22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ERKEN REZERVASYONUN BEŞİNCİ DÖNEMİNE GİRİLDİ

Turizm sektöründe her yıl Kasım ayında başlayan erken rezervasyon dönemi ile milyonlarca tatilciye yurt içi ve yurt dışı turlarında ödeme kolaylıklarıyla tatillerini planlama fırsatı sunuluyor

Erken rezervasyonun beşinci dönemine girildi

07 Nisan 2016 / 08:59

TURİZMİN SESİ

Erken rezervasyonun beşinci dönemine girildiği şu günlerde Tatilbudur.com erken rezervasyon satışlarını geçen senenin aynı dönemine  göre  yüzde % 45 ‘lik  artış gösterdiğini açıkladı. Tatilbudur.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Bülent Kuş, kampanya döneminin sona ermesiyle erken rezervasyon satış payının, toplam tatil satışlarındaki pay oranını % 40 olarak ön görüyor. Tatilbudurcom Genel Müdürü Bülent Kuş’un ifadesine göre; Yüzde 50’lere varan indirim imkanlarıyla 20 Kasım 2015 tarihinde başlayan erken rezervasyon dönemi hala devam ediyor. Bülent Kuş ‘Yüzde 50’e varan indirim imkanı ile yurt içinde günlüğü 35 TL’den 350 TL’ye kadar değişen fiyat skalasında tatil alternatifleri bulunuyor. Yurt içi satışlarda geçen senenin aynı dönemine göre otel fiyatlarında ortalama %7 seviyesinde bir düşüş oldu. Yurt dışı turlarındaki talep ise geçen senenin aynı dönemine göre %50 oranında artış gösteriyor.’ diyor.

Şu an uygulamada olan maksimum indirimler, ilerleyen dönemde  değişerek artış gösterecek ve Haziran ayının ilk haftasına kadar farklılaşan indirim oranlarıyla satışa sunulmaya devam edecek. 2016 sezonunda yabancı turist sayısındaki düşüş ile sektörde sıkıntılar yaşandığını belirten Bülent Kuş, bu durumun, ‘Türkiye iç pazarındaki seyahat acenteleri için bir fırsat olduğunu da söyleyebiliriz’ diyor ve iç pazarın olumlu yönde gittiğine işaret ediyor. Yerli turiste sunulan avantajlı tatil seçenekleri ve otel fiyatlarında % 7 seviyesindeki düşüş ile 2016 yılının iç turizm için iyi bir yıl olacağını ifade ediyor.
 
BODRUM YİNE İLK SIRADA
Tatilbudur.com 2016 yılı erken rezervasyon dönemi verileri de Bülent Kuş’un açıklamalarını doğrular nitelikte. En çok tercih edilen bölgeler arasında bu sene de Bodrum birinci sırada geliyor.  Bodrum’u sırasıyla Alanya, Marmaris, Side ve Kuşadası takip ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muğla ve Antalya en çok tercih edilen şehirler oldu. Konsept otellere ilgi bu sene de artarak devam ediyor.
 
BAHARDA TERCİH KOMŞU ÜLKELER
Bülent Kuş, hem yakın hem de ekonomik olması sebebi ile Belgrad,  Budva ve Saraybosna turlarına yoğun ilgi olduğunu Balkan turlarının büyük çoğunluğunun vizesiz olmasının etkili olduğunu belirtiyor. ‘Balkan turları dışında klasik programlarımız İtalya, Paris - Disneyland, İspanya ve Orta Avrupa turları her zamanki gibi yoğunlukta. Dubai ve Uzakdoğu turlarında avantajlı fiyatlarımız ile satışlarımız beklenenin çok üzerinde özellikle Tayland en çok tercih edilen destinasyonların başında geliyor.’ diyerek  2015 yılında 20 bin tatilciyi Avrupa’ya gönderdiklerini ve vizelerin kalkması halinde hedeflerinin bu rakamı 100 binlere taşımak olduğunu söylüyor.Bülent Kuş ayrıca, ‘Ülkemizde erken rezervasyon kültürü her geçen yıl gelişmekte. Şu andaki veriler de bu trendi doğrular nitelikte. 2016 yılında erken rezervasyon satışların payını %40’e çıkartarak, erken rezervasyondan yararlanan kişi sayısını 2016 yılında %50 artırmayı planlıyoruz. Yurt içi pazarında  %40 oranında büyümeyi hedefliyoruz.’ diye ekliyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.