22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EMİN ÇAKMAK, SEÇİM KONUŞMASINI YAPTI

Göreve geldiğimiz zaman 1618 sayılı kanunu yasalaştıracağız

Emin Çakmak, seçim konuşmasını yaptı

06 Aralık 2015 / 00:51

TURİZMİN SESİ

Türkiye'nin ve acentalara sahip çıkmanın zamanı geldi. Bu yönetim elitlerin yönetimi. Bu yönetim çıkar gruplarının yönetimi. O nedenle kimse meslek kartlarını gururla taşımıyor.Oysa bu mesleğe başlarken bir umutla başlamıştık. Acenta sahibi olmak bir rüya gibiydi. Oteller bize saygı duyar, havayolu firmaları kapımızda beklerdi. Bugün gurur duyamıyoruz. Haklarımız bir bir elimizden alınıyor. Dünyanın bir ucundan getirdiğimiz müşterimizi taşıyamıyoruz. Acentaları seyahat sitelerine ezdiriyoruz. 18 yılda yorulan yönetim film izler gibi izliyor. O yüzden mesleğimizle gurur duyamıyoruz.

tursab-22.-olagan-genel-kurulu,emin-cakmk.jpg

3-5 kişi zenginleşirken acentaların uçurumun kenarına gelmesinden gurur duyamıyorum. 18 yıllık küllenmiş yönetim bizlere hizmet edememektedir. Bu yönetim yaşlanmıştır. Memur zihniyetli bir yapıya dönüşmüş ve mesai doldurur hale gelmiştir. Bu yönetim burayı kendi iş yeri gibi görmeye başlamıştır. Biz buraya kimseye vurmaya gelmedik. Hakkımızı aramaya geldik. Elbette hesap da soracağız. Burası kimsenin malı değil. Bizlerin gücüyle ayakta duran bir yapıyı kendi malı gibi kullananlara sessiz mi kalacağız?

 
tursab-22.-olagan-genel-kurulu,emin-cakmk.jpg2.jpg
 
TÜRSAB'ta 16 yıldır görevde olan yönetim konuşmaktan başka ne yaptı? Hangi meseleye çözüm buldu? O başkan olduğunda bebek olanlar büyüdü acenta sahibi oldu ama koskoca TÜRSAB küçüldü. Şimdi karar verme zamanı. Ya bu gidişe dur diyeceğiz ya da böyle devam edecek. Bu belki de son şansımız.Projelerimden de kısaca söz etmek istiyorum: Göreve geldiğimiz zaman 1618 sayılı kanunu yasalaştıracağız. Kaçak faaliyetlerin denetim yetkisini TÜRSAB'a alacağız. Uzun vadeli düşük faizli kredi imkanlarını sağlayacağız. İştiraklerimizin gelirleri ile aidatların kaldırılmasını sağlayacağız. Küçük konseyler ile 10 yılda 500 faaliyete imza attık. Hindistan turizmini 4 binlerden 120 binlere getirdik. Sağlık turizmi keza aynı. Yeni belge verilmesine kota getireceğiz. Gerektiğinde faaliyetlerinizi geçici olarak dondurma imkanı vereceğiz. Transfer belgesi sorununu çözeceğiz. Uçak biletlerinde haksız rekabeti sonlandıracağız. Küçük ve orta ölçekli acentaları destekleyeceğiz. 45 yıldır turizm yapıyoruz ama bir marka tur operatörümüz yok. Acentaların Gri pasaport almasını sağlayacağız. Emeklilerimizi unutmayacağız. 51 ihtisas konseyi kuracağız. 154 proje ile geliyoruz. 6 Aralık TÜRSAB'ın kurtuluşu olacak.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.