22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EMİRATES AMERİKA ROTASINA DÖNDÜ

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, Los Angeles ve Houston'a yapılan uçuş sayısını günde ikiye çıkararak Amerika rotasına verdiği önemi bir kere daha gösterdi

EMİRATES AMERİKA ROTASINA DÖNDÜ

13 Ekim 2010 / 08:11

TURİZMİN SESİ
Emirates, 31 Ekim itibariyle Los Angeles'a, 1 Kasım itibariyle ise Houston'a gün içinde aktarmasız ikinci seferlerine başlayacak. Emirates bu uçuşlarda yolculara en üst düzey konforu 14 adet First Class süiti, tam yatan Business Class koltukları ve geniş ekonomi sınıfı koltukları olan Boeing 777 uçakları ile yaşatacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark “Emirates sene süresince Amerika rotalarında ciddi bir trafik ve taleple karşılaştı. Bu yoğun talebe gün içinde gerçekleştirilecek ikinci Houston ve Los Angeles direkt seferleriyle cevap veriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ek seferlerle Orta Doğu ve Asya'dan Teksas ve California'da bulunan en büyük iki şehre ulaşım kolaylaşırken, iş ve turistik seyahatlerin de artacağını düşünüyoruz.” dedi.

Emirates havayolunun 2004 yılında New York seferlerine başlamasının ardından iki ülke arasında gerçekleştirilen ticaret ortalama üç katına çıkarak, Haziran 2010'da son bir sene için 12.7 Milyar dolara ulaştı. Birleşik Arap Emirlikleri şuan için Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da bulunan ülkeler arasında Amerikan ithalat mallarının en büyük tüketicisi durumunda. Amerika'dan ithal edilen ürünler arasında bilgisayar, elektronik eşyalar, kimyasallar ve nakil ekipmanları bulunuyor. Emirates yeni sipariş ettiği 30 Boeing 777-300ER uçakları için de toplam 2 milyon dolar değerinde Amerikan yapımı GE90-115B motorlar sipariş etti. Yeni motorlar ile çalışacak Amerikan yapımı uçaklar havayolunun şuan sahip olduğu 65 777-300ER ve 777-200LR filosuna eklenecek.

750 Amerikan firması Dubai'ye ofis açarken, iş ve gezi amacıyla 400.000 Amerikalı Dubai'yi geçen sene ziyaret ederek, 2007-8 rakamlarını % 23 oranında arttırdı. Emirates şu an New York, Houston, Los Angeles ve San Francisco'ya direkt uçuş gerçekleştiriyor. 31 Ekim itibariyle havayolu New York'a süper-jumbo A380 uçağı ile uçmaya başlayacak.

EMIRATES Havayolu, İstanbul – Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Ortalama filo yaşı 5 yıl olan EMIRATES, 150 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan EMIRATES, İstanbul'dan gerçekleştirdiği 11 uçuş ile yolcularını 60'ın üzerinde ülkede 100'ü aşkın noktaya taşıyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.