22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ETSTUR ERKEN REZERVASYONDA REKORA KOŞUYOR

Türk turizm sektörünün lider operatörü Etstur, 2014- 2015 erken rezervasyon kampanyasının 4.döneminde önceki yılın aynı dönemine oranla %61’lik artış yakaladı

Etstur Erken Rezervasyonda Rekora Koşuyor

28 Mart 2015 / 10:23

TURİZMİN SESİ

Etstur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek,  geçen sene karşılaştırmasında Mart sonu itibariyle %61’lik bir oran yakaladıklarını dile getirdi. Suat Özbek,  bunun tüm zamanların en iyi artış oranı olduğuna dikkat çekti.Özbek, Nisan ve Mayıs aylarının misafirlerin avantajlı fiyatlarla ve en uygun ödeme koşullarıyla rezervasyon yaptırabilmeleri için son 2 ay olduğunu söyledi. Suat Özbek, “Özellikle dış pazarlardaki bazı dinamiklerin değişmesi, Türkiye’ye olan taleplerin düşmesi bu sene erken rezervasyon döneminde misafirlerin geçen senenin de altında fiyatlarla satın alma yapmalarını sağladı.”dedi.2014 Erken rezervasyonun Toplam Dört Döneminde En Çok Tercih Edilen Bölgeler: 
 
Kemer: %139 Belek: %57 Side: % 34 Alanya: %24
Seferhisar: %211 Marmaris: %81 Didim:%59 Sarıgerme: %31 Bodrum: 29 Çeşme:%28 
Bu veriler kapsamında yılın ilk yarısındaki büyüme oranları revize edildi. 
 
Etstur’un 2015 Büyüme hedefi ve yolcu sayısı:
%30’lik büyüme hedefi 1.000.000.000 TL ciro, 
900.000 misafir 
 
2014 Ciro:  Etstur 766.000.000 TL  
2015 Tahmini Ciro: Etstur 1.000.000.000 TL
Tatil Paketlerine Erken Rezervasyon Sigortası Ekleten Misafir Oranı: %94
 
etstur-yurtici-turlar-direktoru-suat-ozbek,erken-rezervasyon-kampanyasi,3.jpg
 
Etstur’un Tatil Yağmuru Rixos Hotels hediyeleriyle sona erdi
Etstur’un 3 ay boyunca büyük ses getiren Instagram fotoğraf yarışması Tatil Yağmuru, 3’üncü ve son döneminde tam 30 çifte Rixos Hotels’te tatil kazandırdı. Turizm sektörü ve sosyal medyada büyük heyecan yaratan yarışma ödül töreni ile sona erdi.
 
Etstur’un Erken Rezervasyon dönemi ile birlikte başlayan Instagram fotoğraf yarışması Tatil Yağmuru, sosyal medyada 110 bin fotoğraf paylaşımı ve muhteşem ödülleriyle Türkiye’nin en büyük katılımlı Instagram yarışması oldu.
 
Etstur’un Erken Rezervasyon kampanyası ile birlikte 1 Aralık 2014’te başlattığı Instagram fotoğraf yarışması Tatil Yağmuru, üçüncü ayını tamamlarken rekor fotoğraf katılımı ile sosyal medyada büyük ses getirdi. Türkiye’de daha önce görülmemiş ödülleriyle de adından söz ettiren yarışma süresince, #kesketatilolsa ve #etstur etiketleriyle sosyal medyada paylaşılan fotoğraf sayısı 110 bine ulaştı. Yüksek katılım oranlarına kayıtsız kalamayan Etstur, yarışmanın son dönemi olan Şubat ayında ise tam 30 çifte yurt içi ve yurt dışı Rixos Hotels’te tatil hediye etti.
 
etstur-yurtici-turlar-direktoru-suat-ozbek,erken-rezervasyon-kampanyasi,.jpg
 
Etstur ve Rixos’tan misafirleri memnun eden ortaklık
Türk turizminin önde gelen iki büyük markası olan Etstur ve Rixos Hotels, yeni sezon öncesi Tatil Yağmuru Yarışması’nda bir araya geldi. Etstur’un Instagram yarışmasının Şubat ayı ödülleri için işbirliği yapan iki marka ödülleriyle tatil severlere moral oldu. 
 
1’incilik ödülü olarak 1 çifte Rixos The Palm Dubai King Suit’te 7 gece konaklama, business class uçak biletleri ve havaalanı transferleri; 
 
4 çifte Rixos Libertas Dubrovnik, Rixos Bab Al Bahr (Ras Al Khaimah), Rixos Seagate, Rixos Sharm El Sheik’te 7 gece konaklama, ekonomi class uçak biletleri ve havaalanı transferleri verildi.
 
2’ncilik ödülü olarak 10 çifte 7 gece yurt içi Rixos Otelleri’nde konaklama, ekonomi class uçak biletleri ve havaalanı transferleri verildi.
 
3’üncülük ödülü olarak da 15 çifte 5 gece yurt içi Rixos Otelleri’nde 5 gece konaklama ödülü verildi.
Rixos Hotels Türkiye Direktörü Cem Uzan, Etstur ile birlikte gerçekleştirilen yarışmanın sektöre renk kattığına dikkat çekti. Rixos Hotels olarak 2014 yılında 207 ülkeden, 1 milyon 218 bin geceleme sayısına ulaşıldığını kaydeden Uzan, 2015’te yüzde 50 artışla yaklaşık 2 milyon gecelemeye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 
 
Uzan şöyle devam etti:
“2014 hedef pazarlarımızda büyüme yılımız oldu. Kazakistan’da; Rixos Khadisha Shymkent, Azerbaycan’da; Rixos Quba Azerbaycan, Naftalan Hotels by Rixos, Samaxi Palace by Rixos, Rusya’da; Rixos Krasnaya Polyana Sochi, Mısır’da; Rixos Alamein, Türkiye’de ise; Rixos Eskişehir ve Beldibi’nin açılışları gerçekleştirildi. Bu yıl da yine hedef destinasyonlarımızda yeni tesislerimizi zincire katmayı hedefliyoruz.” 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.