05 Temmuz 2024
  • İzmir38°C
  • İstanbul33°C
  • Antalya31°C
  • Ankara33°C

EN PRESTİJLİ KONGRELER İSTANBUL'UN

Türkiye'nin bir enerji koridoru olarak öneminin artması ve İstanbul'un dünyanın ilk 10 kongre destinasyonu arasında olması İstanbul'u, 2015 Enerji Düzenleme Dünya Forumu (WFER VI) ev sahipliğine taşıdı

EN PRESTİJLİ KONGRELER İSTANBUL'UN

10 Haziran 2012 / 14:23

TURİZMİN SESİ
İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ortak emekleri sayesinde, alanında en prestijli kongre olan WFER Kongresi'ni İstanbul'un kazanmış olduğunu ve 2015 yılında İstanbul'da gerçekleştirileceğini açıklamaktan mutluluk duymaktadırlar. İki kuruluş birlikte, birçok petrol boru hattının geçtiği ve modern bir İpek Yolu sayılabilecek, Türkiye'nin üzerinde bulunduğu tedarik yollarının varlığı ile Türkiye'nin gelişen önemli bir enerji koridoru olduğunu Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu'nun (ICER) dikkatine sunmuştur. Piyasadaki regülasyon, bu yolların ve kaynakların yönetiminde önemli bir unsur teşkil etmektedir ve Türkiye'nin enerji düzenleme politikasının mimarı olarak EPDK, İstanbul'un WFER VI için uygunluğunu savunabilecek bir durumdadır.

ICVB, İstanbul'un bir kongre şehri olarak cazibesi ve uygunluğuna dikkat çekerek EPDK'nın WFER VI başarısına önemli bir katkıda bulunmuştur. Quebec'de yapılan başarılı sunum ardından, adaylığın kazanılma aşamasında Meksiko ve St. Petersburg ile yarışan İstanbul, diğer iki şehrin önüne geçerek kongreyi kazanmıştır. Başarılı WFER VI 2015 adaylık çalışması kapsamında ICVB, reklam ajansı WordSmith Advertising ile koordineli çalışarak film, sunum, adaylık kitapçığı ve etkileyici teklifler hazırlamıştır. ICVB belirgin ölçütlere uyumluluklarından emin olmak amacıyla dernekler ve kongre adaylık çalışmalarını inceleyip uygun adaylıkları olan tüm müşterilerine geniş kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.

Mayıs 2012'de Quebec'de düzenlenen WFER VI Kongresi'nde, ICER karşısında İstanbul'un adaylığını tanıtmak ve lobi yapmak adına EPDK Başkanı Hasan Koktaş, Koktaş'ın danışmanı Gulefşan Demirbaş ve ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu bir heyet olarak Quebec, Kanada'ya gittiler. ICER yönetim kurulundaki her yöneticiye bir adet Türk kahvesi seti, Türk misafirperverliğinin bir göstergesi olarak hediye edildi. Şüphesiz, adaylığın başarısında önemli bir rol de İstanbul'un en büyük ve prestijli kongrelere ev sahipliği yapabilecek olanaklarda kongre merkezlerinin olması ve şehrin bu şekilde çok daha çekici bir destinasyon haline gelmesidir. Ayrıca 2010'da İstanbul, 'Dünya'nın İlk On Kongre Destinasyonu' listesine 7. olarak girmiştir. ICCA verilerine göre, İstanbul 2011 senesinde ev sahipliği yaptığı kongrelerin artışıyla birlikte ilk on listesindeki yerini pekiştirmiştir.

Bir kongre destinasyonu olarak İstanbul'un başarısındaki bir diğer önemli etken de dünyanın her yerinden kolaylıkla erişilebilir olmasıdır. Avrupa'nın en iyi havayolu ödüllü, Star Alliance üyesi olan Türk Hava Yolları İstanbul ve 5 kıta arasında yaklaşık 200 direkt uçuş gerçekleştirmektedir. Bu da iki milyar insanın İstanbul'a 6 saatlik uçuş mesafesinde bulunuyor olması demektir. Asya ve Avrupa yakasında birer olmak üzere toplam iki havalimanı ile İstanbul'a yaklaşık 300 uluslararası havayolu şirketi İstanbul'a tarifeli uçuş düzenlemektedir. ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu'na göre, “Bu zafer, İstanbul'un 'Dünya'nın İlk On Kongre Destinasyonu' sıralamasındaki yerini sabitleştirdiğinin diğer bir kanıtıdır. İstanbul'un gün geçtikçe dünyanın en prestijli uluslararası kongreleri için artan bir cazibesinin olduğunu görmekten çok mutluyuz.”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.