EN UYGUN FİYATLI TATİL NASIL YAPILIR?
Yerli ve yabancı çok sayıda tatil sitesini tek çatı altında toplayan Avantajix'İn kurucu ortağı Güçlü Kayral, tatil harcamalarını asgari seviyede tutmak isteyenlerin uyması gereken 8 altın kuralı paylaştı
30 Mayıs 2016 / 20:11
TURİZMİN SESİ
Türkiye’de turizmde online satın almaların oranı son 5 yılda yüzde 75 artarken; uzmanlar, uygun fiyatlı tatil için interneti adres olarak gösteriyor.Araştırmalara göre, tatil planları yapanların başvuru kaynakları arasında internet açık ara ilk sırayı alıyor. Tur satın alacak ya da otel rezarvasyonu yaptıracakların yüzde 72’si öncelikle internetten araştırma yapıyor. Araştırma aşamasının ardından yapılan otel rezervasyonlarında ise online’nin payı her geçen yıl artıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 4 bin 248 bakanlık, 3 bin 13 de belediye belgeli turistik tesis bulunuyor. Bu tesisilere internet üzerinden yapılan rezervasyonların sayısı son 5 yılda yüzde 75 arttı. 2010’da 84.4 milyon olan online rezervasyon sayısı 2015 sonunda 148.3 milyona ulaştı.
-Ucuz tatilin püf noktaları
İnternetten satın alınacak da olsa iyi bir otel ya da tatil köyünde bir hafta, 10 gün yapılacak tatilin aile bütçesinde neden olacağı “kara delik” herkesin ortak derdi. Kısa bir tatil için neredeyse tüm yıl taksit ödeyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla.Yerli ve yabancı çok sayıda tatil sitesini tek çatı altında toplayan Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral’a göre, aile bütçesi için bu kadar önemli bir kalem olan tatil harcamalarının asgari seviyede tutulması için uyulması gereken 8 altın kural şöyle:Rezervasyon internetten yapılmalı: Tatil rezervasyonunu online siteler üzerinden yapın. Birçok tatil sitesi çok ciddi kampanyalar düzenliyor. İnternette her şeyi rahatlıkla inceleyip, tüm detayları okumak ve gerekiyorsa aynı otele pek çok farklı siteden ulaşmak mümkün. Bilgi her şey demek. Ne kadar bilgili olursanız o kadar ucuza konaklama imkanına sahip olmak sizin elinizde.
Erken rezervasyon yapılmalı: Ucuz tur ya da otel rezervasyonunun ilk sırrı herkesin tahmin ettiği gibi tatil planlarını en az 5-6 ay önesinden yapıp, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak. Erken rezerzasyon otel harcamalarını yüzde 50’ye kadar düşüreceği gibi, tatile havayolu ile gidecek olanların uçak biletlerini de yüzde 50-60 ucuza almalarına olanak sağlar.Son dakika fırsatları, fırsat siteleri takip edilmeli: Erken rezervasyonu kaçıranların, uyun fiyatlı bir tatil fırsatı yakamaları yine de mümkün. Fırsat siteleri aracılığıyla odalarını satan oteller ya da online satış yapan acentaların son dakika indirimleri, çoğu zaman erken rezervasyonu aratmaz.Cashback sitesi üzerinden satın alınmalı: Son yıllarda Avantajix.com gibi para iadeli alışveriş (cashback) siteleri online alışverişin olmazsa olmazı haline geldi. Erken rezervasyon yaptıracak bile olsanız, tatil satın alacağınız siteye cashback siteleri üzerinden gitmeniz, ekstra nakit para kazanma imkanı sağlayacaktır. Kazanacağınız nakit parayla tatilinizi uzatma ya da bir üst sınıf otelde tatil yapma olanağı bulablirisniz.
Ulaşım dahil seçeneklerini tercih edilmeli: Seyahat acentası, ulaşım dahil seçeneği sunuyorsa mutlaka değerlendirin. Hele tatil planlamanız son dakikaya kaldıysa ve havayolu ile gitmek zorundaysanız, özellikle ulaşım dahil seçenekleri üzerinde durun. Aynı otele bir başka acenta daha düşük fiyat verse de muhtemel ulaşım masraflarınızı da hesaplayarak, tercihinizi otel+ulaşım toplam rakamı üzerinden yapın.Mutlaka karşılaştırma yapılmalı: Oteller acentalarla ayrı ayrı anlaşma yaptıklarından, otel fiyatları acentalar arasında farklılık gösterebilir. Karşılaştırma sitelerini kullanarak acentalar arasında en uyun fiyatı vereni bulmak mümkün. Ayrıca, oteller de online rezervasyon yaptığından acenta fiyatı ile otelin kendi fiyatı da mutlaka kıyaslanmalı.Yabancı siteler de araştırılmalı: İnternette artık yerli-yabancı kavramı kalmadı, Online tatil rezervasyonu yapabileceğiniz yabancı siteler de var. Bunların çoğunluğu Türkçe yayın yaparak, Türk otelleri için çok rekabetçi fiyatlar verebiliyorlar.Sakin sezonlar tercih edilmeli: Yaz tatili için temmuz-ağustos dönemi, uzun bayram tatilleri; kış tatili için de yılbaşı ve sömestre fiyatların en yüksek olduğu dönemlerdir. Bunların dışına çıkıldığında fiyatların ciddi bir şekilde düştüğünü göreceksiniz.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.