23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EMİRATES FİLOSUNU BÜYÜTÜYOR

Emirates Havayolu Üst Yönetimi, üretimi gerçekleştirilen 1000'inci Boeing 777'yi Seattle'da düzenlenen özel bir etkinlikle filosuna dahil etti

EMİRATES FİLOSUNU BÜYÜTÜYOR

05 Mart 2012 / 19:00

TURİZMİN SESİ
Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Emirates, üretimi gerçekleştirilen 1000'inci Boeing 777'yi filosuna dahil etti. 2 Mart 2012 tarihinde Boeing'in Washington Everett'de bulunan tesisinde düzenlenen özel bir etkinlikle duyurulan Boeing'in 1000'inci 777 uçağı, dünyanın en büyük Boeing 777 operatörü Emirates'in filosuna bu ay içinde eklenecek ve Emirates filosuna katılan 102'nci 777 uçağı olacak.

Fabrikada gerçekleştirilen kutlama törenine, Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO'su Şeyh Ahmed bin Said El-Maktum ile Boeing Ticari Uçaklar başkanı ve CEO'su Jim Albaugh'un yanı sıra Emirates'in üst düzey yöneticileri, devlet yetkilileri, tedarikçiler ve 5000'in üzerinde Boeing çalışanı katıldı. Kutlama töreni sonrasında bir açıklama yapan Ahmed bin Said El-Maktum, “Emirates olarak, ileri teknoloji, uzun mesafe uçuş kapasitesiyle küresel bir havayolu şirketi haline gelmemizde payı olan Boeing 777 uçaklarının 1000'incisini filomuza dahil etmekten gurur duyuyoruz” dedi. Emirates'in dünyanın en büyük Boeing 777 operatörü konumunda olduğunu vurgulayan Şeyh Ahmet, “Vermiş olduğumuz 93 uçaklık ek sipariş de bu ürüne olan inancımızı kanıtlıyor. Bu uçak aynı zamanda genişletmekte olduğumuz filomuzun geleceğinde ve Dubai'yi dünyanın önde gelen havacılık merkezlerinden biri haline getirme amacımızda önemli bir rol üstleniyor” şeklinde konuştu.

Boeing Ticari Uçaklar başkanı ve CEO'su Jim Albaugh ise “1000'inci 777 uçağımızın alıcısının Emirates olması bizleri mutlu ediyor. Emirates müşteri hizmetlerinin mükemmelleştirilmesi konusunda sektörde çıtayı yükselten bir havayolu şirketi. Biz de 777'lerin, Emirates'in küresel ölçekte lider bir havayolu olmasında pay sahibi olmasından gurur duyuyoruz” dedi. Uluslararası yolcu/kilometre geliri bazında dünyanın en büyük havayolu şirketi konumunda olan Emirates dünya genelinde 122 destinasyona uçuyor. Emirates, Boeing'in 1000'inci 777 uçağının yanı sıra 1 Mart tarihinde sekizinci Boeing 777 kargo uçağını da filosuna ekledi.
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.