23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EMİRATES MANCHESTER’A A380 İLE UÇUYOR

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren Airbus'ın superjumbo A380 uçağı ile Manchester'a uçmaya başlayacak

EMİRATES MANCHESTER’A A380 İLE UÇUYOR

04 Nisan 2010 / 11:36

TURİZMİN SESİ


Dünyanın en genç ve ileri teknolojilerle donatılmış A380, 517 yolcu kapasitesi ile bu hatta hali hazırda uçan Boeing 777'lerin yerini alacak ve böylece Manchester düzenli olarak A380 hizmeti verilen dünyanın ilk bölgesel havaalanı olacak. Emirates Avrupa ve Rusya Federasyonu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Salem Obaidalla: “Manchester büyüyen uçuş ağımızda en iyi performans gösteren uçuş noktalarımızdan bir tanesi haline geldi. Diğer havayolları bölgesel uçuşları kaldırırken bizim bölgesel ağlarımıza verdiğimiz önem müşterilerimizi oldukça mutlu ediyor. Manchester yolcularımıza havacılıkta devrim yaratan son teknoloji ürünü A380 ile hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Manchester Havalimanı Genel Müdürü Andrew Cornish: “Emirates'in Dubai ve Machester arasında superjumbo A380 uçağı ile günlük aktarmasız uçuş düzenleme kararı gerek havalimanımız gerekse de bölgemiz için çok önemli bir gelişme. Havalimanımız ve terminalimizi yenileyerek A380'e ve Emirates yolcularına uygun ortamı hazırlamak için yaklaşık 10 milyon Euro'ya yatırım yaptık” dedi.

Emirates şu anda sekiz adet A380 ile; Londra Heathrow, Sidney, Paris, Cidde, Auckland, Bangkok, Seul ve Toronto'ya uçuşlar gerçekleştiriyor.

Uçağın ikinci katında Business Class kabininin arka tarafında First ve Business Class yolcularının kullanımına açık Lounge bulunuyor. Barda ödüllü markaların içkileri, seçme sıcak ve soğuk kanepeler ve aperatifler yer alıyor. Ayrıca Lounge'da iki adet kanepe bulunuyor ve uçağın pozisyonu ve dış kameralarla sağlanan görüntüler 42 inç'lik ekrandan gösteriliyor. Özel ışıklandırmaya sahip lounge yolculara rahatlatıcı bir atmosfer ortamı sunuyor. Emirates'in A380 tipi uçağı First Class yolcularına tamamıyla düz yatabilen masaj donanımlı koltuklara sahip 14 özel süit sunuyor. Süitler kişisel olarak kontrol edilebilen elektronik kapılar, 23 inç dijital geniş ekran tv ve elektrik kontrollü mini bar ile hizmet veriyor. Uçağın ikinci katında bulunan tamamen düz yatabilen 76 koltuk kapasitesine sahip Business Class bölümünde; her yolcunun kendi mini barı, kişiye özel masa, laptop ve koltuk fonksiyonlarını kontrol etmek için dokunmatik ekranda 'Kablosuz Entegre Yolcu Koltuk Kumandası bulunuyor.

A380'in 399 koltuk kapasitesine sahip Ekonomi Sınıfı, 32 inç koltuk aralığına sahip ayarlanabilir başlıklı koltuklar ile yolcuların rahatlamasına imkan sağlayarak piyasadaki en cömert kişisel alanı sunuyor. Bütün koltuklarda Emirates'in ödüllü eğlence sistemi ice'a bağlantılı10.6 inç kişisel ekran bulunuyor. Uçak içi yenilikleri ile adından her zaman söz ettiren EMIRATES'in ödüllü binden fazla kanala sahip uçak içi eğlence sistemi, ice (bilgi, iletişim, eğlence), ile yolculuklarınızin nasıl geçtiğini anlamayacaksiniz. ice eğlence sisteminde, çeşitli oyun kanalları ve film arşivi de mevcut. Yolculuk boyunca havayolunun TV kanallarını izleyebilir, film arşivinden yararlanabilir ya da bilgisayar oyunları oynayabilirsiniz. Film ve televizyon kanalları, tamamen isteğe bağlı olarak video mantığı ile çalışmaktadır. Yolcular koltuklarından kalkmak istediklerinde film kanalını durdurma ve yeniden başlatma şansına da sahipler.

Manchester'a günde iki uçuş gerçekleştiren Emirates, EK017 sefer sayılı A380 ile Dubai'den saat 07.55'te hareket edip, 12.25'te Manchester'a varıyor. Dönüş uçuşunda ise EK018 sefer sayılı A380, saat 14.10'da Manchester'dan ayrılıp ertesi gün saat 00.15'de Dubai'ye varıyor.

EMIRATES Havayolu, İstanbul – Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Ortalama filo yaşı 5 yıl olan EMIRATES, 145 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan EMIRATES, İstanbul'dan gerçekleştirdiği 11 uçuş ile yolcularını 60'ın üzerinde ülkede 101'i aşkın noktaya taşıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.