19 Aralık 2024
  • İzmir12°C
  • İstanbul12°C
  • Antalya16°C
  • Ankara1°C

ETSTUR EN ÇOK KARŞILAŞILAN SORUNLARI TESPİT ETTİ

Etstur Kalite Güvence ve Müşteri İlişkileri Müdürü Ayşıl Arıcı, tatillerde sıklıkla karşılaşılan problemlerin kaynağı olan yanlışlıkları derledi.

ETSTUR EN ÇOK KARŞILAŞILAN SORUNLARI TESPİT ETTİ

02 Eylül 2008 / 08:45

Turizmin Sesi


Türk turizminin öncüsü Etstur, ülkemizde gerçekleştirilen tatillerin kalitesini artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Etstur Kalite Güvence ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğü, geçen yıl 200 bini aşkın Etstur misafirini telefonla arayarak görüşlerini aldı, sorularını yanıtladı, ortaya çıkan sonuçları da iyileştirmeler yapmak amacıyla tüm ilgililere raporladı.

Etstur Kalite Güvence ve Müşteri İlişkileri Müdürü Ayşıl Arıcı, bu sonuçları analiz ederek Türk misafirlerin en sık karşılaştıkları sorunları derledi ve doğru bilinen yanlışları ortaya koydu:


1- Sabah erken geldikleri halde öğlene doğru odanın geç teslim edildiği tesis giriş saatinin 14:00'ten itibaren olması nedeni ile hatalı bir algıdır. Tüketiciler oda için bekleyebileceklerini veya müsaitliğe göre daha erken giriş sağlanmasının ya da kahvaltı benzeri tesis aktivitelerinden yararlanmalarının jest olduğunu bilmelidirler. Erken giriş yapacak olan tüketiciler acentelerine başvurarak bilgi alabilirler.



2- Tesisten çıkış yaptıkları gün oda anahtarının iptal edilmesi, odalarını en geç 12.00'de teslim etmeyerek odaya giriş yapacak diğer tüketicilerin haklarını ihlal eden misafirlere uygulanan durumdur. Bu gibi durumlarda tesisin sözleşme gereği tüketicinin eşyalarını odadan çıkarma ve 1 günlük konaklama ücretini tahsil etme hakları bulunur. Bu uygulama tüm dünyada aynı şekilde gerçekleştirilir. Geç çıkış yapmak isteyenler tesiste görevli acente temsilcisine veya tesis ön bürosuna, öğle yemeği ve tesisten yararlanmak için ek ücret konusunu danışmalıdırlar.



3- Tesis doktorunun muayenesi karşılığı ödeme yapılması gerektiği, tüm tesislerde ve tüketici sözleşmelerinde belirtilmektedir. Gerektiği durumlarda tüketiciler konaklama tesisinde ücretini ödeyerek veya civar sağlık kuruluşlarında tedavi olabilirler. Arzu eden misafirler, acentelerinden seyahat sağlık poliçesi de satın alabilirler.



4- Şezlong kapma, tüketicilerin şikâyetçi olmalarına rağmen aynı gün hem havuz başı hem de plajdan günün farklı zamanlarında yararlanmak için birden fazla şezlong tutmalarından kaynaklanmaktadır. Misafirlerin şikayetçi olmalarına rağmen eşya bırakma uygulamasından vazgeçmeleri sıkıntıları sonlandıracaktır.

5- Balayı çifti olarak özel ilgi gösterilmediği, fikrine ulaşmadan önce balayı çiftleri için özel hizmet sunan tesislerde konaklanıldığından emin olunmalıdır. Özel balayı çifti hizmeti satın alındığında, tur operatörü, özel oda hizmetleri, kahvaltı, ikramlar ile ek servislerin detaylarını içeren “Balayı Voucher Belgesi”ni teslim edecektir.

6- Konaklama sırasında yemeklerden zehirlenildiği veya havuzdan mikrop kapıldığı, kararına varmadan önce bu tip durumların kitlesel olması gerektiği bilinmelidir. Bu tip münferit rahatsızlıkların önüne geçmek için yüksek hava sıcaklığında; aşırı güneşlenme, alışık olunmayan yemek düzeni ile farklı içecek ve gıda gruplarının bir arada tüketilmesinden kaçınılması faydalı olacaktır.

7- Deniz manzaralı oda istenildiğinde, tur operatörü oda konumuyla ilgili tüm taleplerinizi rica olarak tesislerle paylaşır ve müsaitliğe göre imkân sağlanılmaya gayret edilir. Deniz manzaralı odanın garantilenmesi için ek ücret ödeyerek manzaralı oda satın alınmalıdır.

8- Havuz başında plastik bardakla servis yapılması, arzu edilemeyen kesik ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla misafir güvenliği amaçlıdır. Israrcı olunmadan cam bardakla servis veren diğer tesis ünitelerinden faydalanılmalıdır.

9- Yabancı turistlerin Türklerden daha düşük ücretle konakladıkları, erken rezervasyon fırsatlarından faydalanan yerli tüketiciler için doğru değildir. Türk tüketiciler de erken rezervasyon fırsatını değerlendirerek, tıpkı Avrupalılar gibi, sezon fiyatlarına oranla %35'lere varan fiyat avantajlarından yararlanmaktadır.

10- Engelli veya özel rahatsızlıkları bulunan misafirler konaklama sırasındaki ek ihtiyaçlarını kendileri takip etmek zorunda, değillerdir. Konaklama öncesi sırası veya sonrasında, engelli misafirlere özel hizmet sağlayan tur operatörleri tercih edildiğinde; ilaçlarının muhafazası, özel ihtiyaçları, beslenme veya oda konumu ve konforu gibi gereksinimlere en uygun seyahatler organize edilmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.