİZMİ ETKİNLİĞİ YAPAN TUR OPERATÖRLERİ TOKAT DEDEMAN HOTELDE BULUŞACAK

Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Ekolojik ve Gastronomik Turizm etkinliği 20-24 Haziran 2019 tarihlerinde Tokat’ta düzenlenecek

Ekoloji ve Gastronomi Turizmi etkinliği yapan Tur Operatörleri Tokat Dedeman Hotelde buluşacak

18 Haziran 2019 Salı 18:42

TURİZMİN SESİ


TOKAT- Organizasyonu gerçekleştiren TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Ekoloji ve Gastronomi Turizminin çok önemli olduğunu ve gelişen Turizm pazarında her yıl % 20’lik artışın gözlemlendiğini belirtti. Dünyanın birçok değişik ülkesinden, Gastronomi ve Ekolojik etkinlikler yapan Tur Operatörleri ile Türkiye’deki Ekolojik ve Gastronomi temalı Turizm firmaları 21 Haziran 2019 tarihinde Tokat Dedeman Hotelde buluşacak ve firmalar arası B2B görüşmeler yapılacak. 

travelshop-turkey-genel-muduru-murtaza-kalender-,ekolojik-ve-gastronomi-turizmi-001.jpg

Etkinliğe tüm Turizm firmaları ücretsiz olarak iştirak edebilecekler. 
Dünya Turizm Örgütünün de raporlarında görüldüğü gibi Ekoloji ve Gastronomi Turizminin yakın tarihte çok önemli noktalara geleceğini, bu bağlamda diğer deniz-kum-güneş Turizmine oranla 3 kat daha fazla para harcandığını görmekteyiz. Özellikle ülkemizdeki Turizm çeşitliliğini çoğaltmak ve 12 aya yayabilmek için bu etkinliğimiz sektörümüz sektör adına çok önem arz etmektedir.

travelshop-turkey-genel-muduru-murtaza-kalender-,ekolojik-ve-gastronomi-turizmi-002.jpg

Ekoloji alanında dünyada 44. Sıradayız ülkemiz doğanın, tarımın ve Gastronomik unsurlar anlamında ilk 5’te olması gerekirken hak ettiği yerde değil. Bunun için ülke olarak çok çalışmamız lazım ve daha iyi tanıtım yapmamız gerek. Tokat’a getireceğimiz dünyanın en seçkin Tur Operatörlerine dalından meyve-sebze toplayıp birlikte Tokat Yöresine uygun yemekler pişirip bu bölgenin doğası, kültürünü ve tarihini yerinde göstereceğiz. Örneğin; Kiraz bahçelerinden kiraz toplayıp dalından yeme olanağı sunacağız. Üzüm bağlarından yaprak toplayarak “sarma” yapacağız. Bu konuda Tokat şehri pilot bölge olacak ve Anadolucun birçok şehrine örnek teşkil edecektir. Tokat’taki etkinliğinin Tokat Valiliği ve Tokat Turizm İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlendiğini belirten Kalender, Türkiye’deki tüm Turizm firmalarını etkinliğe katılım ücreti alınmaksızın davet ettiklerini ifade etti. Ayrıca tüm Turizm Sivil Toplum Kuruluşlarını da davet etmiş olan Kalender, herkesin bu etkinliğe mutlaka katılması gerektiğini ve her zaman Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği içinde olacağını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.