22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ETS İLE KAPADOKYA TURLARI

Etstur'un Kapadokya Kurban Bayramı Turları'yla Pek Çok Güzelliği, Hikayeyi ve Lezzeti Aynı Anda Keşfedeceksiniz

ETS İLE KAPADOKYA TURLARI

07 Kasım 2010 / 10:10

TURİZMİN SESİ


Güzel Atlar Diyarı, Gezinizin Her Anında Size Farklı bir Yönünü Göstererek Kendine Hayran Bırakacak Milattan önce 547 yılında, Kapadokya Persler tarafından ele geçirilir. Persler yörede bulunan güzel, cins atlara hayran kalarak bölgeye “Katpatuka” (Güzel Atlar Diyarı) adını verirler. Zaman içinde isim, değişikliğe uğrayarak Kapadokya şeklini alır. Zerdüşt dinine bağlı Persler, ateşi kutsal saydıkları için Erciyes ve Hasan dağlarını da kutsal görürler. Daha sonra Kapadokya tarih boyunca pek çok medeniyeti misafir eder. Onların bıraktığı izlere, doğanın zaman içinde ortaya çıkardığı şaheserler de eklenince, günümüzde her anı dolu dolu geçecek bir kültür turu ortaya çıkıyor.

Bu Doğal Güzellikler Dünyanın Başka Bir Yerinde Yok
Kapadokya denince akla ilk Peri Bacaları gelir. Rüzgarın ve sellerin yüzyıllar içinde şekil verdiği Peri Bacaları'nın yanı sıra, bölgede mutlaka görülmesi gereken daha birçok önemli nokta var. Hititliler tarafından yapımına başlanan daha sonra ilk Hıristiyanların Romalılar'dan korunmak için geliştirdikleri Yeraltı Mağaraları, onlarca kayanın içine oyulmuş bir birinden ilginç ve farklı hikayeye sahip Kaya Kiliseleri, Kuş Sarayları'nın yer aldığı Güvercinlik Vadisi bunlardan sadece birkaçı…

Tüm dünyadan her yıl yüz binlerce insan sıra dışı pek çok güzelliği görmek için Kapadokya'ya akın ediyor. Siz de Kapadokya'yı dolaşırken yanı başınızda gezinen Japon, İspanyol, Fransız misafirlerin çokluğuna şaşıracaksınız.

Kapadokya'ya biz de kültür olarak pek çok değer eklemişiz. Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı, meşhur Kapadokya Halıları'nın yapıldığı atölyeler, çanak ve seramik dükkanları, Asmalı Konak da bu gezide size Kapadokya'nın kültürel çeşitliliğini fazlasıyla yaşatacak. Ama Kapadokya'da yaşayacaklarınız sadece bunlarla sınırlı değil… Bölgede üretilen lezzetli şarapları tadabileceğiniz bir şarap mahzenine gidebilir, Türkleri Orta Asya'dan Anadolu'ya getiren atların torunları olan Akal-Teke atlarına binebilir, bölgeyi balonla yukarıdan keşfedebilir, ATV'lerle Peri Bacaları'nın arasında dolaşabilir ve Kapadokya'nın dillere destan gece eğlencelerine katılabilirsiniz.

Kapadokya'da keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok güzellik var ki… Etstur'un Kurban Bayramı tatiline yönelik, 12'si ile 18'i arasında her gün hareket edecek Kültür Turları, sizi masalsı güzelliklerle buluşturacak dört günlük bir yolculuğa çıkaracak. Kapadokya'nın güzelliklerini sonbaharda yakalamak isteyenlere, 228 TL.'den başlayan fiyatlarla gerçekleştirilecek Kapadokya Kültür Turları'nı kaçırmamalarını özellikle öneriyoruz.
Tüm bunlar ve daha fazlası Etstur Kapadokya Kültür Turları'nda:
www.etstur.com Arayın, katılın: 444 0 387

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.