22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ERDOĞAN'DAN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar meclisi Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında "En az iktidar kadar muhalefette seviyeli ve çalışkan olmak zorundadır

ERDOĞAN'DAN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

02 Haziran 2013 / 14:07


Türkiye'de çok ciddi muhalefet boşluğu yaşıyoruz. Türkiye'de gerilimi arttırmak için ciddi tahrikler yapılıyor." dedi. Türkiye'nin siyasi tarihinde çoğunluğun sesine kulak verilmemiştir. Hükümetin politikaları ile meselesi olanlar demokrasi ve hukuk çerçevesinde tepkilerini ortaya koyarlar. Bu işin ölçüsü sandıktır. Bunların hepsi demokrasi ve hukuk dışıdır. Bizim iktidarımız döneminde demokrasiye nasıl tuzaklar kurulduğunu hep birlikte yaşadık.
 
KİMSENİN AĞAÇ KESİLİYOR DİYE İŞGAL YAPMA HAKKI YOKTUR
Bu ülkede herkesin görüşlerini özgürce ifade etme hakkı vardır. Ama hiç kimsenin hukuksuzca demokrasi dışı eylem yapma işgal eylemi yapma hakkı yoktur. Hele hele hiç kimsenin ağaçlar kesiliyor bahanesi ile ortaya çıkıp Türkiye'de gerilimi artırmaya hakkı yoktur. Biz bu tertipleri geçmişte çok yaşadık. Muhalefetin ortamı nasıl gerdiğini defalarca gördük. Oynanan oyunu gayet iyi görülmesini istiyorum.
 
TOPÇU KIŞLASI’NI YAPACAĞIZ 
Taksim Gezi Parkı ile ilgili bazı eylem yapılıyor. Gerekçe ağaçlar kesiliyor, buraya Topçu Kışlası aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Taksim'de Gezi Parkı'nda yapılan çalışmaların Topçu Kışlası'nın yeniden yapılması ile alakası yok. Biz Topçu Kışlası'nı yapacağız. Bu gökten zembille inen proje değil. Biz arkadaşlarımızla bu çalışmaları yaptırırken Taksim Meydanı'na bunun zenginlik katacağını düşündük. Bu konulara yönelik mimarların sahip çıkması gerekirdi.
 
OLAY İDEOLOJİK
Burada olay ne Divan Oteli tarafındaki yaya genişletme çalışmaları ile ilgili sökülen 5-6 ağaç meselesi değil, olay gezi parkından çıkarılarak şuanda gelinen nokta ideolojiktir. Acaba biz İBB'yi alabilir miyiz?
 
POLİS HER ZAMAN OLACAK
Anamuhalefet 'hükümet istifa' diyor. Polis dün de oradaydı, bugün de orada, yarın da orada olacak. Taksim Meydanı aşırı uçların cirit attığı yer olamaz. Polis niye var? Yarın bir şey olsa vatandaş benim can güvenliğim ne olacak diyecek. Bu AK Parti iktidarı ile başlayan bir süreç değil ki.
 
BİZE NASİHATTE BULUNANLAR KENDİ ÜLKELERİNE BAKSINLAR.
Bu tür toplumsal hareketin olduğu yerde hükümet bu tedbiri alır. Güvenlik güçlerinin biber gazı kullanımındaki yanlışları bakanlık tarafından incelenmektedir. Yeri geldiği zaman yerinde kurallarına göre onunda kullanılması gerekir. Bu sadece Türkiye'ye ait olan bir şey değil dünyanın her yerinde bu uygulama yapılıyor. Bize nasihatte bulunanlar kendi ülkelerine baksınlar.
 
GAZ KONUSUNDA AŞIRILIK VAR, TALİMATLARI VERDİK
Burada bir aşırılık söz konusudur. Gerek İçişleri Bakanı ve valime bu konuda talimat verdik. Atılması gereken adımlar atılacaktır. Taksim Meydanı'nda yayalaştırma çalışması yapıyoruz. İş farklı yerlere çekilmek suretiyle üç beş gündür estirilen hava var. Biz sadece bu millete rant sağlamanın gayreti içindeyiz.
 
BENİM DİKTİĞİM AĞACI KİMSE DİKEMEDİ
Benim belediye başkanlığım döneminde İstanbul'a dikilen ağaçlar hiçbir dönemde dikilmemiştir. Belediye başkanlığım döneminde hiçbir dönemde olmayan ağaçlandırmayı yaptım. Zekeriyaköy'de on binlerce ağaç kesildi, üniversite yapıldı. Bu ağaçlar kesilirken şuanda bağırıp çağıranlar neredeydi?
 
TAKSİM’DE 30 BİN AĞAÇ KESİLDİ
Üniversitenin açıldığı sırada ben cezaevindeydim. Ben şiir okuduğum için cezaevindeydim. Şu anda sahibi buldu. Şimdi devletin. O üniversitenin yönetimi de vakfı da kiracı durumunda. Hak yerini buldu. Bir rivayete göre 30 bin ağaç kesildi. İnsanı üzen bu. Taksim Meydanı'nda bu gösterileri yapanlar dürüst davranmıyorlar. Benim muhatabım kim?
 
'İNSANLAR ÖLÜYOR' DİYE TWİT ATAN DENSİZLER VAR
Ben soruyorum. Topçu Kışlası'nı onun yerine yapacağız. Çünkü o orada vardı. Yeşilse yeşilin daniskasını yapacağız. Bunların inanın böyle bir derdi yok. 10 yılda 120 şehir ormanı kurduk biz. Sosyal medyada yalan haberler havada uçuşuyor. 'İnsanlar ölüyor' diye twit atan densizlerin ve bu twitlere sahip çıkan faşistlerin olduğunu görüyoruz. CHP'ye ait medya kuruluşlarını son derece sorumsuzca kışkırtıcı yayın yaptığını görüyoruz.
 
EYLEMCİLERDEN, EYLEME SON VERİLMESİNİ RİCA EDİYORUM
Polis görevini çok zor şartlar altında yapıyor. İllegal örgütlerin kışkırtmalarına rağmen polis hukuk gayesinde kendisine verilen yetkiyi kullanıyor. Aşırı noktada güç kullanımında bakanımıza ve valimize talimat verdik gereken bu noktada yapılacak. Burada atılmış bir adım kesin olarak yok. Bu eylemin derhal sona erdirilmesini eylemcilerden rica ediyorum.
 
KILIÇDAROĞLU’NA: SENİN 100 BİN TOPLADIĞIN YERDE BEN 1 MİLYON TOPLARIM
Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Miting yapacakmışsın, yapabilirsin, hakkındır. Ancak O mitingde tahrik ifadeleri kullanacak olursan millet seni affetmez. Olay miting yapmaksa toplumsal hareket yapmaksa onun 100 bin topladığı yerde 1 milyon insan toplarım. İşi buraya getirmesin. Biz bu işi tamamıyla özgürlükler temelinde ele alarak burada ne düşündüğümüzü seçim öncesi ilan ettiğimiz Taksim Proesi'ni yapıyoruz ve bunu yapacağız. Gezi Parkı'nda yapacağımız iş İstanbul'u dünyaya farklı tanıtacak." şeklinde konuştu.zaman
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.