22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ELİTE WORLD BUSİNESS OTEL’E YEŞİL YILDIZ ÜNVANI

İş dünyasının buluşma noktalarından Elite World Business Otel, çevre odaklı çalışmaları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan Yeşil Yıldız etiketini almaya hak kazandı

Elite World Business Otel’e Yeşil Yıldız Ünvanı

08 Haziran 2015 / 23:59

TURİZMİN SESİ

Elite World Business Otel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri" projesi ve "Sürdürülebilir Turizm" kapsamında, çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen Yeşil Yıldız ünvanını almaya hak kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen 122 kriter üzerinden yapılan değerlendirme doğrultusunda hak eden kuruluşlara verilen Yeşil Yıldız etiketi, çocuklarımıza "Yeşil Bir Miras" bırakabilmek yaklaşımı ile çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik konaklama işletmelerinde çevreye duyarlı yapılaşmanın ve işletmecilik özelliklerinin teşvik edilmesi amacıyla hayata geçiriliyor. 

 
elite-world-business-otel,3.jpg
 
Kapılarını 2014 yılının Ocak ayında açan, Elite World Oteller zincirinin dördüncü halklası olan 5 yıldızlı Elite World Business Otel, çevreye duyarlı proje ve çalışmaları ile Yeşil Yılız etiketini almış oldu. Elite World Business Otel Genel Müdürü Adem Armusen, “Elite World Otelleri olarak çevre odaklı projelerimiz her zaman önceliklerimiz arasında. Çocuklarımıza, geleceğimize Yeşil bir Miras bırakmak için biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Almaya hak kazandığımız Yeşil Yıldız ünvanı ile de bu yaklaşımımızı belgelemek bizleri gururlandırdı” dedi. 
 
elite-world-business-otel,2.jpg
 
Yeşil Yıldız etiketi; su tasarrufunu, enerji verimliliğinin arttırılmasını, çevreye zararlı maddelerin tüketiminin ve atık miktarının azaltılmasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesini, konaklama işletmelerinin yatırım aşamasından itibaren çevreye duyarlı olarak planlanmalarını, turistik tesisin çevreye uyumunu, çevreyi güzelleştirici düzenleme ve etkinlikleri, ekolojik mimariyi, çevreye duyarlılık konusunda bilinçlendirmeyi, eğitim sağlanmasını, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasını kapsıyor. 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.