23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EMAAR PROJELERİ REKOR GETİRDİ

Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar Properties PJSC, kendisine ait Guinness Dünya Rekorlarını sergiledi

EMAAR PROJELERİ REKOR GETİRDİ

31 Ekim 2011 / 18:56

TURİZMİN SESİ
Emaar Properties imza attığı projeleri ile 5 Guinness Dünya Rekorunu elinde bulunduruyor. Emaar'ın rekorlar kitabına giren projeleri:

o Dünyanın En Yüksek Binası 'Burj Khalifa'
o Dünyanın En Yüksek İnsan Yapımı Strüktürü 'Burj Khalifa'
o Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezi 'The Dubai Mall'
o Dünyanın Yerden En Yüksek Restoranı 'At.mosphere'
o Dünyanın En Büyük Tek Parça Akrilik Akvaryum Paneli olma özelliğine sahip 'Dubai Akvaryumu ve Sualtı Hayvanat Bahçesi'

Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar Properties PJSC, kendisine ait Guinness Dünya Rekorlarını sergiledi. Düzenlenen törende Emaar Properties'in üst düzey yöneticileri, Guinness Rekorlar Kitabı Karar Yetkilisi Talat Omar'dan Dünyanın Yerden En Yüksek Restoranı olma özelliğine sahip At.mosphere'i onurlandıran bir plaket aldılar. Burj Khalifa'da bulunan At.mosphere Restoran'da yerden 442 metre yüksekte düzenlenen törende; Dünyanın En Yüksek Binası ve Dünyanın En Yüksek İnsan Yapımı Strüktürü Burj Khalifa; Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezi The Dubai Mall ve Dünyanın Yerden En Yüksek Restoranı olan At.mosphere sergilendi.

Emaar'ın “En”leri ile Guiness Dünya Rekorlarına adını yazıdıran bir diğer eseri ise 'En Büyük Tek Parça Akrilik Akvaryum Paneli' olma özelliğine sahip Dubai Akvaryumu ve Sualtı Hayvanat Bahçesi olarak dikkat çekiyor.Emaar Properties Murahhas Üyesi Ahmad Al Matrooshi: “Projelerimizle tüm dünyaya ilhan kaynağı oluyoruz” Emaar Properties Murahhas Üyesi Ahmad Al Matrooshi: “İkonik binalarımızın Guinness Dünya Rekorları ile takdir edilmesinden onur duyuyoruz. Bu rekorlar, Dubai'nin inovasyon becerisinin somut kanıtıdır ve bu şehrin sakini olmaktan duyulan gururu daha da artıracaktır. Bizim amacımız sadece rekor kırmak değildir. Başarılarımızla tüm dünya için ilham kaynağı olmaya ve insanların görünenin ötesini düşünerek sınırlarını zorlamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Rekor olarak kabul edilen tüm başarılarımız dünya çapında mihenk taşları yaratmıştır. Gelecekte geliştirilecek yüksek yapılar, alışveriş merkezleri veya lüks restoranlar için de birer referans noktası olacaklardır.” şeklinde konuştu.

Çağın Mimari Yapısı Burj Khalifa
Hem 'Dikey bir Şehir' hem de 'Yaşayan bir Mucize' olarak tanımlanan Burj Khalifa çölün ortasında estetik bir şekilde yükseliyor ve şehrin sanat, mühendislik ve ince işçiliğin olağanüstü bir bileşimini sergiliyor. 828 metre yüksekliğindeki 200'ün üzerinde katı bulunan Burj Khalifa'nın konuta ayrılan 160 katı bulunuyor. Dubai şehir merkezinde yer alan, yaklaşık 2 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulmuş, Emaar'ın mega yapısı olarak kabul edilen ve 'Çağın Mimari Yapısı' olarak tanımlanan kule, ilk kazı çalışmasının 2004 yılının Ocak ayında başlamasından sadece 1.325 gün sonra dünyanın en yüksek insan yapımı strüktürü oldu. Burj Khalifa'nın yapımında, her biri rekor miktarlar 330 bin metreküp beton; 39 bin ton çelik takviye; 103 bin metrekare cam ve 15 bin 500 metrekare işlenmiş paslanmaz çelik kullanıldı. Kulenin yapımı için toplam 22 milyon adam/saat çalışma yapıldı.

Alışveriş ve eğlencenin çekim merkezi Dubai Alışveriş Merkezi…
Toplam olarak yaklaşık 550 bin metrekare kapalı alan ve yaklaşık 350 bin metrekare brüt kiralanabilir alan üzerine kurulu olan ve yine Dubai şehir merkezinde bulunan Dubai Alışveriş Merkezi, içinde 2 adet büyük mağazanın bulunduğu Galeries Lafayette ve Bloomingdale's toplam 1200'ün üzerinde perakende satış mağazasına ve 160'ın üzerinde yiyecek ve içecek mağazasına sahip. Dubai Alışveriş Merkezi benzersiz bir perakende satış mağazaları bileşimini birinci sınıf yemek, dinlenme ve eğlence merkezleriyle bir arada sunuyor.

Yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanın sadece özel tasarım moda ürünlerine ayrılmış olması, Dubai Alışveriş Merkezi'ni bölgenin moda merkezi haline getiriyor. Dubai Alışveriş merkezi eğlenceye ayırdığı alanlarla da bölgenin çekim merkezi olma özelliği taşıyor. Alışveriş merkezinde yer alan suda yaşayan 33 binden fazla canlıya ve ziyaretçilerin içinden geçebildiği 270 derecelik bir tünele sahip Dubai Akvaryumu ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, bölgede ilk kez hayata geçirilen çocuklar için yenilikçi bir eğlenceli eğitim konsepti, KidZania®, 6.800 metrekare kapalı alana sahip temalı yüksek adrenalin parkı SEGA Republic, 22 sinema salonuna ve toplam 2.800 koltuk kapasitesine sahip Reel Cinemas mega kompleksi, olimpik ölçülere sahip ve hem büyükleri hem de küçükleri yıl boyunca eğlendiren Dubai Ice Rink (Dubai Buz Pateni Pisti) ile eğlence anlayışına da yeni bir boyut kazandırılıyor. Ayrıca dünya rekorunu elinde bulunduran Dubai Akvaryumu ve Sualtı Hayvanat Bahçesi'nde, 32,88 m x 8,3 m ölçülere sahip 'En Büyük Tek Parça Akrilik Akvaryum Paneli' bulunuyor.

442 metrede yemek keyfi At.mosphere'de…
At.mosphere Burj Khalifa binasının 122. katında, yerden 442 metre yükseklikte bulunuyor. Restoranın, dünyanın en yüksek gözlem yeri olarak tanımlanan Burj Khalifa'nin en yüksek noktasının 2 kat altında bir de açık hava terası bulunuyor. At.mosphere, salon ve ocak başı bölümleri ile akşam yemeği için iki muhteşem seçenek sunuyor. At.mosphere'de ocakbaşı öğle yemeği için 12:30'dan 15:00'e kadar, akşam yemeği içinse 19:00'dan 23:30'a kadar açık. Şehrin 'mutlaka görülmesi gereken” restotanı olarak bilinen At.mosphere aynı zamanda dünyanın en kaliteli restoranları arasında yer alıyor. Lüks salon 130 kişilik oturma kapasitesine ve 35 kişilik özel alan kapasitesine sahip. Saat 12:00'den gece 02:00'a kadar açık olan dinlenme salonu, ışıl ışıl bir şehir manzarasına açılıyor. Maun duvar ve tavanlar, Adam Tihany tasarımı mobilyalar ve zemini café au lait kireçtaşı ve el dokuması tüfte halılarla süslenmiş At.mosphere, aynı zamanda içki vitrini ve mahzeniyle de etkileyici.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.