22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EMITT FUARI'NA REKOR KATILIM

2015 EMITT Fuarı yeniliklerle ve yeni ülkelerle büyüdü,kongre, kış ve outdoor sporları turizmi EMITT Fuarı ile ilk kez markalaştı

EMITT Fuarı'na Rekor Katılım

09 Şubat 2015 / 11:08

TURİZMİN SESİ

Yeni bir katılımcı ve ziyaretçi rekoru kıran 19. EMITT Fuarı, 71 ülke ve 4.550 katılımcı kurum, kuruluş ve beldeyle coşkulu bir katılıma sahne oldu. Türkiye ve dünya genelinde 64.350 profesyonel turizmciyi ağırlayan EMITT Fuarı, 77.750 tatilcinin de katılımıyla toplam 142.100 kişi tarafından ziyaret edildi.
 
22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında 19'uncusu düzenlenen EMITT Fuarı, kongre turizmi, kış ve outdoor sporları turizmini de gündemine alarak turizm fuarcılığında yeni bir ilke imza attı ve gerek profesyonel ziyaretçi gerekse tatilci ziyaretçi sayısıyla yeni rekorlar kırarak tamamlandı. 71 ülke ve 4.550 kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla gerçekleşen 19 EMITT Fuarı, 64.350'si profesyonel, 77.750'si tatilci olmak üzere toplam 142.100 kişi tarafından ziyaret edildi. 
 
Her geçen yıl çok daha geniş bir katılıma sahne olan EMITT'in 19'uncu organizasyonu yine büyük bir dünya sahnesi haline geldi.  İtalya, Bahreyn, İngiltere, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Brezilya, Slovenya, Moğolistan, Beyaz Rusya, Özbekistan, Letonya, Karadağ, Almanya, Makedonya, Mauritus, Azerbaycan, Mısır, Fransa, Tunus, Yunanistan, Vietnam, Maldivler, Hindistan, Kore, Lübnan, Güney Afrika, Tayland, Seyşeller, Malta, Yemen, Gürcistan,  Arjantin, Küba, Kuveyt ve İran'ın da aralarında bulunduğu 71 ülke dev organizasyonda yer aldı.
 
Dünya turizmcileri EMITT'te buluştu
Şenlik havasında geçen EMITT Fuarı'na profesyonel katılımcı profilinin yüzde 11'ini acentalar ve tur operatörleri, yüzde 17'sini oteller ve tatil köyleri, yüzde 12'sini yabancı katılımcılar, yüzde 24'ünü belde ve birlikler, yüzde 3'ünü Rent a Car, havayolu, yat ve kara taşımacılığı profesyonelleri, yüzde 2'sini ulusal ve uluslararası basın, yüzde 3'ünü eğitim ve kültür profesyonelleri, yüzde 7'sini eko, sağlık ve golf turizmi profesyonelleri, yüzde 5'ini iş dünyası ve kongre turizmi profesyonelleri, yüzde 5'ini okul, restoran ve ekipman profesyonelleri, yüzde 2'sini teknoloji, rezervasyon ve bankacılık profesyoneleri ve yüzde 9'unu ise çeşitli sektörlerden profesyoneller oluşturdu.  
 
İlk EMITT Fuarı'nın 1999 yılında gerçekleştiğini ifade eden Ekin Fuar A.Ş. Direktörü Hacer Aydın, o dönem profesyonel ziyaretçi sayısının 8.589 kişi olduğunu, her yıl büyük adımlarla büyüyen EMITT'in yıllardan bu yana ise dünyanın önde gelen turizm profesyonellerin buluştuğu küresel bir platform haline geldiğini belirterek yerli ve yabancı turizm profesyonelerinin bu yıl da önemli anlaşma ve işbirlikleri gerçekleştirdiğini kaydetti.  
 
Kongre turizmi EMİTT'le ilk kez markalaştı
19. EMITT Fuarı'nda, kongre turizmi için MICE Salonu adıyla özel bir salon tahsis ettiklerini ifade eden Aydın, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen MICE profesyonelleri, etkinlik firmaları, kongre otelleri ve kongre merkezlerinden oluşan seçkin katılımcı profiline, Türkiye'nin kongre turizminde sahip olduğu büyük imkan ve potansiyellerin yaratıcı bir konseptle tanıtıldığını belirtti. Aydın, sektörün hedefinde bulunan yurtiçi ve yurtdışı firmaların etkinlik satın almacıları ile MICE katılımcılarını buluşturduklarını ve profesyonel ziyaretçilere geniş kapsamlı bir tanıtım gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Outdoor spor tutkunları Türkiye'yi keşfetti
2015 EMITT Fuarı'nda kış turizmine özel olarak tahsis ettikleri dev salonda ise, geçen yıldan farklı olarak outdoor ve doğa sporlarına geniş kapsamlı yer verdiklerini belirten Aydın, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen rollerblade (kaykay), dağ bisikleti, delta kanat, kampçılık, canoing, kayak, dağ tırmanışı, model uçak, bungee jumping, rafting, yamaç paraşütü, dalış, skate-board, skydiving, snowboard, treaking, su kayağı, rüzgar sörfü, orienteering ve karavan için en uygun destinasyonları, tesisleri ve ekipman üreticilerinin fuarda yerli ve yabancı kurum ve ziyaretçilerle buluştuğunu kaydetti.
 
Türkiye'nin turizm tanıtımında büyük rol oynayan ve yıllardır turizm fuarcılığında dünyanın en büyük 5'inci fuarı konumunda yer alan EMITT'in her yıl hayata geçirdiği yeni konseptleri ve yenilikleriyle turizm fuarcılığında öncü bir rol oynadığını vurgulayan Aydın, Türkiye'yi turizmde çok daha üst düzeylere taşımayı hedeflediklerini, önümüzdeki yıllarda EMITT'i dünyanın en büyük ilk üç turizm fuarı konumuna taşımayı amaçladıklarının altını çizdi. 
 
EMITT Fuarı: EMITT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi’nde Voyager - Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı adıyla gerçekleştirildi. 1998 yılında Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyüdü ve 1999’da TÜYAP Beylikdüzü’ne taşınarak 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi. Fuar, 1999 yılından bu yana EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla düzenlenmektedir. Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Fuar, önümüzdeki dönemde gerek yurtdışı gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirmeyi planlamaktadır. Dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından biri olan ITE Group PLC, 2009 yılında Ekin Fuar A.Ş. ortakları arasına katıldı. www.emittistanbul.com 
 
ITE Group PLC: ITE Group PLC, hızlı gelişen ve gelişmekte olan pazarlarda uluslararası fuarlar ve konferanslar düzenlenmektedir. Dünya genelinde 30 ofise sahip olan grup, her sene 16 ülkede 250’den fazla etkinlik gerçekleştirmektedir. ITE Group PLC; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye ve Hindistan’da seyahat fuarları ile faaliyet göstermektedir (Daha fazla bilgi için www.ite-exhibitions.com, www.travel-exhibitions.com).
Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.