22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ERSİZLERDERE'DE TAŞLAR BİR BİR YERİNE OTURUYOR

Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Ekoturizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çağır gündeme dair açıklamalarda bulundu

Ersizlerdere'de Taşlar bir bir yerine oturuyor

02 Mayıs 2016 / 12:29

TURİZMİN SESİ

Ersizlerdere Kırsal Turizm ve Kırsal Kakınma İçin Başarılı Örnek Model Olabilecek Potansiyele Sahip. Bölgemizde devam eden çalışmalar yaşanan gelişmeler umut vericidir. Ersizlerdere’ye Küre Kaymakamlığımız tarafından Ersizlerdere Küre merkezinde ve bölgemizde üretilen ürünleri satışının yapıldığı teşhir merkezi yapılıyor. Küre Kaymakamımız Nesim IŞIK ve Küre Kaymakamlığı personeline hizmeti emeği geçen herkese şahsım ve derneğimiz adına çok teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

ersizlerdere,koy-evi,ersizlerdere-kalkinma-egitim-ve-ekoturizm-dernegi-mustafa-cagir,.jpg
 
Ersizlerdere'ye yapılan hizmetler bölgemize değer katacak insanımızı üretime yöneltecektir.Üretilen ürünlerin değerlendirilmesi konusunda büyük bir alt yapı eksikliği de bu sayede giderilmiş olacaktır.Turizmin gelişmesi hususunda önemli bir mesafe alındığını düşünüyoruz.İnşallah bizlerde gerekli tanıtımı yaparak yapılan yatırımın kalıcı ve sürdürülebilir olabilmesi adına ürünlerin satışı ve değerlendirilmesi noktasında her türlü desteği ve katkıyı sağlayacağımın sözünü veriyoruz. Bireysel girişimcilik adına da her türlü adımı atıyoruz.
 
ersizlerdere,koy-evi,ersizlerdere-kalkinma-egitim-ve-ekoturizm-dernegi-mustafa-cagir,6.jpg
 
Bizler de yerel halk olarak bölgemizin gelişmesi öncü olmak adına Ersizlerdere’de ilk köy evimizin restorasyonunu bitirmiş bulunuyoruz. Köy evimizi konaklama konusunda hizmet verecek, gelen misafirlerimizi ağırlayabilecek duruma getirdik.
 
ersizlerdere,koy-evi,ersizlerdere-kalkinma-egitim-ve-ekoturizm-dernegi-mustafa-cagir,3.jpg
 
Bu çalışmadaki hedefimiz  ise yöre halkına konaklama, kırsal turizm etkinlikleri konusunda eğitim almasını sağlayarak deneyim, tecrübe kazanmalarını, kendilerini geliştirmelerini ve kırsal turizmin kendileri için gelir kapısı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
 
ersizlerdere,koy-evi,ersizlerdere-kalkinma-egitim-ve-ekoturizm-dernegi-mustafa-cagir,7.jpg
 
Ersizlerdere’liler dikkatli hareket ediyor.
Ersizlerdere’de yaşayanlar artık şöyle düşünüyor. Tamir ettiğiniz eve bir turist gelsin bende evimin bir katını pansiyon yapıp bu işten para kazanmak istiyorum diyor. Bunu da bölge adına umut verici bir gelişme olarak görüyoruz.
 
ersizlerdere,koy-evi,ersizlerdere-kalkinma-egitim-ve-ekoturizm-dernegi-mustafa-cagir,4.jpg
 
Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çağır böyle bir algının oluşması için bir köy evine 22 bin lira para harcamak gerekiyormuş. Ne diyelim önden yürüyenler yolu açar.Sadece kağıt üzerinde değil sahada da mücadele ediyor öncü olmaya gayret gösteriyoruz. Yerel halkın katılımıyla genele yayılan ve herkesin yararına göreceli bir sistem kurularak başarıya ulaşabileceğimize inanıyoruz. Çok uzun soluklu bir yolculuk diyebiliriz. Her platformda bölgemizi temsil etmeye, tanıtmaya devam ediyoruz.
 
ersizlerdere,koy-evi,ersizlerdere-kalkinma-egitim-ve-ekoturizm-dernegi-mustafa-cagir,2.jpg
 
Tabiat Turizmi Çalıştay'ında Küre ilçemizi Kırsal turizm proje uygulama alanları arasında yer alması için gerekli çabayı gösterdik. Yetkililere Küre ilçemize Küre Dağları Milli Parkı Şube Müdürlüğü’ne bağlı şeflik açılması konusunda taleplerimizi de ilettik. Yapılan çalışmaları, sürdürülen faaliyetleri anlattık.
Türkiye’de kırsal turizm alanında başarı sağlamış, güzel uygulamaları hayata geçirmiş Ankara Nallıhan ilçesi ,Fethiye Pastoral Vadi , Bursa Saitabat Köyü Kadınları Yardımlaşma Derneği ve diğer konuyla ilgili temsilciler ile görüşmeler yaparak istişareler de bulunduk. Onların tecrübeleri bizim çalışmalarımıza ışık tutacak yol gösterecek niteliktedir. Bölgemiz de ve ülkemizde yapılan çalışmaları da yerinde inceleyerek kendimizi de geliştirmeye çalışıyoruz.Bizim evlatlarımız ve torunlarımız bu memleket ve bizim geleceğimiz adına ne yaptınız diye sorduklarında bu sorunun cevabını bulabilmek adına mücadele ediyoruz. Sizin için yapılması gereken ne varsa onun mücadelesini verdik, gayretini gösterdik demek için çalışıyoruz. Bu sorunun cevabını bulabilmek, bu soruya cevap verebilmek bizim en büyük vebalimizdir dedi.
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.