23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ERZURUM SEVDALILARI BULUŞUYOR

Universiade 2011 Erzurum Kış oyunlarına sayılı günler kala İstanbul'da Erzurum sevdalıları gönüllü olarak bir araya geliyor, kış oyunlarını konuşuyor ve tanıtım için nasıl katkıda bulunabilir izi konuşuyor

ERZURUM  SEVDALILARI BULUŞUYOR

27 Aralık 2010 / 17:42

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Her 15 günde İstanbul'da değişik mekanlarda bir araya geliyoruz. Bu buluşmalara Erzurum kökenli iş adamları,bürokratlar,siyasetçiler ve kanaat önderleri buluşuyoruz. Kış oyunlarının Erzurum'a kazandırdıkları ve kazandıracakları hakkında istişare ediyor, Erzurum dışında yaşayan Dadaşların bu gelişmeye nasıl katkı sunacağını planlıyoruz. Öne çıkan projelerden hemen uygulanabiliri başta İstanbul olmak üzere Büyük şehirlerde Erzurum Üniversiteler arası kış oyunlarını tanıtıcı etkinlik yapmak, oyunların açılışında Erzurum'da bulunmak.

En son 23 Aralık Perşembe günü Üsküdar Filizler Köftede bir araya geldik,dar kapsamlı toplantıya Beyoğlu Erzurum Vakfı Başkanı Aydın Ayyıldız, Başkan Yardımcısı Sezayi Çimen,İş adamı ve Genel Meclis Üyesi Fuat Kulaçoğlu, İş adamı ve Genel Meclis Üyesi Selami Keskin,İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Salih Gölcü,Gazeteci Fikri Akyüz, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Yavuzhan Ahıskalı, Ağaç A.Ş Pazarlama ve satış Müdürü Hikmet Şahin,Hamidiye Su A.Ş Genel Mdr. Yardımcısı Emrah Doğan,İDO Genel Mdr. Yardımcısı Fuat Gedik, İş adamı Halil Çimen, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF)Genel Başkanı Haluk Urvasızoğlu,Sanatçımız Fatih Mühürdar, İdari Hakim Ahmet Çimen katıldılar.

Bu organizasyonun Erzurum'a verilmesinde insan üstü gayret gösteren Fuat Kulaçoğlu'na bu vesileyle teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.

Erzurum 2011 Winter Universiade için Erzurum'a tam tamına 500 milyon $ yatırım yapıldı bu yatırım Erzurum'a yapılan en büyük yatırım oldu. Erzurum'un ve Erzurum'lunun kaderi değişecek.Turizm canlanacak,gençler spora yönelecek,Erzurum her yönüyle ihya olacak.

27 ocak - 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Erzurum 2011 Winter Universiade'ye hazırlıklar tamamlanmak üzere, 57 ülkenin katılacağı büyük spor organizasyonuna çok az süre kaldı.
Erzurum 2011 Winter Universiade; Yaz ve Kış Dünya Üniversite Oyunlarının (Universiade) ve Dünya Üniversite Şampiyonalarının denetimini yapan FISU (Fédération Internationale du Sport Universitaire) organizasyonunca düzenleneniyor. Yaz ve Kış Oyunları olmak üzere ikiye ayrılan Universiade'nin kış ayağının bu yıl ülkemizde ve Erzurum'da yapılacak olması spor severler için büyük şans.

2005 yılında İzmir'de yapılan Yaz Oyunları'ndan sonra Türkiye yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmakta. Universiade, Olimpiyatlar, Akdeniz Oyunları ve Büyük Britanya yarışmalarından sonra dünyanın 4. büyük spor organizasyonu sayılıyor. 1959'dan beri yapılan organizasyonlar yapıldıkları ülkelere çok büyük tanıtım imkanı sağlamakta. Bu yıl Universiade Erzurum'a 57 ülke katılmakta.

Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları
Erzurum 2011 Universiade yarış programı ise Alp Disiplini, Biathlon, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kuzey Kombine, Snowboard, Serbest Stil Kayak, Artistik Paten, Short Track dallarından oluşuyor. Universiade kelimesi Üniversite ve Olimpiyat kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor ve "Üniversite Oyunları" anlamına geliyor.

Bu yıl Universiade 2011 Erzurum'a katılan ülkeler:
Australia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgium, Brazil, Bulgaria, Canada, China, Chinese Taipei, Colombia, Croatia, Czech Rep., Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Great Britain, Greece, Hungary, Iran, Ireland, Italy, Japan, Kazakhstan, Latvia, Lebanon, Lithuania, Macedonia, Malaysia, Mexico, Moldova, Monaco, Mongolia, Montenegro, Nepal, Netherlands, New Zeland, Norway, Poland, Rep.of Korea, Russian Federation, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Syria, Thailand, Turkey, Ukraine, U.S.A., Venezuela

Oyunların başlamasına sadece 31 gün kaldı. Etkinlikleri ve organizasyon takvimini
Universiade Kış Oyunları
Universiade Kış Oyunları Tarihi
1960 1.Üniversiteler Kış Oyunları - Chamonix, Fransa
1962 2.Üniversiteler Kış Oyunları - Villars, İsviçre
1964 3.Üniversiteler Kış Oyunları - Spindleruv Mlyn, Çekoslovakya
1966 4.Üniversiteler Kış Oyunları - Sestriere, İtalya
1968 5.Üniversiteler Kış Oyunları - Innsbruck, Avusturya Macaristan
1970 6.Üniversiteler Kış Oyunları - Rovaniemi, Finlandiya
1972 7.Üniversiteler Kış Oyunları - Lake Placid, Amerika
1975 8.Üniversiteler Kış Oyunları - Livigno, İtalya
1978 9.Üniversiteler Kış Oyunları - Spindleruv Mlyn, Çekoslovakya
1981 10.Üniversiteler Kış Oyunları - Jaca, İspanya
1983 11.Üniversiteler Kış Oyunları - Sofia, Bulgaristan
1985 12.Üniversiteler Kış Oyunları - Belluno, İtalya
1987 13.Üniversiteler Kış Oyunları - Strbske Pleso, Çekoslovakya
1989 14.Üniversiteler Kış Oyunları - Sofia, Bulgaristan
1991 15.Üniversiteler Kış Oyunları - Sapporo, Japonya
1993 16.Üniversiteler Kış Oyunları - Zakopane, Polonya
1995 17.Üniversiteler Kış Oyunları - Jaca, İspanya
1997 18.Üniversiteler Kış Oyunları - Chonju-Muju, Kore
1999 19.Üniversiteler Kış Oyunları - Poprad-Tatry, Slovakya
2001 20.Üniversiteler Kış Oyunları - Zakopane, Polonya
2003 21.Üniversiteler Kış Oyunları - Tarvisio, İtalya
2005 22.Üniversiteler Kış Oyunları - Innsbruck, Avusturya Macaristan
2007 23.Üniversiteler Kış Oyunları - Torino, İtalya
2009 24.Üniversiteler Kış Oyunları - Harbin, Çin
2010 25. Üniversiteler Kış Oyunları - Erzurum Türkiye
2011 26. Üniversiteler Kış Oyunları - Maribor - Slovenya

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.